Verkeer en vervoer vandaag 12:05

Verkeershinder bij aanleg schoolzone Plaswijckweg

In de omgeving van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg zijn verschillende basisscholen. Deze drukke straten zorgen voor onveilige verkeerssituaties. Daarom verandert de gemeente Gouda de inrichting van de Plaswijckweg en de Ridder van Catsweg ter hoogte van de scholen. Dat brengt de nodige verkeershinder met zich mee.

Verkeer en vervoer gisteren 12:41

'College verzuimt inwoners te betrekken bij VerkeersCirculatiePlan'

De fractie van Leefbaar Gouda onderschrijft nog steeds de principiële uitgangspunten van het Verkeerscirculatieplan, maar "het college verzuimt om de door de inwoners ingebrachte suggesties en adviezen op een serieuze manier te wegen en te betrekken bij de aanpassingen van deze mobiliteitsplannen", zo stelt de Goudse politieke partij.

Verkeer en vervoer 28 mrt. 2023 13:16

Gouderaksebrug wil niet meer dicht

De Gouderaksebrug bij Gouda is dinsdagochtend enige tijd afgesloten geweest. De brug wilde namelijk niet meer dicht. Het brugdek stond open en de slagbomen waren dicht, waardoor het verkeer niet over de brug kon. Een monteur van de provincie Zuid-Holland kwam ter plaatse om uit te zoeken wat er aan de hand was en heeft de storing uiteindelijk verholpen.

Verkeer en vervoer 23 mrt. 2023 18:19

School ontruimd na gaslek Plaswijckweg

De brandweer is woensdag rond 12u00 gealarmeerd voor een gaslekkage op de Plaswijckweg nabij de Waterkers. Ter plaatse bleek na werkzaamheden aan internetkabels een gasleiding te zijn geraakt. De nabijgelegen Plaswijckschool moest enige tijd worden ontruimd. De kinderen werden naar het schoolplein gebracht.

Verkeer en vervoer 22 mrt. 2023 15:55

VVD Gouda: college zet bereikbaarheid Gouda op het spel

"Een (verkeers)veilige en bereikbare stad is essentieel. Met de wijkmobiliteitsplannen zet het college de bereikbaarheid van Gouda op het spel", zo stelt Kevin de Jonge, fractievoorzitter van VVD Gouda.

Verkeer en vervoer 13 mrt. 2023 11:43

Scootmobielrijders willen gezien worden

De eerste editie van Scootmobieldag Gouda gaat op dinsdagmiddag 21 maart van start. Doel is om  scootmobielrijders met elkaar te verbinden, maar vooral ook voorlichting te geven over mogelijkheden en om verkeersveiligheid te bevorderen.

Verkeer en vervoer 12 mrt. 2023 11:37

Geen extra brug over Turfsingel

Een extra brug over de Turfsingel. Lange tijd was hier sprake van. Maar de extra verbinding tussen Korte Akkeren en de binnenstad komt er niet. Vooralsnog niet. Want we hebben het hier over plannen voor tussen 2037 en 2042. Maar de gemeente heeft de voornemens nu uit de plannen geschrapt. 

Verkeer en vervoer 8 mrt. 2023 18:04

Gouda voert vergaande parkeer- en verkeersmaatregelen door

Vrachtwagens langer dan 10 meter of zwaarder dan 20 ton worden uit de binnenstad en nabijgelegen wijken geweerd. Er komt een maximaal aantal parkeervergunningen voor de binnenstad. Meer fietsvrij voetgangersgebied. En op zondag wordt van 12u00-0u00 betaald parkeren ingevoerd in de binnenstad. Flarden uit de wijkmobiliteitsplannen van de gemeente Gouda voor de Binnenstad, Korte Akkeren en Kort Haarlem.

Verkeer en vervoer 2 mrt. 2023 10:40

Gouda breidt gebied betaald parkeren verder uit

In de Gravin Margarethastraat wordt het binnenkort betaald parkeren, zo heeft de gemeente besloten. Dat gebeurt op verzoek van de bewoners van twaalf recent opgeleverde huizen van het project Goudstuin. 

