Verkeer en vervoer 22 apr. 2024 08:27

Gemeente test elektrische installatie St. Remeynsbrug

De elektrische installatie van de St. Remeynsbrug wordt vandaag getest. De specialisten controleren de werking van de slagbomen en het hijsen van de brug. De brug is meerdere keren ongeveer 15 minuten niet toegankelijk voor al het verkeer. Het testen duurt de hele dag.

Verkeer en vervoer 20 apr. 2024 14:42

Goudse bussen staan zaterdag ook even stil vanwege geweld tegen conducteur

Naast de treinen staan ook de bussen van regionale streekvervoerders zaterdag om 22u30 drie minuten stil vanwege de mishandeling van een NS-conducteur. Het gaat om bussen van onder meer Arriva, Keolis, Qbuzz en Connexxion. NS sluit bovendien kort de stationswinkels.

Verkeer en vervoer 19 apr. 2024 19:33

Spoorstraat voor laatste keer afgesloten voor werkzaamheden aan viaduct

Let op: dit weekend is de derde en laatste afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege het aanbrengen van een betonlaag op het nieuwe viaduct. De Spoorstraat is daarvoor afgesloten van vrijdag 19 april 21u00 tot uiterlijk zondagochtend 21 april 6u00. 

Verkeer en vervoer 17 apr. 2024 15:49

Gouda komt met actieplan voor meer deelvervoer

Deelvervoer heeft veel voordelen. Zo betaal je alleen wanneer je er gebruik van maakt, heb je keuze uit veel verschillende type voertuigen en kan het er uiteindelijk voor zorgen dat er een stuk minder auto’s geparkeerd staan in de stad. In het Actieplan Deelvervoer staat beschreven hoe de komende twee jaar gewerkt gaat worden aan de ambitie om deelvervoer te stimuleren in Gouda.

Verkeer en vervoer 16 apr. 2024 14:58

De Oriënt Express doet dinsdagavond Gouda aan

De Oriënt Express komt dinsdagavond aan en langs Station Gouda. Dat zal rond 19u22 zijn. Rijtijden van de Oriënt Express: 18u14 Roosendaal Via Dordrecht 18u46 Zwijndrecht Via Rotterdam 19u22 Gouda Via Woerden & Breukelen 20u13 Amsterdam CS.

Verkeer en vervoer 15 apr. 2024 11:45

Mooie timelapse van aanleg viaduct over Spoorstraat

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Afgelopen weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. Het geheel werd in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen. Zo is te zien op de fraaie timelapse.

Verkeer en vervoer 14 apr. 2024 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Verkeer en vervoer 13 apr. 2024 08:37

Deze week geen treinverkeer tussen Gouda en Den Haag

ProRail werkt van zaterdag 13 april tot en met zondag 21 april aan het spoor tussen Gouda en Den Haag. De spoorbeheerder vernieuwt onder meer een tweetal duikers bij Bleiswijk. Dit zijn tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Ook werkt ProRail op verschillende plekken aan de bovenleiding. Dit heeft consequenties voor het treinverkeer tussen Gouda en Den Haag.

Verkeer en vervoer 10 apr. 2024 12:11

Gezien: vermomde motormuizen

Gezien in Gouda: ‘motormuizen’ ‘vermomd’ als ‘motorkonijn’ en ‘motorhaai’… 

Verkeer en vervoer 10 apr. 2024 09:24

Elektrische deelfietsen nu ook in Gouda

Bewoners en toeristen kunnen vanaf vandaag, woensdag 10 april, gebruikmaken van elektrische deelfietsen in Gouda. De deelfietsen komen op verschillende plekken in Gouda te staan en bieden een goed alternatief voor het bezit van eigen vervoer. De eerste fietsen staan om 14u00 bij Winkelcentrum Bloemendaal (ingang Ruigenburg) waar wethouder Michel Klijmij-van der Laan het startsignaal geeft voor het gebruik van de fietsen. Je kunt hier de eerste twee uur gratis gebruikmaken van de elektrische deelfietsen.

