Verkeer en vervoer 11 jun. 2024 10:11

Provincie selecteert BAM, Equans en Demako voor renovatie Julianasluizencomplex

Het Julianasluizencomplex in Gouda verbindt de Hollandse IJssel met het Gouwekanaal en is een belangrijk knooppunt voor de vaarwegen in Zuid-Holland. Delen van het complex zijn aan het eind van hun technische levensduur en aan vernieuwing toe. Provincie Zuid-Holland heeft de aannemerscombinatie STROOOM - bestaande uit BAM Infra Nederland, Equans en Demako – geselecteerd om in een bouwteam te komen tot een uitvoeringsontwerp voor renovatie en deze te realiseren, zodat het complex de komende 50 jaar operationeel kan blijven. 

Verkeer en vervoer 9 jun. 2024 12:19

Megaproject afsluiting A12 en A20: dit staat ons komende weken te wachten

'Het moet nu echt gebeuren, anders ontstaan er schades.' Rijkswaterstaat zegt niet anders te kunnen dan de A12 (en de A20) tussen Moordrecht en Utrecht een maand lang onder handen te nemen. Wie toch in de auto stapt, moet rekening houden met een uur extra reistijd. Al het werk uitstellen, is volgens de wegbeheerder geen optie. 

Verkeer en vervoer 4 jun. 2024 13:53

PvdA wil zebrapad bij onveilige oversteek Van Reenensingel-Heuvellaan

Naar aanleiding van reacties omtrent de onveilige oversteek situatie voor voetgangers en fietsers bij de kruising Burgemeester van Reenensingel en de Heuvellaan heeft de PvdA Gouda de gemeente gevraagd of daar een zebrapad zou kunnen komen.

Verkeer en vervoer 3 jun. 2024 08:55

Enorme drukte op A12 van Den Haag naar Utrecht wegens werkzaamheden

Op de A12 van Den Haag naar Utrecht stond maandagochtend rond 8u00 zo'n 7,5 kilometer file met een vertraging van zeker 45 minuten door stilstaand verkeer. De ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwden al voor enorme verkeershinder door werkzaamheden. De file ontstond volgens de ANWB ook eerder dan normaal: iets na 6u00 sloten de eerste auto's aan.

Verkeer en vervoer 31 mei 2024 19:01

Grote verkeershinder en afsluitingen vanaf 2 juni op A12 Den Haag richting Utrecht

Van 2 juni tot 1 juli voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de snelweg A12 Den Haag richting Utrecht van Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn. Rijkswaterstaat gaat onder andere het asfalt op de weg vervangen. Op 11 doordeweekse dagen zijn 2 van de 4 rijstroken van Nieuwerbrug tot aan De Meern niet beschikbaar. Ook wordt de A12 10 nachten en vier weekenden geheel in deze rijrichting afgesloten.

Verkeer en vervoer 30 mei 2024 16:45

Megajacht Project 712 wurmt en wringt zich door Julianasluis

Een megajacht van 83 meter lang wurmde en wringde zich donderdagmorgen vroeg doorde  Julianasluis. Het 83 meter lange jacht, nu nog varend onder de werknaam Project 712, was onderweg vanaf Aalsmeer naar de Rotterdamse haven. 

Verkeer en vervoer 30 mei 2024 16:00

Bijzonder transport uitgesteld: wegen rond Julianasluis niet afgesloten

Veel automobilisten uit Gouda West zijn vanmorgen wellicht vroeg(er) uit bed gestapt om de file bij de Julianasluis voor te zijn. Beide bruggen van de Julianasluis zouden donderdagmorgen namelijk worden geopend voor een bijzonder transport. Hierdoor kon het verkeer tussen 06u45 en 07u15 de brug niet gebruiken om de Julianasluis te passeren. Maar je voelt hem al aankomen, dat transport ging niet door en is uitgesteld.

Verkeer en vervoer 30 mei 2024 13:37

75% Fietsers vindt nieuwe verkeerssituatie Plaswijck onveiliger

Vorig jaar zijn in Plaswijck de schoolzones vernieuwd. De Ridder van Catsweg en de Plaswijckweg werden opnieuw ingericht, om veilige schoolzones te maken. Uit evaluatie blijft dat 75% van de fietsers de nieuwe verkeerssituatie onveiliger vindt. Wethouder Michel Klijmij-Van der Laan heeft nu toegezegd verbeteringen te laten doorvoeren.

