Stadshart 19 apr. 2024 11:26

Oplevering nieuwe fietsenstalling Agnietenstraat loopt uit

De verbouwing van het pand, waar voorheen de speelgoedzaak Intertoys en reiswinkel D-Reizen zaten, is in volle gang. Het moet uiteindelijk een openbare fietsenstalling worden. Maar het is nog lang niet af. Helaas is het niet gelukt om deze verbouwing nu al klaar te hebben zoals op de borden om het pand staat.  De verwachting is dat de opening pas eind juni of zelfs begin juli zal zijn.

Stadshart 8 apr. 2024 17:16

Project ‘365 dagen kaas’ dingt mee naar landelijke binnenstadtitel

Wie wordt de winnaar van de verkiezing ‘Meest Inspirerende Binnenstadsproject? Het project ‘365 dagen kaas’ van Gouda dingt mee naar de titel in het thema Eigen & Uniek. Op de Dag voor de Binnenstad op donderdag 11 april in Veenendaal worden de winnende ingezonden projecten in de verschillende thema's bekend gemaakt.

Stadshart 21 feb. 2024 08:33

Belangstellenden buigen zich over plannen openbare ruimte binnenstad Gouda

In 2022 / 2023 is een Kwaliteitsplan Openbare Ruimte Binnenstad van Gouda opgesteld. De Samenwerkende Binnenstadondernemers Gouda (SBG) is betrokken bij de uitwerking van dit plan. Dit plan vormt de basis voor de aanpak van de Korte en Lange Tiendeweg, maar geldt voor de gehele binnenstad van Gouda.

Stadshart 14 jan. 2024 11:06

Hoe zit het met jouw goede voornemens?

Hoe zit het met jouw goede voornemens? Wil je iets gezonder gaan leven, meer sporten misschien en vaker ontspannen? Ook dan zit je in Gouda goed.

Stadshart 22 dec. 2023 09:05

Vallende ster valt bijna uit Kerstboom op ster Markt

De storm Pia heeft ook Gouda aangedaan. De schade die de storm heeft veroorzaakt, is - voor zover bij ZoGouds bekend - beperkt gebleven. Althans, vanmorgen viel ons oog op de piek van de Kerstboom op de ster van de Goudse Markt. Ons is verteld dat de piek een vallende ster moet voorstellen. Dat punt - of beter geschreven - die piek is bijna bereikt.

Stadshart 22 dec. 2023 09:00

Veertien sierperen aan Agnietenstraat worden gekapt

Veertien sierperen aan de Agnietenstraat worden geveld. In het Gemeenteblad van 19 december staat dat de Omgevings Dienst Midden Holland (ODMH) vergunning heeft verleend om de rij te kappen. Waarom die bomen worden weggehaald, is ons (nog) niet bekend.

Stadshart 20 dec. 2023 11:40

Waar is/zit en wat doet onze Nachtburgemeester?

Nick van Zon (32) is Nachtburgemeester van Gouda. Dat is hij al sinds 1 november 2021. Van Zon streefde Chris  Bellekom en Stef Vergeer voorbij in een spannende verkiezing en is de opvolger van Malou van Dussel die de titel Nachtburgemeester van Gouda drie jaar lang droeg. Hoe lang het termijn van Van Zon gaat duren weet hij en weten wij nog niet. Wat we wel weten is dat we weinig tot niets van onze Nachtburgemeester zien en horen...

Stadshart 25 nov. 2023 10:00

De Achterkant van de stad Gouda (11)

Als je door de stad Gouda loopt, ontdek je steeds nieuwe dingen en zaken. Wandelend, op de fiets op de weg, vanaf de boot vanaf het water: steeds vallen onze ogen op bijzondere plekjes, stekjes, steegjes en bezienswaardigheden die onze mooie stad Gouda rijk zijn. Je moet er uiteraard wel oog voor hebben. En dan hebben we het alleen nog maar over de dingen die ons opvallen als we ons op de vele openbare straten, wegen, paden, singels en steegjes in Gouda begeven. Maar wat te denken van de ontdekkingen die we kunnen doen vanaf de daken en balkons van de Goudse panden.  

Stadshart 2 sep. 2023 10:28

Gouda te voet verkennen, altijd een mooie stap!

