Sport en recreatie 28 mrt. 2023 10:24

Ride To Remember wordt onvergetelijk fietsevenement

Ride To Remember 2023 is een leuk en uitdagend fietsevenement dat mensen op zaterdag 17 juni samenbrengt voor het goede doel. Of je nu een ervaren fietser bent of net begint, iedereen kan deelnemen en een positieve impact maken. ‍Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar Stichting Alzheimer Nederland. Zij gebruiken dit geld voor de financiering van onderzoek, onderwijs en ondersteuning voor mensen die getroffen zijn door dementie.

Sport en recreatie 25 mrt. 2023 12:38

Maak zondag kennis met nordic walken en rolskiën

Langlaufvereniging Gouda biedt diverse Noordse sporten aan: naast langlaufen ook rolskiën en nordic walken. Beide zijn oorspronkelijk begonnen als zomertraining voor het langlaufen, maar worden nu als zelfstandige sport beoefend. Ook dit is Langlaufvereniging Gouda!

Sport en recreatie 23 mrt. 2023 09:43

Sportcity Gouda maakt zich op voor groots(t)e spinningmarathon

Stichting Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment roepen heel Nederland op om donderdag 23 maart mee te doen en geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Iedereen kan meedoen óf doneren! Door op de spinningfiets te stappen bij SportCity Gouda komen we weer dichter bij het doel: een half miljoen euro bij elkaar fietsen voor onderzoek naar behandelingen op maat voor jongvolwassenen met kanker. Er staat inmiddels meer dan 285.000 euro op de teller. Help jij mee het eindbedrag te bereiken?

Sport en recreatie 15 mrt. 2023 19:00

Jodan Boys steunt OneLove actie tegen racisme en discriminatie

Jodan Boys doet dit weekend mee aan de OneLove actie van de KNVB in het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie (21 maart). De OneLove vlag zal komende zaterdag ook wapperen op het complex van Jodan Boys aan de Sportlaan.

Sport en recreatie 15 mrt. 2023 18:45

Liefhebbers Jeu de Boules zoeken elkaar weer op

De winterstop is voorbij: de liefhebber van jeu de boules gaan weer naar buiten en zoeken elkaar op. De jeu de boules groep is weer wekelijks op woensdagmiddag vanaf 13u30 bij Olympia te vinden. Deelname is gratis. Drankje na afloop voor eigen rekening. Een ieder is welkom!

Sport en recreatie 10 mrt. 2023 14:51

Business Club Olympia gaat sky high

Olympia heeft een actieve Business Club. Dankzij deze sponsoren heeft de Goudse club mooie clubkleding voor trainers en leiders van de jeugd, een duurzame koelunit, een AED apparaat, et cetera. Donderdag stond een sportieve activiteit met de club op het programma: 32 leden gingen sky diven.

Sport en recreatie 27 feb. 2023 16:29

Denk mee over sport en bewegen in Gouda

De komende maanden gaan we in Gouda aan de slag met het bedenken en opschrijven van een nieuw sport- en beweegbeleid. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat nog meer inwoners genoeg bewegen en kunnen sporten wanneer zij dat willen? Ook jij kunt meedenken over het nieuwe beleid!

Sport en recreatie 26 feb. 2023 12:27

Iedereen telt mee bij Jodan Boys

Jodan Boys start een nieuw project: Iedereen telt mee. "Wij willen dat iedereen zich bij Jodan Boys thuis voelt en met plezier voetbalt. Voetbal is van iedereen: liefhebbers en deelnemers komen uit alle lagen en groepen van de samenleving. Soms botst dat, maar de verbindende kracht is veel groter, want ‘sport verbroedert’", aldus Jodan Boys.

Advertorial Sport en recreatie 26 feb. 2023 11:55

Met SPORT.GOUDA beleef je een toffe voorjaarsvakantie

Yes! Het is bijna voorjaarsvakantie. Dat betekent dat SPORT•GOUDA weer de leukste spel- en beweegactiviteiten organiseert. Kom discozwemmen in het Groenhovenbad, doe mee met de ouder- en kindgym in Sportcentrum de Mammoet óf neem deel aan het 5x5 basketbaltoernooi. Voor alle leeftijden is er iets te beleven. 

Sport en recreatie 25 feb. 2023 10:58

'Als je bovenaan staat, kun je kennelijk eisen stellen...'

Vandaag, zaterdag, staat de oefenwedstrijd SV Donk-Montfoort SV op het programma. Of toch niet... "Afspraken gemaakt met koploper 1A Montfoort... oefenen in Gouda. Maar als je bovenaan staat, kun je kennelijk eisen dat je alsnog alleen thuis wilt spelen. Je komt maar naar de grote mijnheer Gert Kruijs...koekoek...veel succes", zo twittert sv Donk. De oefenwedstrijd gaat dus niet door.

Sport en recreatie 25 feb. 2023 10:31

Gerard van Bentum draagt Ad Astra-voorzittershamer over aan Randy Caenen

Gerard van Bentum is na tien jaar afgezwaaid als voorzitter van de tennis- en padelvereniging Ad Astra. Dat gebeurde donderdagavond bij de Algemene Ledenvergadering van de Goudse club. Van Bentum droeg de voorzittershamer over aan Randy Caenen. Tijdens de avond werden Adrie Vink en Frits Straver benoemd tot lid van Verdiensten, voor met name hun inzet bij de totstandkoming van de padelbanen op het complex.

Sport en recreatie 23 feb. 2023 16:50

Gerard van Bentum zwaait na 10 jaar af als voorzitter Ad Astra

Gerard van Bentum zwaait na tien jaar af als voorzitter van de tennis- en padelvereniging Ad Astra. Dat gebeurt vanavond (donderdagavond) bij de Algemene Ledenvergadering van de Goudse club. Als de leden van de club akkoord gaan met het voorstel van het bestuur, draagt Van Bentum de voorzittershamer over aan Randy Caenen.  

