Vastgoed 23 mei 2024 15:47

Robert Roos 25 jaar makelaar in het Goudse

Robert Roos, makelaar bij het Goudse bedrijf Boer Makelaardij, is al 25 jaar makelaar in het Goudse en de Goudse regio. Woensdag werd hij daarvoor in het zonnetje gezet door het bestuur van de NVM afdeling Gouda. Daarbij ontving Roos de bijbehorende oorkonde en het makelaarsstafje.

Vastgoed 1 mei 2024 15:59

Dunavast koopt kantoorpand Centric Gouda voor bijna 24 miljoen

Dunavast B.V. heeft woensdag de aankoop van het hoofdkantoor van Centric afgerond. Het object is gekocht van Forma Real Estate Funds  voor 23.955.000 euro. Tegelijkertijd heeft Dunavast een nieuwe langjarige huurovereenkomst met Centric gesloten. "Op termijn biedt het kantoorgebouw meerdere mogelijkheden als onderdeel van de gebiedsontwikkeling van de Goudse Spoorzone in de Gemeente Gouda", zo stelt Kees Verhoeff, directeur van Basis Bedrijfshuisvesting dat de bemiddeling deed.

Vastgoed 26 apr. 2024 18:45

Verduurzamen monumenten wordt gemakkelijker

Verruim de regels, hanteer duidelijke richtlijnen en zorg voor heldere informatievoorziening. Dat zijn de belangrijkste aanbevelingen van Arcadis Nederland, dat in opdracht van de gemeente Gouda onderzoek deed naar de effecten van de regeling Erfgoed en Duurzaamheid. Met deze regeling wil de gemeente particuliere eigenaren helpen om hun monumenten op een verantwoorde manier te verduurzamen.

Vastgoed 15 apr. 2024 19:07

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in binnenstad

Sam's Bakery & lunchroom keert terug in de Goudse binnenstad. De bakker is bezig met de verbouwing van het pand aan Korte Groenendaal 22 waar voorheen Keurslager Konermann in zat. Sam's Bakery & lunchroom verwacht op zaterdag 20 april de nieuwe zaak te openen. De bakkerij zat tot 2022 aan de Lange Tiendeweg.

Vastgoed 8 apr. 2024 17:49

Mooi op tijd voor toeristenseizoen

Al sinds het afbreken van de Goudse IJsbaan begin januari was de glazen deur naar de Burgerhal van het Stadhuis stuk en vervangen door een houten deur. En dat is niet zo'n mooi gezicht. Zo bemerkte historicus Paul Abels op zijn dagelijkse gang door de Goudse binnenstad. Maar inmiddels is de schade hersteld en zit er weer een glazen deur in het monumentale pand onder het bordes. Mooi op tijd voor het toeristenseizoen.

Vastgoed 21 mrt. 2024 09:51

De Blaauwe Haan is terug en kijkt weer uit over Kattensingel

Hier is hij dan. De 'nieuwe oude' Blaauwe Haan, bevestigd aan de gevel van het appartementencomplex aan de Kattensingel, op de plek vanwaar hij al sinds begin negentiende eeuw over de stad uitkijkt. Een nieuw woonwijkje gaat zijn naam dragen.

Vastgoed 20 mrt. 2024 08:40

De Waag staat nog altijd in de steigers

De Waag staat (weer) en nog altijd in de steigers. Aannemer De Waard is bezig met het repareren van de dakgoten. Die krijgen nieuw lood. Verder krijgen de houtdelen van het monumentale pand aan de Markt een nieuwe en andere verflaag. De werkzaamheden lopen wat uit. De aannemer verwacht eind maart de klus te hebben geklaard.

Vastgoed 6 mrt. 2024 13:03

Gemeente zet twee molens stil na inspectie van wieken

Om veiligheidsrisico’s te voorkomen, heeft de gemeente in samenspraak met de betrokken molenaars de wieken van 2 molens tijdelijk stil laten zetten. Dat gebeurde na een inspectie van de lasverbindingen. Controlemetingen wezen uit dat deze verbindingen niet langer veilig zijn en moeten worden vervangen. Het gaat om de monumentale molens De Roode Leeuw en ’t Slot. Beide staan in de Goudse binnenstad.

Vastgoed 20 feb. 2024 11:45

Start verbouwing winkels tot openbare fietsenstalling

De gemeente Gouda trekt een miljoen euro uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De openbare fietsenstalling komt in het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Onlangs is begonnen met de verbouwing.

Vastgoed 14 feb. 2024 12:31

Gemeente Gouda: elders alternatieven voor sporters Living Well Goverwelle

"Living Well heeft inderdaad per 1 april 2024 de huur opgezegd van de gemeentelijke ruimte aan de Middenmolenlaan. Aanleiding voor Living Well bleek de jaarlijkse huurindexering. De gemeente is met een combinatie van partijen in gesprek over een nieuwe, maatschappelijke invulling voor het pand", zo reageert een woordvoerder van de gemeente Gouda op het vertrek van Living Well uit Goverwelle en de verhuizing van Biljart- en Denksportcentrum De Hoog naar het pand van Living Well.

