Advertorial Sport en recreatie 9 apr. 2024 16:51

Vrolijk, veilig en fit blijven fietsen? Doe mee aan Doortrapdag

We willen allemaal graag fit ouder worden. Natuurlijk willen we ook graag blijven fietsen! Voor personen van 65 jaar of ouder die graag veilig willen blijven fietsen (met elektrische of gewone fiets) biedt SPORT•GOUDA een zogeheten  'Doortrapdag' aan.

Advertorial Sport en recreatie 8 apr. 2024 16:42

Sportieve meivakantie met SPORT•GOUDA: programma vol leuke activiteiten

Tijdens de meivakantie zorgt SPORT•GOUDA ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Ook deze vakantie staat er namelijk weer een leuk en gevarieerd sport- en beweegprogramma op de planning. Ook kun je vanaf maandag 29 april weer een sprong maken in het buitenbad! Wanneer zien we jou bij onze activiteiten? Bekijk snel het programma op www.sportpuntgouda.nl.

Sport en recreatie 5 apr. 2024 18:46

Fietsmaatjes Gouda gaat starten!

De vier Gouwenaars Carl Janssen, Maria Wassink, Bernd van den Berg en Jan Aarnout Boer hebben vorige maand Stichting Fietsmaatjes Gouda opgericht. Fietsmaatjes Gouda brengt mensen met elkaar in contact om samen een fietstocht te maken. Het gaat om mensen, gasten, die om welke reden dan ook niet meer alleen willen of kunnen fietsen.

Sport en recreatie 3 apr. 2024 19:00

VriendenLoterij steunt Bouncers Basketball met 5.000 euro

Een grote verrassing voor Bouncers Basketball Gouda Waddinxveen. De club is uitgeroepen tot Club van de Week en ontvangt een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij. De club gebruikt de bijdrage om de trainersopleiding voor de jeugd uit te breiden.

Sport en recreatie 3 apr. 2024 10:45

GRTC zet jubilarissen in de bloemen en in het zonnetje

Tijdens de Algemene Leden Vergadering heeft GRTC Excelsior een aantal jubilarissen gehuldigd. Ben Schulte (76), Klaas de Waal (94) en Harry Holthuijsen (81) werden door de wielrennersclub in de bloemen en in het zonnetje gezet.

Sport en recreatie 23 mrt. 2024 15:56

Maak kennis met nordic walken en rolskiën

Langlaufvereniging Gouda biedt diverse Noordse sporten aan: naast langlaufen ook rolskiën en nordic walken. Beide zijn oorspronkelijk begonnen als zomertraining voor het langlaufen, maar worden nu als zelfstandige sport beoefend. Ook dit is Langlaufvereniging Gouda!

Sport en recreatie 22 mrt. 2024 16:07

Open dag bij Roei- en Zeilvereniging op zaterdag 23 maart

Vraag je je af of roeien of zeilen iets is voor jou of voor je (klein)kind? Overweeg je om een keer te suppen? Laat je informeren over alle activiteiten bij de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda’. Dat kan bij de Open Dag op zaterdag 23 maart.

Advertorial Sport en recreatie 22 mrt. 2024 14:07

Bij Ad Astra kun je al tennissen, de banen gaan zaterdag open

Bij Ad Astra kun je al tennissen. Vanaf zaterdag 23 maart gaan de banen open. Ad Astra is daarmee de eerste tennisvereniging in de Goudse regio. Dankzij de werkgroep en de aannemer liggen de banen er weer snel en mooi geprepareerd bij. Uitnodigend om snel een balletje te komen slaan. 

Advertorial Sport en recreatie 15 mrt. 2024 09:40

Gouda zet met Sportloket mooie stappen in ondersteuning sportaanbieders

Tijdens het Gouds Sportcafé zijn deze week de resultaten gepresenteerd van de Vitaliteitsscan onder de Goudse Sportverenigingen. Tijdens deze bijeenkomst was ook de ondertekening van de intentieverklaring voor het Sportloket, waarbij het 1-ingangsprincipe voor clubondersteuning in Gouda werd bekrachtigd. Met deze mijlpalen zet Gouda een belangrijke stap voorwaarts in de ondersteuning van haar sportaanbieders.

Sport en recreatie 10 mrt. 2024 11:17

Fempowerment studio opent nieuwe vestiging in Goverwelle

Sporten in Goverwelle? Dat kan gelukkig nog steeds. Wethouders Anna van Popering-Kalkman en Michiel Bunnik openden vrijdag Fempowerment nabij Winkelcentrum Goverwelle. "Mooi om te te zien dat zoveel vrouwen hier werken aan hun fysieke en mentale gezondheid en voor de mannen is er sinds kort ook een heuse mancave. Komt dat zien!", aldus wethouder Anne van Popering-Kalkman.

Advertorial Sport en recreatie 5 mrt. 2024 07:30

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA nu op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Sport en recreatie 3 mrt. 2024 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Sport en recreatie 26 feb. 2024 11:32

Erben Wennemars bij Rabobank inspiratieavond Sport & Cultuur

Wat zijn de doelen, dromen en ambities van jouw club? Wil je meer leden werven, inzetten op verduurzaming van de accommodatie of juist een solide sponsorplan samenstellen? Groot of klein, Rabobank vindt dat élke droom telt. Met Rabo ClubSupport Ondersteuning helpen de specialisten je om deze ambities waar te maken. Laat je hierover informeren op Rabo ClubSupport Inspiratieavond op 29 februari 2024 in aanwezigheid van voormalig topschaatser Erben Wennemars bij Rabobank op het kantoor aan Burgemeester Jamessingel.

