Verkiezingen 23 nov. 2023 16:54

Zo hebben de Goudse kinderen gestemd

Een natuuractiviteit zoals diertjes zoeken, op onderzoek gaan en afval rapen is met 33 procent van de kinderstemmen de overduidelijke winnaar bij eerste kinderverkiezingen in Gouda. Zowel bij de stembus in Ontmoetingscentrum Van Noord en de Walvis kwam deze kinderactiviteit als favoriet uit de bus. Opvallend is de uitslag in het Nelson Mandela Centrum, daar was juist de overduidelijke winnaar een techniekactiviteit met 36 procent van de kinderstemmen. Verrassende verliezer is de theateractiviteit met slechts 14 procent van de totale kinderstemmen.

Verkiezingen 23 nov. 2023 11:13

GL/PvdA krijgt de meeste stemmen in Gouda

De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in Gouda is bekend. In Gouda is GL/PvdA de grootste partij. GL/PvdA haalde 19,9 procent van de stemmen binnen. De PVV werd in Gouda tweede. Liefst 19 procent van de Gouwenaars stemde op de partij van Geert Wilders. Het opkomstpercentage in Gouda is 76,81%.

Verkiezingen 22 nov. 2023 12:10

Burgemeester Verhoeve heeft gestemd, jij ook?

Burgemeester Pieter Verhoeve heeft woensdagochtend zijn stem uitgebracht bij het stembureau in Westergouwe. Verhoeve stemde in de gymzaal van Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. 

Verkiezingen 21 nov. 2023 16:13

Goudse kinderen krijgen dit jaar de kans om te stemmen bij verkiezingen

Op 22 november 2023 mag iedereen van 18 jaar en ouder zijn of haar stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook in de ontmoetingscentra van Kwadraad kunnen Gouwenaars weer stemmen. Maar dit jaar niet alleen de volwassen, ook kinderen tot 12 jaar kunnen hier hun stem uitbrengen.

Verkiezingen 21 nov. 2023 13:19

Stembureau Groene Hart Ziekenhuis heeft stemmal

Met de verkiezingen in aantocht is de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking (GAB) samen met de gemeente druk bezig om de toegankelijkheid van stembureaus in de gemeente te vergroten. Goed nieuws is dat op het stembureau van het Groene Hart Ziekenhuis gebruik gemaakt kan worden van een stemmal.

Advertorial Verkiezingen 21 nov. 2023 12:44

Tweede Kamerverkiezingen: hoe duurzaam is jouw stem?

Deze week mogen/moeten we naar de stembus en jouw stem is belangrijker dan ooit. Ben jij benieuwd hoe duurzaam jouw stem is? Doe dan de duurzame stemwijzer. Dan weet je meteen hoe groen jouw partij is. Je vindt de duurzame stemwijzer hier: bit.ly/40tJZX2 

Verkiezingen 19 nov. 2023 08:00

Stemstress? Bekijk hier welke partij het best bij jou past

Op woensdag 22 november is het weer zover. Die dag vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Twijfel jij nog op welke partij je gaat stemmen? Check hier welke partij het best bij jou past.  

Verkiezingen 14 nov. 2023 14:03

Leerlingen Antonius ervaren ‘stemrecht’ bij scholierenverkiezingen

Het Antoniuscollege Gouda neemt op 15 en 20 november deel aan de scholierenverkiezingen. De Goudse leerlingen brengen hun stem uit op politieke partijen die ook meedoen bij de échte Tweede Kamerverkiezing. Zo ontdekken ze waar de verkiezingen over gaan en hoe het stemmen werkt.