Waterpolo 3 jun. 2024 08:32

Waterpoloster Sabrina van der Sloot speelt komend seizoen voor GZC Donk

Waterpoloster Sabrina van der Sloot speelt het komende seizoen voor GZC Donk. De 33-jarige Goudse is al jaren een van de gezichten van het Nederlandse waterpolo. In 2018 werd ze zelfs uitgeroepen tot de beste waterpolosters van de wereld. Van der Sloot is aanvoerster van het Nederlands team, zo ook bij de Olympische Spelen in Parijs.

Waterpolo 26 mei 2024 20:47

De Zaan pakt eerste landstitel na dikke winst op GZC Donk

De waterpoloers van ZV De Zaan, met Gouwenaar Thomas Lucas (op de foto rechts) in de gelederen, hebben in twee wedstrijden voor het eerst als fusieclub – in 2012 voortgekomen uit Alliance en ZWV/Nereus - de Nederlandse titel gepakt. In Zaandam werd zaterdag met 13-9 gewonnen van GZC/Donk. Zondag werd de klus geklaard door het team van coach Andreas Miralis met duidelijke cijfers: 4-15. 

Waterpolo 26 mei 2024 10:55

Waterpoloërs GZC Donk moeten winnen om in titelrace te blijven

De strijd om het landskampioenschap gaat bij de mannen tussen ZV De Zaan en GZC/Donk. De waterpoloërs van trainer/coach Ingmar Veenhuis verloren zaterdag in Zaanstad de eerste wedstrijd met 13-9. Dat betekent dat GZC Donk vanmiddag in de thuiswedstrijd in het Groenhovenbad (aanvang 17u00) moet winnen om in de titelrace te blijven. Komt dat zien...

Waterpolo 18 mei 2024 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Waterpolo 17 mei 2024 11:34

Waterpoloers GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De eredivisie bij de mannen en vrouwen zijn in de play-offs om de landstitel toe aan de halve finales. Bij de mannen treffen GZC Donk en UZSC elkaar. Wie gaan er door naar de strijd om het landskampioenschap? De mannen spelen dan op 25, 26 mei en eventueel 2 juni. De vrouwen zijn 31 mei, 1 en eventueel 2 juni aan de beurt.

Waterpolo 14 mei 2024 12:48

Waterpoloërs GZC DONK door naar halve finale play-offs om landstitel

Titelhouder GZC Donk heeft het afgelopen weekeinde de halve finales van de play-offs om de landstitel bereikt. De huidige landskampioen GZC Donk trof in Polar Bears een taaie tegenstander en was de enige ploeg die drie duels nodig had om de halve finales van de play-offs te halen.

Waterpolo 12 mei 2024 11:05

GZC Donk speelt vanmiddag in Groenhovenbad beslissende wedstrijd in play-offs

In de heren waterpolocompetitie startte vrijdagavond de play-offs om en voor de Nederlandse titel. GZC Donk kwam daarin goed uit de startblokken tegen Polar Bears: 19-11 winst. Zaterdag werd evenwel verloren in Ede: 22-21 na strafworpen. De waterpoloheren van GZC Donk spelen derhalve zondagmiddag in het Groenhovenbad (aanvang 17u45) een beslissende derde wedstrijd tegen Polar Bears. Kom je kijken en de ploeg (onder)steunen?

Waterpolo 5 mei 2024 10:55

GZC Donk in play-offs afgedroogd door Polar Bears

In het nabije verleden waren het altijd gelijkwaardige wedstrijden tussen de waterpolovrouwen van GZC Donk en Polar Bears. In de eerste ronde van de play-offs was Polar Bears evenwel duidelijk een maatje te groot voor de jonge  Goudse ploeg in opleiding. Vrijdag werd de Goudse ploeg afgedroogd met maar liefst 24-5. Zaterdag in het Groenhovenbad deed de ploeg uit Ede het wat rustiger aan: 7-14.

Waterpolo 2 mei 2024 14:48

Dames GZC Donk nemen het in play-off op tegen Polar Bears

Vrijdag gaan de play-off wedstrijden bij de waterpolo vrouwen van start. De eindstand na de reguliere competitie bepaalde het programma in deze best-of-three. Hierin spelen de nummers 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 tegen elkaar op vrijdag 3 mei, zaterdag 4 mei, en (eventueel) zondag 5 mei tegen elkaar. Dat betekent dat hekkesluiter GZC Donk het moet opnemen tegen koploper Polar Bears.

Waterpolo 22 apr. 2024 10:24

Erik Brugué speelt laatste competitiewedstrijd voor GZC Donk

Erik Brugué (34) speelde zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd voor GZC Donk. De Spaanse waterpoloër gaat lager spelen en zich meer focussen op zijn taak als assistent-trainer bij het eerste damesteam. Samen met hoofdtrainer/coach Ingrid Veenhuis (zie frontfoto).

Waterpolo 17 apr. 2024 12:19

Koploper GZC Donk neemt het op tegen nr. 11 De Ham

In de waterpolo eredivisie mannen komt koploper GZC Donk voor de nieuwe speelronde op zaterdag 20 april in actie tegen de nummer elf De Ham. De wedstrijd in het Groenhovenbad begint om 16u15. De dames van GZC Donk zijn klaar met de reguliere competitie en maken zich op voor de play-offs.

