Weer in Gouda vandaag 08:43

Wolken en zon wisselen elkaar af

Vrijdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. Het wordt opnieuw zo'n 17 tot 18 graden. Er waait een matige wind. In de avond neemt de bewolking toe. Vanuit het noordwesten trekt een gebied met regen over het land. De wind draait naar het westen en is matig boven land en vrij krachtig aan zee. De temperatuur daalt 's nachts naar 8 tot 11 graden.

Weer in Gouda 30 sep. 2022 08:02

Regelmatig zon en hogere temperaturen

Vrijdag lijkt de mooiste dag van deze week te worden. Er is 's ochtend mist, maar later in de ochtend gaat de zon toch weer regelmatig schijnen.

Weer in Gouda 28 sep. 2022 15:55

Rijkswaterstaat waarschuwt voor stevige onweers- en hagelbuien

Er komen vooral in het midden en zuiden van ons land woensdagmiddag enkele stevige onweersbuien voor, plaatselijk ook met hagel. Wees bedacht op onverwachte gevaarlijke rijomstandigheden. Zo waarschuwt Rijkswaterstaat. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor meerdere provincies, waaronder de provincie Zuid-Holland. Gouda heeft al met enkele wolkbreuken en wateroverlast te maken gehad. Giftshop Jantje zag eens pruimen hangen is zelfs tijdelijk gesloten vanwege waterlekkage.

Weer in Gouda 28 sep. 2022 08:38

Frisse dag met iets minder buien dan de afgelopen dagen

Vergeleken met de afgelopen dagen trekken vandaag iets minder buien over ons land. Al blijft het niet helemaal droog. De temperatuur loopt op tot maximaal 14 graden. Tussen de buien door is er een mix van wolken en zon. Er waait een zwakke tot matige wind vanuit het zuidwesten tot westen. In de avond blijft er af en toe kans op een bui. En als het eenmaal opklaart, koelt het ook weer snel af. In de nacht kan er wat nevel of een mistbank ontstaan.

Weer in Gouda 27 sep. 2022 10:19

Kans op pittige buien en temperatuur van maximaal 13 graden

Na een nacht vol buien trekt er dinsdag opnieuw veel bewolking over ons land. Daarbij is er kans op flink wat regen en mogelijk lokaal ook onweer. Toch kan het tussendoor af en toe nog droog worden. Met name in het zuidwesten breekt hier en daar de zon door. Het wordt in de middag maximaal 12 of 13 graden. Tijdens de langdurige en soms zelfs pittige buiten wordt het iets frisser. Dan wijst de thermometer slechts een graad of 10 aan.

Weer in Gouda 26 sep. 2022 08:38

Wind, regen en lagere temperaturen

Maandag regent het nagenoeg de hele dag. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind. Het wordt vandaag niet warmer dan 13 graden. Ook tijdens de nacht naar dinsdag blijft het buiig. De temperatuur daalt naar ongeveer 10 graden.

Weer in Gouda 21 sep. 2022 09:28

Dag met veel zon, temperatuur wat hoger dan afgelopen dagen

Woensdag laat de zon zich regelmatig zien. Daardoor wordt het een stukje warmer dan de afgelopen dagen. Overdag schijnt de zon geregeld en komen stapelwolken voor. Vooral in de middag kunnen dikkere wolkenvelden ontstaan. Bij weinig wind warmt het op tot een graad of 17. 

Weer in Gouda 20 sep. 2022 09:29

Zon laat zich wat vaker zien

Na een regenachtige nacht blijft het dinsdag droog en komt er meer ruimte voor de zon. Met een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het een graad of 16. Morgen is het een groot deel van dag droog en de wind draait naar het zuiden. Het is met 18 graden een beetje warmer.