Sport en recreatie 19 feb. 2023 13:17

Jodan Boys verliest van 90 pupillen: spelers onder tondeuse

Het eerste elftal van Jodan Boys verloor zaterdagmorgen met 5-4 van zo'n 90 pupillen van de vereniging. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse patattraining. Door dit verlies moesten spits Rick Willes en verdediger Joey Vergunst onder de tondeuse. Zij verschenen zaterdagmiddag kaal bij de oefenwedstrijd tegen Olympia: 3-5 winst.

Sport en recreatie 17 feb. 2023 08:39

Swim to Fight Cancer zwemt geld bij elkaar voor kankeronderzoek

Deelnemers van Swim to Fight Cancer Gouda springen op zondagmiddag 2 juli de Museumhaven in. Zij zwemmen die dag om geld op te halen voor kankeronderzoek. Het bijzondere evenement is een vervolg op de Singel Swim Gouda. Inmiddels zijn de inschrijvingen geopend en druppelen de eerste donaties binnen!  

Sport en recreatie 6 feb. 2023 15:55

Bowlingcentrum Gouda gaat weer open na brand begin december

Bowlingcentrum Gouda aan de Burgemeester van Reenensingel gaat deze week weer open na de brand van begin december 2022.  Vrijdagmiddag 2 december rond 12u35 ontstond brand. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen goed te zien. De brand zorgde voor de nodige rookontwikkeling. De brandweer rukte met meerdere wagens uit. De schade was groot.

Sport en recreatie 4 feb. 2023 18:13

Rechterschaats van Thom is gevonden

"De schaats van Thom is terecht! Thom kan vanmiddag weer schaatsen op De Uithof. Iedereen bedankt voor het zoeken!", zo laat SC Gouda zaterdag op Twitter weten.

Sport en recreatie 2 feb. 2023 14:29

Jarige schaatsclub haalt 1250 euro op voor Paulien van Deutekom Foundation

De Goudse schaatsclub SC Gouda bestaat 60 jaar. En dat mocht gevierd worden met een feest inclusief een loterij in de koek en zopie-tent bij de IJsbaan Gouda op de Markt van Gouda. En die loterij was een succes. De oude club van Paulien van Deutekom haalde er maar liefst 1250 euro op voor de Paulien van Deutekom Foundation. Hiermee steunt de SC Gouda het onderzoek naar longkanker, waaraan van Deutekom overleed.

Sport en recreatie 13 jan. 2023 18:51

Bart Roorda trotseert kou tijdens eerste Landelijke DipDag 

Vandaag, vrijdag 13 januari, vindt de eerste Landelijke DipDag plaats. Dipgroepjes en individuele dippers in alle regio's van Nederland dippen dan in hun lokale gracht, meer, zee of sloot. Bart Roorda uit Gouda plonst vanavond met een collegadipper de Elfhoevenplas in. 

Sport en recreatie 10 jan. 2023 17:19

Hans van de Water stopt na 50 jaar als hardlooptrainer bij AV Gouda

De bekende Goudse hardlooptrainer Hans van de Water heeft na 50 jaar bij AV Gouda en Goudse Runners zijn trainersschoenen aan de wilgen gehangen. Hij vindt het nu hij 80 is welletjes en nam omringd door 'zijn lopers' afscheid bij AV Gouda. 

Advertorial Sport en recreatie 3 jan. 2023 17:00

Kom in beweging tijdens tijdens de kerstvakantie!

Het is weer zover… De ‘mooiste tijd’ van het jaar is aangebroken. Overal zien we versierde kerstbomen, de lichtjes staan aan én het is bijna kerstvakantie. Tijdens de kerstvakantie hoeft de Goudse jeugd gelukkig niet stil te zitten! Van 26 december 2022 t/m 6 januari 2023 heeft SPORT•GOUDA weer een leuk beweegprogramma opgezet. Er worden verschillende activiteiten aangeboden, opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Voor ieder wat wils. Wie doet er mee? SPORT•GOUDA wenst iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2023!

Sport en recreatie 8 dec. 2022 11:00

Wintertriatlon bij Langlaufvereniging Gouda

Langlaufvereniging Gouda houdt dit jaar weer de wintertriatlon. En wel op zaterdag 17 december. Een wedstrijd die bestaat uit hardlopen, mountainbiken en langlaufen op en in de omgeving van de kunststofbaan aan Tobbepad 4.

Sport en recreatie 14 nov. 2022 12:55

Gezocht: mede-initiatiefnemers Fietsmaatjes Gouda

In en rondom de gemeente Gouda kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn, is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist voor hen extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen met een enthousiast maatje fietsen op een duofiets. Dat willen Palet Welzijn/Mantelzorgcentraal, Sociaal team Gouda en SPORT•GOUDA ook mogelijk maken in Gouda. Daarvoor zoeken de Goudse (sport)organisaties enthousiaste vrijwilligers.

Sport en recreatie 10 nov. 2022 17:08

SPORT•GOUDA komt met Beweegjournaal

SPORT•GOUDA presenteert een beweegjournaal waarbij wordt ingegaan op wat motoriek is, hoe belangrijk én leuk bewegen is en waarom nu genoeg bewegen helpt voor later.

Sport en recreatie 26 okt. 2022 16:17

Sport Op Zaterdag in een nieuw jasje

Het team van Sport Op Zaterdag is onlangs in nieuwe kleding gestoken. Dit mede dankzij de hulp en steun van onder meer enkele welwillende sponsors. Vanaf nu zijn de medewerkers van Sport Op Zaterdag in het rood op locatie en langs de velden te vinden.