Waterpolo 12 apr. 2024 12:45

Uitwedstrijden voor waterpolodames en -heren GZC Donk

In de komende speelronde in de Waterpolo eredivisie gaat bij de mannen koploper GZC Donk op bezoek bij Polar Bears in De Peppel. De dames van GZC Donk, nog altijd hekkesluiter, gaan op visite bij middenmoter ZVL-1886.

Waterpolo 9 apr. 2024 11:07

Waterpolodames GZC Donk pakken eerste zege van dit seizoen

In de mannen waterpolocompetitie maakte koploper GZC Donk in het Groenhovenbad geen fout, en won door met 14-11 af te rekenen met middenmoter ZPC AMERSFOORT. In de vrouwen competitie wist hekkensluiter GZC Donk midweeks op bezoek bij PSV in een spannende wedstrijd de drie punten mee terug te nemen naar Gouda door met 9-10 te winnen. Op zaterdag kwam de ploeg weer in actie, maar toen bleek nummer twee ZV De Zaan een maatje te groot. 

Waterpolo 4 apr. 2024 11:03

Ga eens Eredivisie Waterpolo kijken in Groenhovenbad

Een nieuwe waterpolo Eredivisie speelronde staat weer voor de boeg met een vol programma bij de mannen en de  vrouwen. Zowel de vrouwen als de mannen van GZC Donk spelen dit weekeinde in de thuishaven, het Groenhovenbad. Ga eens kijken...

Waterpolo 22 mrt. 2024 09:28

Koploper GZC Donk neemt het in Groenhovenbad op tegen ZPB H&L Productions

Een nieuwe speelronde is aangebroken met een vol programma in de Waterpolo Eredivisie.  Bij de mannen nam koploper GZC Donk het donderdagavond al in eigen huis op tegen de nummer vijf ZVL-1886. Dat werd een niptje overwinning: 14-13. Zaterdag komt het team van Ingmar Veenhuis in actie tegen ZPB H&L Productions. De wedstrijd wordt in het Groenhovenbad, de Goudse thuishaven, gespeeld. Aanvang 20u15.

Waterpolo 8 mrt. 2024 08:52

Al eens een eredivisie waterpolowedstrijd live gezien?

Al eens bij een waterpolowedstrijd wezen kijken? Of sterker nog: een topwedstrijd live gezien op het hoogste niveau in de nationale competitie: de Eredivisie? Dat kan bijna iedere week in Gouda. Zo ook komende zaterdag. Zowel de dames als de heren van GZC Donk spelen thuis, in het Groenhovenbad. Een uitgelezen kans om beide ploegen aan het werk te zien. Een avondje waterpolo: leuk toch?

Waterpolo 7 mrt. 2024 19:00

Waterpoloër Cas Westerwoudt tijdens bekerfinale gebeten door tegenstander

GZC Donk-waterpoloër Cas Westerwoudt is tijdens de bekerfinale afgelopen zondag tegen ZV De Zaan in zijn arm gebeten door tegenstander Claudio Brancatello. GZC Donk heeft daarvoor een klacht ingediend bij scheidsrechter Peter de Jong. "De tuchtcommissie van de KNZB buigt zich over deze zaak", zo liet KNZB-bestuurslid Ilse Sindorf zondag al weten.

Waterpolo 7 mrt. 2024 14:45

Waterpoloërs GZC Donk weer koploper na winst op KNZB Topsport

De waterpoloheren van GZC Donk hebben de doordeweekse competitiewedstrijd met 19-6 van KNZB Topsport gewonnen. Ze staan daarmee weer bovenaan de ranglijst in de reguliere competitie in de Eredivisie Waterpolo. Junior keeper Adam Boujnane mocht woensdagavond ook een partje meedraaien en ranselde er nog een strafworp uit. Erik Brugue kreeg rood.

Waterpolo 4 mrt. 2024 09:58

GZC Donk moet in bekerfinale meerdere erkennen in ZV De Zaan

Zowel de mannen als de vrouwen wonnen zondag in het Haagse Hofbad de KNZB-beker. In de finales werden respectievelijk GZC Donk (11-7) en Polar Bears (10-8) verslagen. Bij de mannen was het de derde keer op rij dat De Zaan met de cup naar huis gingen. Wellicht wel in een Gouds huis. De captain van ZV De Zaan is immers Gouwenaar Thomas Lucas (partner van Sabrina van der Sloot). De vrouwen waren voor de vierde keer succesvol. 

Waterpolo 2 mrt. 2024 10:55

GZC Donk speelt zondag waterpolo-bekerfinale tegen ZV De Zaan

GZC Donk speelt zondag 3 maart om 16u00 in het Haagse Hofbad de bekerfinale tegen ZV De Zaan. Recentelijk won ZV De Zaan in een tumultueuze wedstrijd met 13-14 bij GZC Donk. Aan het begin van het seizoen won de Goudse ploeg de SuperCup in Alphen aan de Rijn door met 14-11 af te rekenen met ZV De Zaan.

Waterpolo 1 mrt. 2024 12:11

Vier Goudse waterpolotalenten met Academie op stage in Boedapest

De jongens van de KNZB Waterpolo Academie, waaronder vier spelers van GZC Donk, trainen deze week in dé waterpolohoofdstad van Europa, Boedapest. In Hongarije werken de Nederlandse talenten een intensief programma af. Naast trainingen in het vermaarde Komjádi zwembad, oefent de WPA tegen onder meer tegen de opleidingsteams van OSC KSI, UVSE en Vasas.