Advertorial Verkiezing 11 dec. 2023 18:27

Wie volgt burgemeester Pieter Verhoeve op?

Wie volgt burgemeester Pieter Verhoeve op? Nee, niet als burgemeester, maar als Icoon van Gouda. Dinsdag, bij de presentatie van de wintereditie van INTO Business Gouda bij het jarig Complex E-Techniek in Waddinxveen, maakt uitgever Werner van den Bosch zijn opvolger bekend.

Verkiezing 1 dec. 2023 17:52

Tweede plek voor Drukkerswerkplaats Gouda bij Erfgoedvrijwilligersprijs 2023

Drukkerswerkplaats Gouda is tweede geworden in de finale van De Erfgoedvrijwilligersprijs 2023. De Erfgoedvrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. 

Verkiezing 26 nov. 2023 12:11

Drukkerswerkplaats Gouda in finale Erfgoedvrijwilligersprijs 2023

De Erfgoedvrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. In 2023 selecteerde de onafhankelijke jury onder leiding van Kathleen Ferrier (voorzitter Unesco Commissie) uit 57 aanmeldingen drie finalisten: de vrijwilligersteams van Drukkerswerkplaats Gouda, Vertelgenootschap Apeldoorn en Museumbrouwerij de Roos. Drukkerswerkplaats Gouda maakt nu kans op de hoofdprijs van 10.000 euro. De nummers twee en drie ontvangen elk een cheque van 5.000 euro. Voor de hoofdprijs telt jouw stem!

Verkiezing 30 okt. 2023 15:33

Heb jij de stempas voor Tweede Kamerverkiezingen al ontvangen?

Deze week ontvang je - als het goed is - de stempas voor de Tweede Kamerverkiezingen. Veel Gouwenaars kregen deze vorige week al in de bus. Bewaar de stempas goed, want zonder kun je op woensdag 22 november niet stemmen. Bij het stembureau moet je ook een geldig identiteitsbewijs laten zien.

Verkiezing 30 jun. 2023 17:05

Manon Julicher niet verkozen tot Beste NS-Treinomroeper

Kim Verhees is De Beste Treinomroeper van 2023. Na een spannende strijd kreeg zij van het Nederlandse publiek de meeste stemmen. Met haar duidelijke en heldere omroep wilde Kim reizigers stimuleren om de wereld wat vrolijker te maken. Naast Kim dongen nog drie kandidaten mee naar de titel, waaronder de Goudse Manon Julicher. 

Verkiezing 27 jun. 2023 08:45

Wie wordt 10de kinderburgemeester? Morgen weten we het

Op woensdagochtend 28 juni is de verkiezing van de 10de kinderburgemeester van Gouda. Jasmijn Bioch, Julia Warga, Luc van Gastel, Noah Kleespies, Noor Slingerland en Pheline van der Linden presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de Raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Verkiezing 19 jun. 2023 16:25

Goed nieuws voor Jasmijn, Luc, Pheline, Julia, Noah en Noor

Dit zijn ze dan: de zes kandidaten voor de verkiezingen van de Goudse kinderburgemeester en wethouders. Op 28 juni kiest de jury wie van hen kinderburgemeester wordt. De andere kandidaten worden wethouder. Samen vormen ze het kindercollege van Gouda. Veel succes Jasmijn, Luc, Pheline, Julia, Noah en Noor.

Verkiezing 23 mei 2023 15:28

Inschrijving kandidaten nieuw kindercollege Gouda gesloten

De inschrijving voor wie de nieuwe kinderburgemeester en kinderwethouders van Gouda willen worden, is gesloten! Maandag hebben alle sollicitanten voor de kinderburgemeester hun verkiezingsposter ingeleverd in het Huis van de Stad.

Verkiezing 16 mrt. 2023 09:28

Bekijk hier de uitslagen van de waterschap verkiezingen in Gouda

Ook heeft de gemeente Gouda de voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezing van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Zie bit.ly/42k8lmK. De voorlopige uitslag van de waterschapverkiezing van het Hoogheemraadschap van Rijnland verwacht de gemeente Gouda in de loop van donderdag.

Verkiezing 15 mrt. 2023 14:13

Burgemeester Pieter Verhoeve stemt in Agnietenkapel

Burgemeester Pieter Verhoeve en gemeentesecretaris Ruud Bakker fietsten woensdagmorgen een rondje langs een aantal stembureaus om de vrijwilligers te bedanken. Natuurlijk werd er ook meteen gestemd. Verhoeve deed dat op het stembureau in de Agnietenkapel in de Goudse binnenstad.

Verkiezing 13 mrt. 2023 14:28

Proefstemmen in het Huis van de Stad

In Gouda willen we dat alle inwoners die stemrecht hebben, kunnen stemmen. Daarom nemen we zoveel mogelijk drempels weg. Bijvoorbeeld door inwoners de mogelijkheid te geven om te komen oefenen met stemmen. Dat gebeurt vandaag, maandag 13 maart, nog tot 17.00 uur in het Huis van de Stad. Er zijn de hele middag vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Verkiezing 13 mrt. 2023 12:56

Pieter van der Heijde wil doen wat nodig is voor Goudse ondernemers

VVD Zuid-Holland wil doen wat nodig is voor Zuid-Hollandse ondernemers. De Gouwenaar Pieter van der Heijde wil doen wat nodig is voor de Goudse ondernemers. Hij stelt zich daarom kandidaat voor de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Verkiezing 28 feb. 2023 12:45

Verkiezingsdebat 9 lijsttrekkers op maandag 13 maart in Chocoladefabriek

Op 15 maart zijn de verkiezingen van de Provinciale Staten en waterschappen. Voor meer informatie over de Provinciale Statenverkiezingen ben je welkom bij het Verkiezingsdebat. Op maandag 13 maart gaan 9 lijsttrekkers met elkaar in debat bij de Chocoladefabriek. Iedereen is vanaf 19u00 welkom om dit debat te volgen.