Advertorial Sinterklaas 4 dec. 2023 14:47

Wist je dat je pakjesavond ook duurzaam kunt vieren?

Wist je dat je pakjesavond ook duurzaam kunt vieren? Maak Gouda Duurzaam heeft een paar duurzame tips: Geef een tweedehands cadeau. Geef spullen die veel gebruikt worden. Zoals een rugtas of broodtrommel. Of geef een dagje weg. Van kaartjes voor een attractiepark, museum, voetbalwedstrijd tot een musical!

Advertorial Sinterklaas 1 dec. 2023 12:34

Sint en zijn Pieten komen weer op bezoek in Winkelcentrum Bloemendaal

Sinterklaas en zijn Pieten(band) deed afgelopen zaterdag Winkelcentrum Bloemendaal aan. Tijdens de in- en optocht was het een groot feest in het winkelcentrum. Namens de winkeliers: dank aan iedereen die er was! Na de hartelijke ontvangst van afgelopen zaterdag hebben Sinterklaas en zijn Pieten besloten morgen, zaterdag 2 december, opnieuw naar Winkelcentrum Bloemendaal te komen.

Sinterklaas 28 nov. 2023 14:05

ZoGouds ligt nu ook in Winkelcentrum Bloemendaal

Reclame maken is altijd goed. Zeker op ZoGouds. En zeker voor ons zelf. En dat mag wel eens in chocoladeletters. Dit zag ZoGouds zojuist in de schappen van de Hema in Winkelcentrum Bloemendaal. 

Sinterklaas 25 nov. 2023 11:30

Gouda doneert 1551 cadeaus voor actie Sintvoorieder1

De uitzendingen bij RTV Gouwestad stonden op donderdag 23 en vrijdag 24 november twee dagen lang in het teken van de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieperiode werden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas: kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. Gouwenaars brachten 1551 naar verschillende locaties.

Sinterklaas 24 nov. 2023 12:19

Cadeau-doneeractie Sintvoorieder1 bij RTV Gouwestad

De uitzendingen bij RTV Gouwestad staan op donderdag 23 en vrijdag 24 november twee dagen lang in het teken van de inzamelactie SintvoorIeder1. Tijdens de actieperiode worden cadeaus ingezameld voor kinderen die anders geen cadeau krijgen met Sinterklaas: kinderen die in (verborgen) armoede opgroeien. 

Sinterklaas 19 nov. 2023 12:42

Sinterklaas arriveert onder paraplu in Gouda

Zaterdag was weer de intocht van Sinterklaas in Gouda. Ondanks het regenachtige weer waren er veel mensen in de binnenstad om een glimp op te kunnen vangen van Sinterklaas, de vele pieten en de optocht.

Sinterklaas 18 nov. 2023 10:58

Sinterklaas en de Pieten zijn weer in Gouda aangekomen

Zojuist hebben Sinterklaas en zo'n 150 roetveeg-Pieten weer voet aan Goudse wal gezet. Daarna volgt een feestelijke intocht, de grootste van het Groene Hart, die eindigt bij het oude stadhuis op de Markt. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Sinterklaas 17 nov. 2023 09:39

Sinterklaas en 150 Pieten zetten zaterdag voet aan Goudse wal

Het lange wachten is bijna voorbij. Op zaterdag 18 november is het weer feest in de stad. Dan zetten Sinterklaas en meer dan 150 Pieten voet aan Goudse wal voor de feestelijke intocht door de binnenstad. Het belooft een spektakel van jewelste te worden, want Gouda heeft dit jaar de muzikaalste intocht van Nederland.

Advertorial Sinterklaas 28 okt. 2023 08:00

Nog minder dan een maandje wachten

Nog minder dan een maandje wachten. Want op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met meer dan 120 Pieten weer aan in Gouda.

Sinterklaas 30 nov. 2022 12:10

Sinterklaas-editie Theaterwereld in Jeugdtheaterhuis

Alle brave en stoute kinderen in omgeving Gouda opgelet: woensdag 30 november is de Sinterklaas-editie van de Theaterwereld in het Jeugdtheaterhuis! Je gaat eerst maken, verzinnen, spelen en filosoferen met het thema ‘braaf & stout’. Daarna gaat de groep naar het Huis van Sinterklaas in Museum Gouda voor een ontmoeting met Sinterklaas. 