Verkeer en vervoer 28 feb. 2023 11:14

Vakbonden kondigen vijftien nieuwe stakingsdagen aan

Al maandenlang wordt door vakbonden gestreden voor een nieuw cao voor werknemers in het openbaar vervoer. Om een betere cao af te dwingen, roepen de vakbonden werknemers op om gedurende de komende zes weken vijftien dagen te staken.

Verkeer en vervoer 27 feb. 2023 11:47

Gouda heeft nu ook scootmobielclub

We hebben vele en uiteenlopende clubs en verenigingen in Gouda. Daar is er nu weer één bijgekomen. De Scootmobielclub Gouda. Heb je een scootmobiel en wil je met gelijkgestemden een mooie en gezellige toertocht maken in de omgeving van Gouda? Dan is dat nu mogelijk met de oprichting van Scootmobielclub Gouda! Op de eerste Goudse Scootmobieldag, op dinsdag 21 maart, gaat de club voor de eerste keer op pad.

Verkeer en vervoer 23 feb. 2023 09:47

Bijzonder: trein naar Gouda neemt verkeerde 'afslag' en rijdt andere kant op

Reizigers in een trein waren woensdagavond waarschijnlijk even het spoor bijster toen ze ontdekten dat ze niet naar Gouda maar richting Bodegraven reden. 'Nog nooit meegemaakt, maar de trein is bij Woerden verkeerd afgeslagen', schrijft reiziger Klaas-Willem de Jong op Twitter.

Verkeer en vervoer 21 feb. 2023 08:00

Start werkzaamheden ophogen Willenskade en Voorwillenseweg

De Goudse bodem bestaat uit zachte veengrond. Daardoor heeft Gouda te maken met een zakkende bodem. De gemeente moet de bodem ophogen. Zo voorkomt de gemeente dat er te veel overlast ontstaat. Delen van de Voorwillenseweg en Willenskade liggen te laag. Een te lage ligging van de weg zorgt voor wateroverlast als het regent. De gemeente gaat de Willenskade en Voorwillenseweg daarom ophogen en is deze week met de werkzaamheden begonnen.

Verkeer en vervoer 16 feb. 2023 18:34

Weer speelt geen rol meer bij uitschrijven parkeerboetes: aantal 5x zo hoog

Het aantal parkeerboetes in Gouda is in 2022 fors toegenomen. De gemeente deelde vorig jaar 16.261 boetes uit, een vervijfvoudiging ten opzichte van 2020, toen de teller bleef steken op 3.287. De verhoging is grotendeels toe te schrijven op de invoering van de scanauto. Het oude werk van de parkeerwachters werd buiten en met de hand gedaan. Bij regen of kou werd er veel minder geschreven, zo geeft de gemeente Gouda toe.

Verkeer en vervoer 15 feb. 2023 13:13

Rover Gouda bezorgd over busroutes en bushaltes

Maak de doorstroming op busroutes veiliger en leg aantrekkelijke looproutes naar de bushalte aan. Daarvoor pleit Rover Gouda in een reactie op het nieuwe Verkeerscirculatieplan.

Verkeer en vervoer 8 feb. 2023 13:58

Minder rijstroken beschikbaar op A20 richting Gouda

Let op! Van donderdag 9 op vrijdag 10 februari zijn er tussen 21u30 en 05u00 minder rijstroken beschikbaar op de A20 richting Gouda, tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en knooppunt Gouwe. De oprit Moordrecht (18) is dicht. Er vindt bodemonderzoek plaats voor de planuitwerking van de wegverbreding.

Verkeer en vervoer 6 feb. 2023 10:03

Vanaf vandaag vijf dagen lang stakingen streekvervoer

Moet jij deze week met de bus van Gouda naar school of je werk? Let dan goed op, want het streekvervoer gaat opnieuw staken. Van 6 tot en met 10 februari zullen er daarom minder bussen rijden.

Verkeer en vervoer 29 jan. 2023 20:10

A20 langer dicht, spoedreparatie niet geslaagd

De A20 tussen Moordrecht en Gouda is zondag de hele dag afgesloten in de richting van Gouda. Dit komt door een spoedreparatie aan het aquaduct die langer duurt dan verwacht, meldt de ANWB. Om die reden is op de A12 richting Utrecht ook maar één rijstrook open.