Gouda te voet verkennen, is altijd een goed idee! En een goede stap. Zeker nu het mooiste van Gouda is gebundeld in het Goudse Straatjes boek met de mooiste plekjes.

Advertorial Stadshart 2 aug. 2023 10:56

ZoGoudse eropuit tips

In Gouda is er altijd wel wat te doen en te beleven. Iedere dag eigenlijk wel. We hebben een paar ZoGoudse eropuit tips voor je...  

Stadshart 1 aug. 2023 14:12

Gouda krijgt er een hotel bij

Gouda krijgt er een hotel bij. Vandaag staat in het Gemeenteblad van Gouda dat vergunning is verleend voor "het realiseren van een hotelfunctie op de eerste en tweede verdieping op de locatie Lange Tiendeweg 90 en Geuzenstraat 1". Wanneer dat gebeurt en wie het hotel gaat runnen, is niet bekend.

Stadshart 25 jul. 2023 10:55

De Achterkant van de stad Gouda (10)

Als je door de stad Gouda loopt, ontdek je steeds nieuwe dingen en zaken. Wandelend, op de fiets op de weg, vanaf de boot vanaf het water: steeds vallen onze ogen op bijzondere plekjes, stekjes, steegjes en bezienswaardigheden die onze mooie stad Gouda rijk zijn. Je moet er uiteraard wel oog voor hebben. En dan hebben we het alleen nog maar over de dingen die ons opvallen als we ons op de vele openbare straten, wegen, paden, singels en steegjes in Gouda begeven. Maar wat te denken van de ontdekkingen die we kunnen doen vanaf de daken en balkons van de Goudse panden.  

Stadshart 8 jul. 2023 11:00

De Achterkant van de stad Gouda (9)

Als je door de stad Gouda loopt, ontdek je steeds nieuwe dingen en zaken. Wandelend, op de fiets op de weg, vanaf de boot vanaf het water: steeds vallen onze ogen op bijzondere plekjes, stekjes, steegjes en bezienswaardigheden die onze mooie stad Gouda rijk zijn.

Advertorial Stadshart 28 jun. 2023 09:00

'Op Pad in het Groene Hart' op visite in Gouda

In de nieuwe campagne 'Op Pad in het Groene Hart' vertelt AnneMarie Visser van Editie Groene Hart.nl wat er allemaal te beleven is in het Groene Hart. Deze keer is zij met haar filmcrew in Gouda.

Stadshart 16 jun. 2023 20:00

Vaders, die gun je natuurlijk het allerbeste!

Vaders, die gun je natuurlijk het allerbeste! Shop daarom nog snel in de Goudse Straatjes voor een leuk Vaderdagcadeau, om zondag 18 juni, op Vaderdag, te geven.

Stadshart 11 jun. 2023 21:00

Motormuis maakt Stukkie Kaasstad

Een stukkie kaasstad. Een korte route door de binnenstad van Gouda is voor de motormuis ideaal om eens lekker te scheuren op zijn rode Kawasaki Ninja ZX2 (model 2013; 1.9 cc). Wij kijken mee en krijgen een bijzonder, nieuw perspectief op Gouda. De video is gemaakt door Marco Bakker.

Stadshart 27 mrt. 2023 10:46

De Achterkant van de stad Gouda

Als je door de stad Gouda loopt, ontdek je steeds nieuwe dingen en zaken. Wandelend, op de fiets op de weg, vanaf de boot vanaf het water: steeds vallen onze ogen op bijzondere plekjes, stekjes, steegjes en bezienswaardigheden die onze mooie stad Gouda rijk zijn. Je moet er uiteraard wel oog voor hebben. En dan hebben we het alleen nog maar over de dingen die ons opvallen als we ons op de vele openbare straten, wegen, paden, singels en steegjes in Gouda begeven. Maar wat te denken van de ontdekkingen die we kunnen doen vanaf de daken en balkons en vanuit de (binnen)tuinen van de Goudse panden. 

Stadshart 15 nov. 2022 12:13

Zet 'm daar maar neer...

Als je boven de Nieuwe Marktpassage in de Goudse binnenstad woont en je kan je auto niet kwijt? Juist. Op het balkon! Mooie oplossing.