Weer in Gouda gisteren 16:42

Hoe komt een weerbericht tot stand? Huub Mizee vertelt het je

Huub Mizee is al vele jaren bekend als weerman bij Radio- en TV West. Hij komt vrijdagavond 19 april bij Weerclub Gouda vertellen wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een weerbericht. De publieksavond met de lezing Hoe komt een weerbericht tot stand? is bij Kinderboerderij De Goudse Hofsteden en begint om 20u00.

Weer in Gouda 16 apr. 2024 11:35

Stevige buien en krachtige wind, ook kans op hagel en onweer

Dinsdag wordt een onstuimig dag met veel buien, waarbij er ook kans is op hagel en onweer. De wind waait stevig en 's ochtends zijn er zware windstoten. Het wordt met ongeveer 10 graden vrij koud voor de tijd van het jaar.

Weer in Gouda 12 apr. 2024 09:49

De lente keert helemaal terug

De lente keert helemaal terug met vandaag vanuit het westen flink wat zonneschijn en gaan de temperaturen weer omhoog. Morgen krijgen we een hoogstandje met plaatselijk temperaturen tot 22 graden!

Weer in Gouda 9 apr. 2024 07:13

Vanmiddag code geel vanwege zware windstoten

Dinsdagmiddag geldt code geel in het Goudse vanwege plaatselijk zware windstoten. Die wind neemt in de avond langzaam af. Verder verloopt de dag wisselvallig. Er vallen enkele buien, maar de zon kan zich tussendoor ook laten zien.

Weer in Gouda 7 apr. 2024 11:25

Het wordt toch nog 20 graden vandaag

Zondag overdag wordt er met een matige zuidwestelijke wind, windkracht 3 Beaufort minder zachte lucht aangevoerd vanaf de Noordzee. Zondag begint bewolkt, maar in de loop van de dag krijgen we de zon geregeld te zien en zal het toch nog om en nabij 20 graden Celsius worden.

Weer in Gouda 6 apr. 2024 09:43

Het wordt vandaag een zonnige en warme dag

Het wordt vandaag een zonnige dag. Er staat een zuidenwind, windkracht 3 tot 5 en het is zeer warm voor de tijd van het jaar. Het wordt zelfs 24 graden in het Goudse. De wind voert veel zand uit de Sahara aan.

Weer in Gouda 29 mrt. 2024 09:10

Goede Vrijdag! Heerlijk weer om eropuit te gaan

Goede Vrijdag! De ochtend van Goede Vrijdag begint bewolkt en hier en daar regenachtig. Later op de dag breekt de zon door en wordt het heerlijk weer om eropuit te gaan. In de middag zullen we die zon veel zien. 

Weer in Gouda 21 mrt. 2024 08:37

Merkbare weersverandering

We staan voor een merkbare weersverandering. De lente, die in een deel van het land heerste, maakt dit weekend plaats voor guur weer met aanzienlijk lagere temperaturen. 

Weer in Gouda 10 mrt. 2024 10:08

Wolken en zon wisselen elkaar af deze zondag

Zaterdag was het een en al lenteweer, maar dat valt zondag toch een beetje tegen. Op de meeste plekken is het bewolkt, maar af en toe kan de zon doorbreken. De temperatuur blijft wel aangenaam.

Weer in Gouda 9 mrt. 2024 09:25

Het wordt steeds meer lente, maar die jas heb je nog wel nodig

Het weer volgt zaterdag de trend van de week en wordt behoorlijk lenteachtig. Er is een hoop zon en het wordt iets warmer dan de dag ervoor. Toch blijft het fris aanvoelen, zeker als de zon even weg is. De jas is echt nog wel nodig.

Weer in Gouda 7 mrt. 2024 08:40

De lente is voelbaar

De lente is op veel plekken in Nederland, zeker ook in Gouda, voelbaar vandaag. De dag begint koud, met temperaturen iets boven het vriespunt. Maar in de ochtend loopt het kwik snel op en is er flink wat ruimte voor de zon.

Weer in Gouda 28 feb. 2024 08:28

Ook woensdag wisselen zon en wolken elkaar af

Ook woensdag is de zon weer regelmatig te zien. Net als dinsdag begint de dag fris, maar neemt de temperatuur toe zodra de eerste zonnestralen doorbreken. Vanavond is het bewolkt met in de nacht kans op regen.

Weer in Gouda 22 feb. 2024 15:48

Donderdagavond zware windstoten door storm Louis

Donderdagavond trekt storm Louis over ons land. Het KNMI heeft vanaf 18u00 code geel afgegeven. Er worden zware windstoten verwacht, landinwaarts tot 90 kilometer per uur en aan de kust tot zo’n 110 kilometer per uur. Deze weersomstandigheden kunnen hinder veroorzaken voor verkeer en buitenactiviteiten.

Weer in Gouda 21 feb. 2024 08:00

Wisselvalligheid houdt komende week aan

De wisselvalligheid in het weer houdt de komende week aan. Met bovennormale temperaturen! Woensdag en donderdag kans op veel neerslag. Waarschijnlijk meer dan 10 mm., aldus Meteo Gouda.

Weer in Gouda 9 feb. 2024 11:44

Parasols in stormstand

De storm raasde afgelopen week weer over Gouda en deed ook de Goudse Markt aan. Reden voor de ondernemers in de Goudse horeca om de parasols in de stormstand te zetten. Uit voorzorg. Fotograaf Rinus Lasschuyt trotseerde het weer en de windstoten en legde het beeld vast.  

Weer in Gouda 6 feb. 2024 10:47

Overwegend grijze dag

Het wordt vandaag een overwegend grijze dag. Vanmiddag en vanavond geldt in het westen code geel vanwege zware windstoten. Vanavond krijgen we ook regen. Het blijft zacht winterweer. De zuidwestenwind blaast nog altijd zachte oceaanlucht naar ons land. De maximumtemperatuur komt uit op zo'n 11 graden.

Weer in Gouda 5 feb. 2024 11:10

Het blijft zeer zacht

Maandag blijft het droog en zijn er aanvankelijk perioden met zon, maar de bewolking krijgt in de loop van de dag een overheersend karakter. Het blijft zeer zacht voor de eerste decade van februari met 10 of 11°C. Er waait een matige tot vrij krachtige wind, windkracht 4 à 5 Beaufort uit een west-zuidwestelijke richting.