Verkeer en vervoer 26 mei 2024 09:55

Geen treinen tussen Gouda en Rotterdam en Alphen

Er rijden op zaterdag 25 en zondag 26 mei geen treinen tussen Gouda en Rotterdam. Tussen station Nieuwerkerk aan den IJssel en station Capelle Schollevaar vervangt ProRail de spoorstaven. Ook plaatst men hier raildempers. In Nieuwerkerk aan den IJssel vernieuwt ProRail de overweg over de Tweede Tochtweg.

Verkeer en vervoer 26 mei 2024 09:53

NS komt met Goudse OV-feestfiets

Zuid-Holland heeft vanaf deze week een eigen OV-feestfiets, ontworpen door kunstenaar Daniël Roozendaal. Op de Zuid-Hollandse fiets staan het Binnenhof, het stadhuis van Gouda, de Erasmusbrug en de bibliotheek van de Technische Universiteit in Delft afgebeeld.

Verkeer en vervoer 24 mei 2024 18:44

Bijna 700 leerlingen van 20 scholen doen mee aan verkeersexamen

Het was donderdag weer tijd voor een van de belangrijkste examens: het verkeersexamen! Bijna 700 leerlingen van 20 scholen deden mee. "Belangrijk, want het aantal verkeersslachtoffers neemt toe, vooral bij jongeren. Vroeg geleerd is oud gedaan!", aldus wethouder Michel Klijmij-Van der Laan.

Verkeer en vervoer 21 mei 2024 18:49

Werkzaamheden aan treintraject Gouda-Alphen

In de periode van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei staan er de nodige werkzaamheden gepland aan het spoor naar en vanuit Gouda, op het traject Gouda-Alphen aan den Rijn. Er worden bussen ingezet. Plan je reis vooraf!

Verkeer en vervoer 13 mei 2024 13:43

Wilhelminaschool en Plaswijckschool in de race voor ANWB Verkeersplein

ANWB houdt dit jaar opnieuw de verkiezing ‘Een ANWB Verkeersplein voor een Schoolplein’. Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen. Een ieder kan vanaf maandag een stem uitbrengen op één van de ruim 300 basisscholen die in de race zijn voor een ANWB Verkeersplein. Zo ook op twee Goudse basisscholen: de Wilhelminaschool en de Plaswijckschool.

Verkeer en vervoer 11 mei 2024 12:27

Meer reizigers, daarom vanaf 12 mei meer bussen in Gouda

Het aantal ov-reizigers in Zuid-Holland herstelt zich na de terugval in coronatijd. Daardoor breidt de dienstverlening in alle ov-gebieden zich stap voor stap uit: vanaf 12 mei meer bussen in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Verkeer en vervoer 8 mei 2024 12:53

Automobilist verliest caravan bij knooppunt Gouwe

Ter hoogte van knooppunt Gouwe (A12) heeft een automobilist woensdag flinke pech gehad. Op dat punt raakte de caravan los van de auto en verloor de automobilist zijn caravan. Richting Utrecht waren twee rijstroken afgekruist voor de afhandeling, waarvoor er een berger was opgeroepen. Weggebruikers moesten rekening houden met 30 minuten vertraging.

Verkeer en vervoer 8 mei 2024 12:13

SSN Rhein-Main Expres doet donderdag en zaterdag Gouda aan

Donderdagochtend 9 mei 2024 is er een ongewoon schouwspel te zien op spoor 5 van het Goudse station. Rond 9u00 vertrekt de Stoomstichting Nederland (SSN) Rhein-Main Expres van spoor 5 richting Utrecht verder Venlo met eindbestemming Frankfurt am Main.

Verkeer en vervoer 22 apr. 2024 08:27

Gemeente test elektrische installatie St. Remeynsbrug

De elektrische installatie van de St. Remeynsbrug wordt vandaag getest. De specialisten controleren de werking van de slagbomen en het hijsen van de brug. De brug is meerdere keren ongeveer 15 minuten niet toegankelijk voor al het verkeer. Het testen duurt de hele dag.