Voor Kinderen 25 mrt. 2024 18:50

Kinderboerderij viert 50ste verjaardag met heropening opgeknapte varkensstal

Er wordt op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden hard gewerkt in de varkensstal. De muren en kozijnen worden geschilderd en binnenkort worden de nieuwe hekken geplaatst. Op zondag 21 april wordt de stal heropend. Tijdens deze feestelijke dag viert de kinderboerderij ook de start van het bijzondere jubileumjaar. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat namelijk 50 jaar!

Advertorial Voor Kinderen 18 mrt. 2024 17:37

Depot24 schenkt boomstambankje aan Kinderdagverblijf De Cirkel

Depot24 heeft een boomstambankje overhandigd aan Kind & Co Kinderdagverblijf De Cirkel aan de Brittenburg. Depot24 vindt het een mooi gebaar om een iepen houten boomstambankje van lokaal hout te schenken aan kinderdagverblijf De Cirkel en hiermee bij te dragen aan een natuurlijke en duurzame omgeving voor kinderen.

Advertorial Voor Kinderen 2 jan. 2024 11:00

Volop activiteiten op kinderboerderij in kerstvakantie

In de kerstvakantie verzorgen de medewerk(st)ers van kinderboerderij De Goudse Hofsteden aan de Bloemendaalseweg niet alleen de dieren, maar ook iedere dag activiteiten voor de kinderen. Lees verder voor het programma.

Advertorial Voor Kinderen 16 okt. 2023 10:59

Volop activiteiten op kinderboerderij tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie worden er volop activiteiten gehouden op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Iedere dag is de kinderboerderij geopend van 10u00-16u30. Ook op maandag! Tussen de middag naar huis hoeft niet, blijf gezellig lunchen, voor kinderen is er een griezelmenu!

Voor Kinderen 14 aug. 2023 18:45

Er komen weer 39 hutten in huttenbouwdorp Noorderhout

Goudse kinderen kunnen deze week weer zagen en timmeren tijdens Het Huttenbouwdorp Noorderhout. Als het goed is en lukt verschijnen er weer 39 mooie hutten in het natuurgebied. Daarnaast en daarom heen zijn er tal van activiteiten en festiviteiten.

Advertorial Voor Kinderen 3 aug. 2023 08:00

Sport.Gouda houdt spellenkermis in en bij Westerschool

Sport.Gouda houdt op vrijdag 4 augustus van 10 tot 11u30 een spellenkermis in deze vakantieperiode. En dat is en gebeurt bij en in de gymzaal van de Westerschool. Deelname is gratis en het is voor de leeftijd 4 t/m 10 jaar. Ben jij langs alle locaties van de spellenkermis geweest? Dan maak je kans op een leuke prijs!

Voor Kinderen 26 feb. 2023 12:21

Volop activiteiten op kinderboerderij tijdens voorjaarsvakantie

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden houdt in de voorjaarsvakantie diverse activiteiten. Dagelijks kunnen kinderen in de horeca komen knutselen, van schilderijtje inkleuren tot het verven van een spaarvarkentje, er is van alles mogelijk.

Voor Kinderen 25 jan. 2023 10:39

Veel activiteiten in bibliotheek Gouda tijdens Nationale Voorleesdagen

Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen. De bibliotheek Gouda houdt allerlei activiteiten, waaronder een voorleesontbijt op 26 januari. Wethouder Thierry van Vugt leest hier tijdens het voorleesontbijt uit voor. Marike van Mirakel Musicaltheater zorgt voor een speels element. Verder is er de voorstelling 'Vies feestje' op zaterdag 4 februari.  

Voor Kinderen 22 nov. 2022 11:43

Korte Akkeren krijgt ‘Spel om de hoek’

Door spel ontdekken kinderen de wereld om zich heen. De wens van de Brede School Gouda is dat er voor ieder kind in Gouda een mogelijkheid om te spelen op loopafstand is. Die wens is een stap dichterbij gekomen met de opening van ‘Spel om de hoek’ in Korte Akkeren.