Weer in Gouda 16 sep. 2022 08:43

Frisse dag met veel buien en veel wind

Vrijdag is het fris en vallen er flink wat buien. Ook waait het stevig. De temperatuur loopt tussen de buien door op tot maximaal 16 graden. De dag begint onstuimig met talrijke buien die vanaf de Noordzee over het land trekken. In de middag blijft het buiig. De wind neemt nog wat toe in kracht. Aan het einde van de middag en in de avond trekt vanuit het noorden een nieuw buiengebied over het land. Ook hierbij is kans op onweer, hagel en windstoten.  

Weer in Gouda 14 sep. 2022 10:43

Veel bewolking, maar het blijft droog

Woensdag verloopt over het algemeen bewolkt. Het overgrote deel van het Groene Hart lijkt het zo goed als zeker droog te houden. Het wordt 16 tot 20 graden en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. Donderdag waait er een stevige noordwestenwind. Er is af en toe zon en er vallen buien. Het wordt 17 tot 19 graden.

Weer in Gouda 13 sep. 2022 08:08

Bij Grand Finale Gouda 750 jaar is het gevoelig frisser

Dinsdag is er aan het begin van de daglichtperiode nog een kleine kans op een bui. In de loop van de ochtend klaart het van tijd tot tijd op, maar er is ook veel hoge sluierbewolking boven het Groene Hart aanwezig. In de loop van de middag neemt de bewolking weer toe. De maxima liggen in de Goudse regio rond 23 graden Celsius. In de vroege ochtend is er sprake van windstilte. Vanaf circa 10u00 steekt er een zwakke noordenwind op, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Weer in Gouda 9 sep. 2022 11:34

In de middag stevige plensbuien, mogelijk met onweer

Vrijdag trekken vanuit het zuidwesten talrijke buien over het land. Daarbij is onweer mogelijk. Het wordt maximaal 20 graden. In de ochtend is er vooral in het zuidwesten kans op buien. Later breiden de buien zich geleidelijk verder over het land uit. Daarbij kan het onweren. Ook kan het soms stevig plenzen, maar tussen de buien door breekt de zon af en toe door. In de avond neemt de kans op regen af en de temperatuur daalt naar 13-14 graden.

Weer in Gouda 7 sep. 2022 10:38

Na nacht vol buien en onweer breekt de zon weer door

In de nacht van dinsdag op woensdag was het bewolkt en trokken er buien over het land heen. Bij sommige buien was onweer mogelijk, maar ook windvlagen en in korte tijd veel regen. Woensdag wordt het aan het begin van de ochtend vanuit het zuiden weer droger. Overdag is het grotendeels droog. De zon breekt bij tijden zelfs fel door. Het wordt maximaal 24 graden in het Goudse.

Weer in Gouda 6 sep. 2022 08:45

Dag begint warm, in de avond grote kans op onweersbuien

Het is dinsdag wisselend bewolkt en het blijft in de ochtend zo goed als overal droog. De zon breekt fel door en de temperatuur loopt snel op, tot in het Goudse een maximum van 27 graden. De wind uit het zuid- tot zuidwesten is zwak tot matig. In de namiddag komt in het noordoosten lokaal een onweersbui tot ontwikkeling. In de late avond trekken enkele onweersbuien het zuidwesten van het land binnen.

Weer in Gouda 5 sep. 2022 09:54

Warm en zonnig

Opnieuw een warme dag. Landinwaarts wordt het maandag regionaal 30 graden. De dag begint zonnig, vanmiddag is er bewolking. De wind draait naar het zuiden.

Weer in Gouda 4 sep. 2022 10:00

Opnieuw zomerse temperaturen

Het wordt opnieuw een zomerse dag. In de ochtend liggen de minima tussen de 12 en 16 graden. Later op de dag stijgt de temperatuur naar 26 graden. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind die warme lucht aanvoert.

Weer in Gouda 1 sep. 2022 16:06

Nieuwe stormnamen bekend: staat jouw naam er tussen?