Sinterklaas 28 nov. 2022 16:52

Sociaal Korte Akkeren maakt 80 kindjes blij met Sinterklaas(cadeautjes)

"Wat was dit een geweldige dag en wat hebben we veel kindjes blij gemaakt van gezinnen die net even een steuntje kunnen gebruiken!", zo laat Wendy Heij-De Wit van Sociaal Korte Akkeren weten. Maar liefst 80 kindjes, waaronder een groot aantal kinderen van de Oekraine-opvang in de Blokker-locatie, kwamen zaterdag langs in de Huiskamer van de Wijk om het Sinterklaasfeest te vieren en hun kadootjes op te halen.    

Sinterklaas 26 nov. 2022 16:10

Wij willen friet met mayonaise en... bitterballen

Er was afgelopen zaterdag van alles te doen in het winkelcentrum Bloemendaal bij het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Je kon paardrijden, luisteren naar de pieten-band en natuurlijk Sinterklaas ontmoeten! Na het ontvangst van Sinterklaas konden de kinderen klimmen en klauteren bij verschillende pietenspellen. Samen met de Pieten konden ze pepernoten gooien, paardrijden, daklopen en nog veel meer! Kinderen die alle spelletjes hadden meegedaan en afgevinkt ontvingen een pietendiploma een overheerlijk ijsje van Verhage Gouda! Zelf kwamen de Sint en Pieten  voor iets anders lekkers bij Verhage Bloemendaal langs. Zie het filmpje hieronder. Wacht tot het einde...

Sinterklaas 25 nov. 2022 11:46

Hier kun je Sinterklaas en de pieten spotten

Heb jij de sinterklaasintocht gemist? Maar wil je de goedheiligman en de pieten toch nog een keertje spotten? Dat kan! Je kunt de Sint en zijn Pieten op verschillende locaties in Gouda nog een keer zien. Zo kun je terecht in Cinema Gouda, Museum Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij en Winkelcentrum Bloemendaal. Zie ook www.uitlopergouda.nl

Advertorial Sinterklaas 21 nov. 2022 13:27

Warm welkom voor Sint in Winkelcentrum Bloemendaal

Sinterklaas en zijn pieten zijn zaterdag 19 november aangekomen in Winkelcentrum Bloemendaal. Ze kregen daar, ondanks het koude weer, een heel warm welkom. De goedheiligman en zijn gevolg liepen een paar uur rond door de bomvolle wandelgangen van het winkelcentrum. En werden daarbij begeleid door de Wilde Pietenband.

Sinterklaas 21 nov. 2022 09:46

Op bezoek bij Sint op zijn logeeradres in Gouda

Is Sint in ons land, dan moet hij natuurlijk ook ergens slapen. In Gouda logeert hij in het prachtige Museum Gouda. Annemarie Visser van EditieGroeneHart.nl bracht de Goedheiligman een bezoekje.

Advertorial Sinterklaas 18 nov. 2022 10:06

Sinterklaas komt naar Winkelcentrum Bloemendaal

Hij komt, hij komt! Sinterklaas komt naar Winkelcentrum Bloemendaal! De grote kindervriend is voornemens zaterdag 19 november naar Winkelcentrum Bloemendaal te komen. Na een lange tocht vanuit Spanje zal de Sint met zijn Pietenband om 10u30 in het winkelcentrum arriveren en ze zullen daar tot zeker 14u30 verblijven.

Sinterklaas 11 nov. 2022 15:13

Sinterklaas komt in Gouda in een gespreid bedje

Van 12 november tot en met 5 december logeert niemand minder dan Sinterklaas weer in Museum Gouda en kunnen kinderen en hun volwassen begeleiders meedoen aan het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas. De stad Gouda en Museum Gouda zijn er klaar voor. De Sint komt in Gouda in een gespreid bedje.

Sinterklaas 11 nov. 2022 10:12

Gouda is klaar voor feestelijke intocht van Sinterklaas!

Na een jaar vol met festiviteiten staat Gouda nóg een feestje te wachten. Op zaterdag 12 november is het namelijk zover. Dan zetten Sinterklaas en alle Pieten weer voet aan Goudse wal. Daarna volgt een feestelijke intocht, de grootste van het Groene Hart, die eindigt bij het oude stadhuis op de Markt. Ook rijdt er dit jaar een speciale truck mee tijdens de stoet, met een belangrijke functie. Benieuwd? Lees dan snel verder. 

Sinterklaas 27 okt. 2022 15:42

Museum Gouda is weer het Huis van Sinterklaas!

Van 12 november tot en met 5 december logeert niemand minder dan Sinterklaas weer in Museum Gouda en kunnen kinderen en hun volwassen begeleiders meedoen aan het feestelijke familieprogramma in het Huis van Sinterklaas.