Voor Kinderen 18 nov. 2022 12:48

Herfstknutselen bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Op zaterdag 19 en zondag 20 november wordt er een workshop herfstknutselen gehouden op de kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Er kunnen verschillende herfstknutsels gemaakt worden. Wat dacht je van een herfstlandschapje met vosjes of hertjes?

Voor Kinderen 26 okt. 2022 08:00

Volop activiteiten op kinderboerderij tijdens herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie worden er volop activiteiten gehouden op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Iedere dag is de kinderboerderij geopend van 10u00-16u30. Tussen de middag naar huis hoeft niet, blijf gezellig lunchen of kom je eigen mini pannenkoekjes bakken!

Voor Kinderen 28 sep. 2022 09:03

Veel Goudse scholen doen mee met Nationale Kraanwaterdag

Veel Goudse scholen en klassen hebben zich inmiddels aangemeld voor Nationale Kraanwaterdag op 28 september! En in totaal hebben tot dusverre al meer dan 7.000 klassen in heel Nederland ingeschreven. Voor Kraanwaterdag ontvingen zij een digitale les met filmpjes, quiz, proefjes, en nog meer. 

Voor Kinderen 13 aug. 2022 09:00

Zomerfeest op kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden houdt op zondag 21 augustus van 10 tot 17u00 een zomerfeest. Een dag vol gezelligheid, activiteiten en ook voor de lekkere trek wordt gezorgd. Op het hele erf is de hele dag van alles te doen en te beleven voor jong tot oud, waaronder: kinderdans, schminken, varen met minibootjes, springkussen en spelletjes, knuffelhoek en meet en greet met de pony’s en ezels. In de bijentuin vertelt de imker over bijen en wordt er geschilderd met bijenwas. Ook zijn er diverse bijenprodukten te koop.

Advertorial Voor Kinderen 9 aug. 2022 11:00

Iedere woensdag waterspektakel in Groenhovenbad

  In de zomervakantie is er iedere woensdag van 13u00 tot 16u00 Waterspektakel in het Groenhovenbad. Naast het zwemmen in het buiten- of binnenbad zijn er extra activiteiten in en/of rond het bad. Woensdag 10 augustus is er een Megablubber Power Race & een Paw Patrol Springkussen. Woensdag 18 augustus is er schuimparty.

Voor Kinderen 8 aug. 2022 20:17

Kinderboerderij schrapt activiteiten in verband met hittegolf

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden past vanaf woensdag haar openingstijden aan in verband met de verwachte hittegolf. De kinderboerderij is vanaf woensdag 10 augustus tot en met zondag 14 augustus geopend vanaf 8u30 tot 13u00. Alle activiteiten worden vanaf woensdag gecanceld.

Voor Kinderen 8 aug. 2022 07:00

Volop activiteiten op kinderboerderij tijdens zomervakantie

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden aan de Bloemendaalseweg. De kinderen kunnen dagelijks komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden, voor een aantal activiteiten geldt wel, vol = vol. Thuis gaan eten is niet nodig, op de boerderij kan ook gegeten worden, vers belegde broodjes,  pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

Voor Kinderen 10 jul. 2022 11:21

Op reis in de regio met Jeugd Vakantiepaspoort!

Alle Goudse kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen weer op reis in eigen land met het Jeugd Vakantiepaspoort! Voor € 4,50 krijgen kinderen de hele zomervakantie (9 juli tot en met 21 augustus) korting op veel leuke uitjes in regio Rotterdam, zoals het Avonturenpark Outdoor Valley en Madurodam. Ze krijgen ook gratis entree in meerdere speeltuinen in de regio.

Voor Kinderen 30 jun. 2022 12:30

Gouda heeft ook een nieuw kindercollege

Vorige week was het ouderwets druk in de raadzaal bij de razend spannende verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De zes kandidaten die streden voor de titel kinderburgemeester van Gouda, werden zeer luid aangemoedigd door familieleden en klasgenoten. Na een spannende strijd koos de jury Roselina Toekoen tot nieuwe kinderburgemeester van Gouda.