Verkeer en vervoer gisteren 16:37

Let op! Handhaving haalt verkeerd gestalde fietsen weg bij station

Veel fietsen rond het station worden helaas verkeerd gestald. Vanaf volgende week wordt hierop gehandhaafd. De fietsen worden dan weggehaald en naar het afhaalpunt aan de Goejanverwelledijk 10 gebracht, waar de fiets voor €30,- weer opgehaald kan worden.

Verkeer en vervoer 27 sep. 2023 19:46

Verbindingsasje tussen Gouda en Gouderak tot maandag afgesloten

Het Verbindingsasje, de N207 tussen de rotonde Middelblok en rotonde Schoonhovenseweg is door werkzaamheden afgesloten. En wel van woensdag 27 september 20u00 tot maandag 2 oktober 05u00. Het verkeer wordt omgeleid. Het wordt naar verwachting heel druk richting en bij de Nieuwe Veerstal.

Verkeer en vervoer 26 sep. 2023 10:21

Politie heeft 'geen zin' om vrachtwagenchauffeur te bekeuren

Op het Kleiwegplein, de binnenstad uit en in, geldt al weer jaren een eenrichtingverkeer. Gemotoriseerd verkeer mag derhalve de binnenstad niet via de Kleiwegbrug verlaten. Toch gebeurt dat regelmatig. Zoals maandagmorgen. Een vrachtwagenchaffeur ging weer in de fout. Nota bene achtervolgd door de politie in een politieauto. Agenten hadden evenwel geen zin om de chauffeur te verbaliseren en lieten de vrachtauto doorrijden.

Verkeer en vervoer 15 sep. 2023 20:00

Waarom zijn er nu wéér spoorwerkzaamheden bij Gouda gepland?

De afgelopen maanden wordt er door ProRail veel aan het spoor tussen Gouda en Alphen aan den Rijn gewerkt. Voor deze maand staan opnieuw werkzaamheden gepland. Maar waarom wordt er zo veel aan het spoor gewerkt?

Verkeer en vervoer 15 sep. 2023 10:21

Weer werkzaamheden aan spoor bij Gouda

ProRail voert van 16 tot 18 september opnieuw werkzaamheden uit aan en bij het spoor nabij Station Gouda. ProRail werkt aan kabels en leidingen bij het station. Hierdoor loopt de reistijd flink op. 

Verkeer en vervoer 11 sep. 2023 13:29

Honderd meter lang superjacht vaart over De Gouwe

Het 100 meter lange Feadship 824 superjacht is dit weekend van Schiedam naar de Feadship Royal Van Lent op Kaag Eiland gesleept door Koninklijke Van Der Wees. Het schip wordt daar de komende jaren afgebouwd. Het jacht is met honderd meter een van de grootste schepen die ooit over De Gouwe en de Oude Rijn is gevaren.

Verkeer en vervoer 7 sep. 2023 13:28

Gemeente gaat aantal geparkeerde voertuigen tellen

Vanaf deze week wordt er een parkeer- en herkomstonderzoek gedaan in de hele stad. Het doel van het onderzoek is het aantal geparkeerde voertuigen te tellen en er ook achter komen waar de voertuigen vandaan komen (de herkomst).

Verkeer en vervoer 4 sep. 2023 20:40

13,7 fietsongevallen op 10.000 Gouwenaars

Daar gaan ze weer met een volle rugzak op weg naar school. De vakantie in heel ons land is voorbij en de wegen en fietspaden stromen weer vol. Uitkijken op de weg dus. In Gouda gebeuren 13,7 fietsongevallen op 10.000 Gouwenaars. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van Rijkswaterstaat en de politie. 

Verkeer en vervoer 29 aug. 2023 09:23

Qbuzz neemt busvervoer vanaf eind 2024 over van Arriva

Het busvervoer in Gouda en de Goudse regio's wordt vanaf 15 december 2024 voor een periode van dertien jaar uitgevoerd door Qbuzz. Het vervoerdersbedrijf kreeg na een openbare Europese aanbesteding de voorkeur boven de huidige aanbieder Arriva van de Gedeputeerde Staten Zuid-Holland.

Verkeer en vervoer 26 aug. 2023 08:00

Graaf Florisbrug nog dit jaar aangesloten op centrale brugbediening

De Doorvaardag is een mooie traditie, die past in ambitie om vaarverbinding met Reeuwijk v.v. duurzaam te verbeteren, door de Driewegsluis Reeuwijksche Verlaat en de 4 bruggen op traject te elektrificeren. De bediening van de Graaf Florisbrug (zie frontfoto) wordt dit jaar aangesloten op de centrale brugbediening.

