Advertorial Verkiezingen 6 jun. 2024 09:04

Ineke Schaddelee brengt stem uit: op ChristenUnie

Het is 6 juni: de dag waarop Nederland naar de stembus mag voor het Europees Parlement. Ineke Schaddelee, de Goudse kandidaat voor het Europees Parlement voor de ChristenUnie, was er al vroeg bij. Ze ging stemmen bij kerkelijk centrum Vaste Burcht in de wijk Bloemendaal. En uiteraard op haar eigen partij: ChristenUnie. 

Verkiezingen 6 jun. 2024 08:52

Stembureaus en stembussen zijn geopend!

De stembureaus en stembussen zijn geopend! Je mag vandaag stemmen voor het Europees Parlement. De stembureaus zijn open tot 21u. Neem je stempas en identiteitsbewijs mee.

Verkiezingen 5 jun. 2024 13:32

Morgen stemmen: dit moet je weten

Morgen, donderdag 6 juni, is het weer tijd om te stemmen. De verkiezingen voor het Europees Parlement staan voor de deur, en het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. 

Advertorial Verkiezingen 4 jun. 2024 16:36

Goudse kandidaten Europese Verkiezingen bij RTV Gouwestad

Van 6 tot en met 9 juni gaan in heel Europa burgers naar de stembus om een nieuw Europees Parlement te kiezen. Een politieke gebeurtenis van formaat waaraan in radioprogramma Machiavelli van RTV Gouwestad aandacht aan is besteed. In de eerste uitzending waren te gast Ineke Schaddelee (kandidaat nr 6 voor de ChristenUnie), Wouter Kraidy (kandidaat nr 10 voor de Partij voor de Dieren) en Kenville Kleimoedig (kandidaat nr 18 voor Groen Links).

Verkiezingen 4 jun. 2024 16:01

Proefstemmen in Huis van de Stad

Vind je het moeilijk of spannend om te gaan stemmen woensdag? Morgen (woensdag 5 juni) kun je tussen 14u00 en 16u00 komen oefenen met stemmen in het Huis van de Stad. Er zijn de hele middag vrijwilligers aanwezig om te helpen.   

Advertorial Verkiezingen 3 jun. 2024 13:34

ChristenUnie flyert voor verkiezingen Europarlement

ChristenUnie was de afgelopen dagen, net als veel andere politieke partijen, aan het flyeren om de verkiezingen voor het Europarlement onder de aandacht te brengen. Onder meer in onze mooie stad Gouda. "Het viel op dat veel mensen niet goed wisten wat er allemaal in Europa geregeld wordt en hoeveel invloed Europa op ons dagelijks leven heeft", aldus de Goudse Ineke Schaddelee, nummer 6 op de lijst van de ChristenUnie.

Advertorial Verkiezingen 3 jun. 2024 12:44

Avond over verkiezingen Europees Parlement in Chocoladefabriek

Wil jij goed geïnformeerd het stemhokje in voor de verkiezingen van het Europees Parlement? Kom dan de avond ervoor, op woensdag 5 juni, naar de Chocoladefabriek voor een inspirerende avond, met onder andere een nepnieuwsquiz!

Verkiezingen 29 mei 2024 13:02

Jansdebat in teken van Europese verkiezingen

Het Jansdebat van donderdag 30 mei (aanvang 20u00) staat in het teken van de komende Europese verkiezingen. Met Alex Krijger, Harold Hooglander, Teun Janssen en Diederick van Wijk. 

Verkiezingen 28 mei 2024 10:14

Verkiezingen Europees Parlement op donderdag 6 juni

Op donderdag 6 juni zijn de Europese verkiezingen in Nederland. Op maar liefst 44 plekken in Gouda kunnen kiezers stemmen. Een belangrijke gebeurtenis voor iedereen in onze samenleving.

Verkiezingen 16 mei 2024 17:32

Deze week ontvang je je stempas voor Europese Verkiezingen

Deze week worden de stempassen verspreid voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement op 6 juni. Bewaar deze stempas goed, want zonder stempas kun je geen stem uitbrengen.   

Verkiezingen 11 mei 2024 18:47

Over een maand mogen we weer naar het stembureau

Over een maand, donderdag 6 juni om precies te zijn, zijn de Europese Verkiezingen. Je mag dan naar de stembus om de leden te kiezen die ons gaan vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Achter de schermen zijn de gemeente Gouda en de vele vrijwilligers druk bezig met de organisatie. Meer weten of meehelpen? Kijk verder op obi41.nl/2p9yptc8

Verkiezingen 12 apr. 2024 18:54

Help jij mee op stembureaus bij Europese Verkiezingen?

Op donderdag 6 juni zijn de Europese verkiezingen in Nederland. Op maar liefst 44 plekken in Gouda kunnen kiezers stemmen. Een belangrijke gebeurtenis voor iedereen in onze samenleving.

Verkiezingen 23 nov. 2023 16:54

Zo hebben de Goudse kinderen gestemd

Een natuuractiviteit zoals diertjes zoeken, op onderzoek gaan en afval rapen is met 33 procent van de kinderstemmen de overduidelijke winnaar bij eerste kinderverkiezingen in Gouda. Zowel bij de stembus in Ontmoetingscentrum Van Noord en de Walvis kwam deze kinderactiviteit als favoriet uit de bus. Opvallend is de uitslag in het Nelson Mandela Centrum, daar was juist de overduidelijke winnaar een techniekactiviteit met 36 procent van de kinderstemmen. Verrassende verliezer is de theateractiviteit met slechts 14 procent van de totale kinderstemmen.

Verkiezingen 23 nov. 2023 11:13

GL/PvdA krijgt de meeste stemmen in Gouda

De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Gouda is bekend. In Gouda is GL/PvdA de grootste partij. GL/PvdA haalde 19,9 procent van de stemmen binnen. De PVV werd in Gouda tweede. Liefst 19 procent van de Gouwenaars stemde op de partij van Geert Wilders. Het opkomstpercentage in Gouda is 76,81%.

Verkiezingen 22 nov. 2023 12:10

Burgemeester Verhoeve heeft gestemd, jij ook?

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft woensdagochtend zijn stem uitgebracht bij het stembureau in Westergouwe. Verhoeve stemde in de gymzaal van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. 

Verkiezingen 21 nov. 2023 16:13

Goudse kinderen krijgen dit jaar de kans om te stemmen bij verkiezingen

Op 22 november 2023 mag iedereen van 18 jaar en ouder zijn of haar stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in de ontmoetingscentra van Kwadraad kunnen Gouwenaars weer stemmen. Maar dit jaar niet alleen de volwassen, ook kinderen tot 12 jaar kunnen hier hun stem uitbrengen.

Verkiezingen 21 nov. 2023 13:19

Stembureau Groene Hart Ziekenhuis heeft stemmal

Met de verkiezingen in aantocht is de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB) samen met de gemeente druk bezig om de toegankelijkheid van stembureaus in de gemeente te vergroten. Goed nieuws is dat op het stembureau van het Groene Hart Ziekenhuis gebruik gemaakt kan worden van een stemmal.