De stormnamen voor komend jaar zijn bekend: zo is op de namenlijst van het KNMI te zien dat de eerste storm van dit seizoen Antoni zal heten. Het is een verwijzing naar Antoni van Leeuwenhoek, de grondlegger van de microbiologie. Het is een van de zes namen die door Nederland zijn bedacht. De rest van de namen komen uit Groot-Brittannië en Ierland. De lijst is namelijk samengesteld door de Britse, Ierse en Nederlandse weerdiensten.

Weer in Gouda 1 sep. 2022 08:56

Meteorologische herfst begint met warm nazomerweer

De meteorologische herfst begint donderdag met warm en zonnig nazomerweer. Een mooie dag om de Goudse Kaasmarkt te bezoeken. De temperatuur komt in de middag uit op 24 graden. De zon laat zich vrij veel zien. Er trekt wat sluierbewolking over het land en in de middag ontstaan tijdelijk en lokaal stapelwolken. De wind is matig en komt uit het oosten. In de avond lossen de stapelwolken weer op. De nacht naar vrijdag wordt vrij helder en fris met temperaturen tussen de 10 en 15 graden.

Weer in Gouda 31 aug. 2022 09:41

Weinig verandering in regionale weerbeeld

Er verandert nauwelijks iets aan het regionale weerbeeld. De wind blijft uit richtingen tussen noordoost en oost waaien en daarmee wordt het dagelijks om en nabij 23 graden Celsius. Zonnige perioden en wolkenveldjes wisselen elkaar af en het blijft zeker tot donderdag droog. Pas vanaf zaterdag neemt de neerslagkans iets toe, maar veel neerslag wordt er niet verwacht.

Weer in Gouda 30 aug. 2022 09:50

Overwegend zonnig en heerlijke temperaturen

Dinsdag schijnt in een groot deel van het land de zon. Bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind (2 tot 4 Beaufort) wordt het maximaal 23 graden in het Goudse. Ook woensdag schijnt de zon. Het wordt dan opnieuw 22 tot 26 graden.

Weer in Gouda 25 aug. 2022 09:30

Snikhete dag, later wat verkoeling

Landinwaarts wordt het vandaag flink heet met 32 graden. In het zuidoosten kan het zelfs 34 of 35 graden worden. In de kustgebieden is het iets minder heet en in het westen steekt in de middag op steeds meer plaatsen een verkoelende wind op.

Weer in Gouda 24 aug. 2022 10:04

Zonnige zomerse dag, temperatuur loopt opnieuw flink op

Na een vrij warme nacht wordt het vandaag een zonnige dag. Geleidelijk ontstaan er wel stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur loopt op tot 27 graden aan zee en 30 of 31 graden in het binnenland. In de middag kan er op de stranden vanaf zee een verkoelend windje opsteken. Morgen wordt het opnieuw op veel plaatsen tropisch. Vrijdag trekt er een storing over ons land die waarschijnlijk wat buien meeneemt. De temperatuur zal dan ook wat zakken.

Weer in Gouda 23 aug. 2022 09:21

Temperatuur loopt op richting de 27 graden

Dinsdag breekt de zon op steeds meer plaatsen door en doet zijn werk. In de middag blijft het overal droog en wordt het 25 graden in het noordwesten en 27 tot 29 graden in het binnenland. De wind waait uit het zuidwesten en is matig. Woensdag is het vrij zonnig en droog. De temperatuur loopt dan op naar 27 tot 31 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak tot matig.

Weer in Gouda 22 aug. 2022 08:57

Heerlijk zomerweer met maximaal 25 graden

Zon en wolken wisselen elkaar maandag af. De temperatuur loopt op naar 25 graden. Er staat weinig wind. De bewolking neemt in de loop van de dag toe. In de avond is er in het westen kans op een bui. Komende nacht is het net als vandaag wisselend bewolkt en blijft het op de meeste plaatsen droog. Dinsdag wordt het warmer.