Verkeer en vervoer 22 aug. 2023 15:32

Nieuwe schooljaar van start: let op de weg

Voor scholieren zijn de zes weken zomervakantie voorbij. De politie roept op om na de zomervakantie extra alert te zijn op fietsende scholieren.

Verkeer en vervoer 22 aug. 2023 11:47

Fietsers negeren omleidingsroute bij bouwlocatie Van Loon

In de bocht van de Ridder van Catsweg, tegenover de Veste, is het bouwproject Van Loon-locatie al enige tijd bezig.  Fietsers volgen hier niet altijd de omleiding. Het opleggen van een bekeuring brengt daar geen verandering in. Fietsers blijven de omleidingsroute negeren.

Verkeer en vervoer 21 aug. 2023 17:25

Gemeente waarschuwt weggebruikers voor nieuw aangelegde schoolzones

De zomervakantie is voorbij en de scholen starten vandaag weer. Na de vakantie gebeuren er meer verkeersongelukken, vooral onder scholieren. Let je ook op je snelheid om ervoor te zorgen dat onze jonge Gouwenaars veilig naar school kunnen?

Verkeer en vervoer 21 aug. 2023 06:30

Let extra op: de scholen zijn weer begonnen

Voor scholieren zitten de zes weken zomervakantie erop. Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Gouda roepen op om na de zomervakantie extra alert te zijn op scholieren. “Maar weinig mensen weten dat er vlak na de zomervakantie opvallend veel verkeersongelukken plaatsvinden. Met name onder scholieren.”

Verkeer en vervoer 9 aug. 2023 09:00

Ook op Middenmolenlaan komen grote fietspaden

De gemeente Gouda heeft het definitief ontwerp Middenmolenlaan bekend gemaakt. Ook hier komen fietsers op de rijbaan terecht en zijn automobilisten te gast. Net als op de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg (zie frontfoto). Zo werd deze week duidelijk bij de informatiebijeenkomst.

Verkeer en vervoer 2 aug. 2023 15:14

'Een nieuwe verkeerssituatie is op het begin altijd wennen'

"Een nieuwe verkeerssituatie is op het begin altijd wennen. De gemeente blijft de situatie de komende tijd daarom goed in de gaten houden. Mocht het nodig zijn, dan zullen we aanvullende maatregelen nemen", zo reageert de gemeente Gouda op de recentelijke herinrichting van de schoolzones aan de Plaswijckweg en Ridder van Catsweg.  

Verkeer en vervoer 25 jul. 2023 17:04

Automobilist is hier te gast en mag maximaal 30 kilometer per uur rijden

Bij de schoolzones op de Ridder van Catsweg en de Plaswijckweg is afgelopen weken rood asfalt aangebracht. Daardoor is de weg eigenlijk één groot fietspad geworden, waar de auto te gast is. Automobilisten mogen hier maximaal 30 kilometer per uur rijden.

Verkeer en vervoer 23 jul. 2023 16:12

Storing bij spoorbrug: geen scheepvaart mogelijk

Tijdens geplande werkzaamheden aan de spoorbrug bij Gouda is de brug in storing geraakt en is er nu dus geen scheepvaart mogelijk. ProRail werkt er hard aan de storing te verhelpen en mogelijk de scheepvaart alsnog doorgang te kunnen geven later vandaag.

Verkeer en vervoer 21 jul. 2023 13:03

Werkzaamheden spoor: dit weekeinde geen treinverkeer rondom Gouda

ProRail werkt tot en met zondag 23 juli rond Gouda aan het spoor. Daardoor is de dienstregeling van, naar en via Gouda in die periode aangepast. Daarnaast zet NS verschillende keren bussen in. Op 22 en 23 juli is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Gouda. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd en drukte.

Verkeer en vervoer 17 jul. 2023 13:13

Zo gaan ‘grote fietspaden’ er in schoolzones uit zien

Zo gaan de ‘grote fietspaden’ er in de schoolzones van de Plaswijckweg en Ridder van Catsweg uit zien. Rijstroken bij de scholen waar de auto te gast is en de auto achter fietsers moeten blijven rijden. Een gedeelte van de weg en schoolzone is inmiddels klaar: voorzien van rood asfaltcoating en uitgehard. Weg is weer voor even open voor al het verkeer.

Verkeer en vervoer 14 jul. 2023 10:26

Onderzoek naar schade veroorzaakt door containerschepen op De Gouwe

De provincie Zuid-Holland gaat onderzoek doen naar schade die wordt veroorzaakt door grote containerschepen op De Gouwe. Dit jaar werd volgens de provincie al zes keer schade veroorzaakt aan provinciale eigendommen en werd bijvoorbeeld de spoorbrug in Gouda geraakt door een containerschip. De provincie maakt zich door de incidenten zorgen over de veiligheid.