Advertorial Vastgoed 8 feb. 2024 13:30

Basis Bedrijfshuisvestiging heeft bedrijfsunits in de verkoop

Onlangs is de bouw van het nieuwbouwproject Prosperitas aan de Coenecoop in Waddinxveen gestart in opdracht van Arvast Groep. In december 2023 zijn alle 393 heipalen succesvol geplaatst. Dit kwartaal staat in het teken van de funderingswerkzaamheden, die de volgende stap vormen in de ontwikkeling van de 45 moderne bedrijfsunits. Er zijn op dit moment nog enkele units beschikbaar voor verkoop. Voor meer informatie over de laatste beschikbare units, neem contact op via gouda@basis.nl.

Vastgoed 5 feb. 2024 18:45

Denksporters en biljarters moeten uit pand Nieuwe Gouwe O.Z.

De biljarters en denksporters van De Hoog Biljart & Bridge Centrum Gouda moeten uit het pand aan de Nieuwe Gouwe O.Z. En dit jaar nog. De eigenaar wil het pand commercieel gaan verhuren. Eigenlijk moesten de (denk)sporters er al uit. Maar via de rechtbank hebben ze dat kunnen uitstellen tot aan de zomer. 

Vastgoed 31 jan. 2024 10:22

Bouw De Koploper vordert, oplevering derde kwartaal 2024

Aan de Burgemeester Jamessingel, tussen de Cinema en het Rabobank kantoor komt nieuwbouwcomplex De Koploper’. Pal aan het spoor en op loopafstand van de stad: een hele centrale plek dus voor Gouwenaars die met de trein reizen en houden van het gemak van het centrum onder handbereik. De bouw vordert. Het pand wordt derde kwartaal 2024 opgeleverd.

Vastgoed 23 jan. 2024 10:09

Morgen feestelijke opening luxe bed & breakfast Hofje van Sint Jan

Saskia Langezaal en Bas Groeneveld, eigenaren van Brownies&downieS en van Jantje zag eens pruimen hangen, breiden hun dienstverlening en imperium uit. Per 1 februari beginnen ze, samen met projectontwikkelaar Pieter van Hoof,  met een luxe bed & breakfast in het Hofje van Sint Jan. De feestelijke opening is woensdag 24 januari tussen 16u00 en 18u00.

Vastgoed 17 jan. 2024 14:38

Arno Schipper 25 jaar makelaar in het Goudse

Arno Schipper is al 25 jaar makelaar in het Goudse. Beëdigd makelaar/taxateur RMT o.z bij Van 't Hof Makelaardij kreeg daarvoor een oorkonde en makelaarsstafje van de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen U.A. (NVM). 

Vastgoed 6 jan. 2024 09:00

Prospectt betrekt Gouwekerk: ‘mooiste showroom Benelux’

In Gouda staat de prachtige Gouwekerk; een echt monument midden in de stad. In deze stad is ook Prospectt gevestigd; het lifestyle merkenhuis voor de Benelux. Beide hebben de krachten gebundeld met als resultaat dat vanaf 2024 Prospectt deze kerk als showroom gaat gebruiken.

Vastgoed 23 dec. 2023 12:46

Waarom staat dit pand leeg? Waarom woont hier niemand?

"De woningnood in Gouda dreigt de komende vijf jaar te verdubbelen. Desondanks doet het stadsbestuur veel te weinig om die woningnood te bestrijden. Als klap op de vuurpijl laten vastgoedpartijen vele panden in het centrum leeg staan. Dat moet anders", vindt de politieke partij SP Gouda.

Advertorial Vastgoed 17 dec. 2023 07:00

Verhuizing Basis Bedrijfshuisvesting van Lage Gouwe naar Vredebest

Basis Bedrijfshuisvesting krijgt een nieuwe uitvalbasis. Na 20 jaar in het centrum van Gouda te hebben gezeten, aan de Lage Gouwe 2, is de bedrijfsmakelaar uit zijn jas gegroeid. De makelaars verhuizen daarom begin volgend jaar naar de Vredebest 1.

Vastgoed 21 apr. 2023 09:59

Gouda zet in op behoud bestemming(en) en functies Zorgboerderij

(Zorg)Boerderij Gouda aan de Bloemendaalseweg draaide al jaren met verlies heeft daarom onlangs de deuren gesloten.  De bewoners zijn elders onder gebracht. De diverse woonruimtes zijn nu beschikbaar op basis van antikraak. Het pand is van Gemiva. De gemeente Gouda zet in op behoud van de bestemming(en) en de functies van de Boerderij. 

Vastgoed 30 mrt. 2023 12:44

Voormalig pand Rabobank krijgt nieuwe bestemming

Het voormalige pand van de Rabobank Hollandse IJssel en blikvanger aan de Nieuwe Markt krijgt een nieuwe bestemming. Waarmee het pand wordt (in)gevuld is nog niet bekend.