Verkeer en vervoer 11 mrt. 2024 19:00

Kop van Kleiweg krijgt drempelconstructie om situatie veiliger te maken

Het zebrapad op de kop van de Kleiweg is verwijderd door het lage aantal overstekers en om ervoor te zorgen dat het verkeer kan doorrijden naar de Korte Vest. Voor de Korte Vest en de Agnietenstraat ligt er een herinrichtingsplan waar de straten meer een verblijfsfunctie krijgen. Dit betekent dat er geen oversteekplaatsen komen, maar een drempelconstructie met geleiden strepen waardoor de oversteeksituatie verbeterd wordt.

Verkeer en vervoer 10 mrt. 2024 10:18

Scootmobielclub Gouda presenteert Duo Scootmobiel

Scootmobielclub Gouda (SCG) presenteert op maandag 11 maart haar nieuwe en nieuwste aanwinst: De Duo Scootmobiel. "Die kon aangeschaft worden door donaties van het Oude Mannehuis Gouda, Vegro Zorgwinkel Gouda/Woerden, ANWB en crowdfunding vanuit onszelf. Een heuse Duo Scootmobiel, en daar zijn wij heel blij mee", aldus Frans van Luit, voorzitter SCG.

Verkeer en vervoer 9 mrt. 2024 08:00

Flitspaal Goudse Poort richting A12 leverde 25.618 boetes op

Er staan in Gouda vijf werkende flitspalen die controleren op rood licht, snelheid of allebei? Die palen hebben er in ieder geval aan bijgedragen dat er vorig jaar in Nederland meer verkeersboetes zijn uitgedeeld dan voor de coronapandemie. Zeker de flitspaal bij Goudse Poort richting A12. Die leverde 25.618 boetes op.

Verkeer en vervoer 8 mrt. 2024 17:29

Flitspaal Plaswijckweg weggehaald, we hebben er nu nog vijf

Gouda telde tot voor kort zes flitspalen. Maar zie daar. Er is er één verdwenen. Beter geschreven: weggehaald. Die op de hoek van de Plaswijkweg met de Burgemeester van Reenensingel. Waarom? Daar zijn we nog niet achter.

Verkeer en vervoer 5 mrt. 2024 18:45

Omwonenden ongerust over intrekken hoogtebeperking Constantijn Huygensstraat voor vrachtwagens

De hoogtebeperking in de Constantijn Huygensstraat in de Goudse wijk Korte Akkeren wordt ingetrokken. Volgens de gemeente Gouda kan het besluit voor de hoogtebeperking worden ingetrokken, omdat er sinds 2018 geen negatieve effecten zijn opgetreden. Bewoners vrezen evenwel overlast van (te hard rijdend) zwaar vrachtverkeer, trillingen en schudden en daarmee scheuren in de huizen.

Verkeer en vervoer 29 feb. 2024 18:45

Veel steun bij petitie tegen betaald parkeren in Korte Akkeren

De gemeente Gouda is van plan betaald- en vergunningparkeren in te voeren in de gehele wijk Korte Akkeren. Hiermee hoopt de gemeente de drukte te verminderen. "Maar helaas is de Korte Akkeren een drukke wijk met veel inwoners en veel auto’s. Hiermee zullen veel mensen in extra onnodige kosten worden gedreven", aldus de bewoners die een petitie tegen betaald parkeren en vergunning parkeren zijn begonnen. Inmiddels is deze petitie 1147 keer ondertekend. De petitie werd woensdagavond aangeboden.

Verkeer en vervoer 28 feb. 2024 11:30

Nieuw treinstation Gouda-Zuidplas inpasbaar

Een mogelijk nieuw treinstation 'Gouda-Zuidplas' op de spoorlijn Rotterdam-Gouda is haalbaar en kan worden ingepast in de toekomst. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Gouda, Zuidplas en de Regio Midden-Holland. Dit station, gelegen in de driehoek van Moordrecht, het Middengebied (Vijfde dorp) en Westergouwe, biedt flinke voordelen voor de inwoners en de regio.