Advertorial Sport en recreatie 18 feb. 2024 12:23

Leer tijdens voorjaarsvakantie nieuwe dansstijlen

Leer deze voorjaarsvakantie nieuwe dansstijlen tijdens de workshops: Hiphop, Afro en TikTok dansjes, verzorgd door Adelina's Dancing Colours in Sportcentrum De Mammoet!

Advertorial Sport en recreatie 17 feb. 2024 10:00

Veel activiteiten SPORT•GOUDA in voorjaarsvakantie

Yes! Het is bijna voorjaarsvakantie. Dat betekent dat SPORT•GOUDA weer de leukste sport- en beweegactiviteiten organiseert voor de Gouwenaar! Kom bijvoorbeeld naar de Goudse Sport en Spel Spelen in Sportcentrum de Mammoet. In het Groenhovenbad is er deze vakantie, van 19 tot en met 25 februari 2024, ook weer genoeg te beleven. Film kijken in het water? Het kan tijdens de Floating Bioscoop! Bij de activiteit 'Drijvend het voorjaar in' kun je vlotten bouwen en suppen. Lees er hieronder meer over!

Sport en recreatie 13 feb. 2024 18:45

Kidsday bij Jumpsquare voor gezinnen met laag inkomen

Bij Jumpsquare Gouda wordt op donderdagmiddag 15 februari van 13u30 tot 18u30 een feestelijke Kidsday Gouda gehouden. De Kidsday is voor kinderen van 2 t/m 15 jaar uit gezinnen met een laag inkomen die wonen in Gouda of de direct omgeving van Gouda. Door samen leuke dingen te doen, elkaar te leren kennen en vooral veel te bewegen kunnen deze kinderen zorgeloos genieten.

Advertorial Sport en recreatie 7 feb. 2024 10:13

Vandaag weer Goudse schoolzwemkampioenschappen in Groenhovenbad

Na een paar jaar weg te zijn geweest, is er weer een nieuwe editie van de Goudse schoolzwemkampioenschappen. Op woensdagmiddag 7 februari houdt SPORT•GOUDA de Goudse Schoolzwemkampioenschappen 2024 in het Groenhovenbad.

Sport en recreatie 6 feb. 2024 17:26

Living Well sluit vestiging in Goverwelle

Living Well Gouda sluit haar vestiging in Goverwelle. Dat gebeurt per 17 maart. Per 1 april moet het pand leeg zijn en worden opgeleverd. De honderden leden en zes medewerk(st)ers die er nu sporten en werken wordt gevraagd naar de vestigingen Van Reenensingel Bloemendaal en de XL vestiging aan de Keerkring over te stappen. 

Advertorial Sport en recreatie 4 feb. 2024 08:00

Kom jij naar bijeenkomst Living Lab Korte Akkeren in beweging?

Kom in beweging en kom op maandag 5 februari van 19u15 tot 21u00 naar de bijeenkomst Living Lab Korte Akkeren in beweging in de kantine van de voetbalvereniging ONA. Het Living Lab Korte Akkeren in beweging, gaat over de zoektocht naar hoe we samen zorgen voor meer beweging in de wijk. Geen expert die de nieuwe ideeën komt brengen, maar energie en ideeën in de wijk vinden. Denk bij beweging niet direct aan sporten. Het huis uit gaan voor bezoek aan een vriend of een buurthuis, is al in beweging komen!

Advertorial Sport en recreatie 2 feb. 2024 11:28

Goed bezochte informatiebijeenkomst Volwassenfonds

Vertegenwoordigers van diverse Goudse (sport)verenigingen waren donderdagavond aanwezig bij de goed bezochte informatiebijeenkomst over het Volwassenenfonds. "Onze vereniging is aangesloten zodat leden 18+ met een minimum inkomen met financiële steun kunnen sporten", aldus een afgevaardigde van Olympia.

Sport en recreatie 30 jan. 2024 09:36

Tennisvereniging Be Quick krijgt ook paddelbanen

De padelbanen in Nederland schieten als paddestoelen uit de grond. Het aantal groeit snel. Gouda blijft daarbij flink achter. Alleen Ad Astra heeft twee banen. Daar komt binnenkort verandering in. Zo krijgt Be Quick binnenkort de beschikking over drie padelbanen. Tennisbanen 6 en 7 bij Be Quick worden omgewisseld voor drie padelbanen. De hekken en het oefenmuurtje zijn al weg. Deze week worden ook de lichtmasten verwijderd.

Sport en recreatie 23 jan. 2024 16:44

Sportdag Brownies & downieS: het allermooiste feestje van het jaar

"Wat hebben wij een gezellige, sportieve dag gehad bij de jaarlijkse Brownies&downieS Sportdag 2024 in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation. Dit keer op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Samen sporten, dansen en plezier maken.  We zijn heel trots op onze jongens en meiden!", aldus Saskia Langezaal van Brownies&downieS Gouda. 

Advertorial Sport en recreatie 20 jan. 2024 11:04

Maak eens een mooie winterwandeling door Gouda

Trek er dit weekend eens op uit en wandel een mooie wandelroute door Gouda! Op de VVV Gouda website vind je goede wandeltips. Maar, je kunt ook gewoon lekker ronddwalen door het historische centrum.