Advertorial Werken 24 mei 2024 19:00

Een baan met zingeving: Afifa Chouchane is gecertificeerd NT2 docent

Na het behalen van haar Master in Kunst en Geschiedenis in Tunesië werkte Afifa Chouchane met veel plezier in haar vaderland als kunstdocent. Vier jaar geleden is ze naar Nederland gekomen en heeft ze alles op alles gezet om in Nederland haar droombaan te vinden. De adviseurs in het Werkcafé Midden-Holland hebben Afifa hierbij geholpen.

Werken 14 apr. 2024 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Werken 8 apr. 2024 09:41

Werkcafé Huis van de Stad: iedere dinsdag inloop voor werk- en scholingsvragen

Heb je op dit moment geen baan, maar wil je wel graag werken? Dreig je binnenkort je baan of bedrijf te verliezen? Vind je je jouw werk niet meer leuk? Droom je van een diploma of wil je je je laten omscholen? Er is nu het Werkcafé in het Huis van de Stad in Gouda. Eén plek voor heel Midden-Holland waar je naartoe kunt met al je  vragen over werk, vacatures, scholing, begeleiding en leerwerktrajecten.

Advertorial Werken 14 feb. 2024 10:43

Ontdek je Talent-dagen in Huis van de Stad

Wil je werken, maar weet je niet waar je goed in bent? Of wat voor werk bij je past? Kom dan naar de ‘Ontdek je Talentdagen’ van het Werkgevers Servicepunt Midden-Holland op 14 en 15 februari in het Huis van de Stad.

Werken 30 jan. 2024 14:16

Bouwput Goudse Binnenstad

Het is een terugkerend tafereel in de Goudse Binnenstad: open gebroken straten. De ene keer voor gas of water of licht, de andere keer voor glasvezel of riool. Of wat anders. En het lijkt erop dat de werkzaamheden nooit tegelijkertijd gebeuren. Voor iedere voorziening moet er ieder keer weer apart een straatje worden open gemaakt.

Werken 10 dec. 2023 09:00

Scholieren voortgezet onderwijs werken 11 uur per week

Twee derde van de scholieren van 15 jaar en ouder in het voortgezet onderwijs had een bijbaan in het derde kwartaal van 2023. Zij werkten gemiddeld bijna 11 uur in de week, vaak als vakkenvuller, in de bediening of als keukenhulp. De helft van de scholieren met een bijbaan werkte naar eigen zeggen meestal of altijd ’s avonds. Dat meldt het CBS op basis van de Enquête beroepsbevolking (EBB) in de Jeugdmonitor.

Werken 12 okt. 2023 11:46

Ontdek je Talentdagen: speciale editie voor 50-plussers

De vierde Ontdek je Talentdagen van 2023 vinden op 25 en 26 oktober plaats. De Nederlandse bevolking zal in de toekomst verder groeien en vergrijzen. Daarom is deze editie van de Ontdek je Talentdagen voor mensen van 50 jaar en ouder. Kom ontdekken wat de mogelijkheden zijn en laat je inspireren tijdens deze dagen!

Advertorial Werken 27 sep. 2023 06:00

Kom jij naar werkgeversevenement bij Rabobank Hollandse IJssel?

Ben jij een werkgever in Gouda, Waddinxveen, Krimpenerwaard of Bodegraven-Reeuwijk? Wil je stappen zetten met inclusief werkgeverschap? Kom dan naar het allereerste werkgeversevenement 'Buiten de gebaande paden' op donderdag 28 september bij de Rabobank Hollandse IJssel in Gouda.

Werken 19 sep. 2023 09:07

Werkcafé Midden-Holland on tour komt naar je toe

Sinds 2022 kan je iedere dinsdagochtend bij het Werkcafé Midden-Holland in het Huis van de Stad in Gouda terecht voor vragen over werk, scholing en loopbaanontwikkeling. Veel werkzoekenden én werkenden weten het Werkcafé inmiddels te vinden. “Toch weten we dat er nog veel onbenut arbeidspotentieel is in de regio”, aldus Cornelia Schütt, adviseur en coördinator Werkcafé. De komende weken gaat het Werkcafé ‘on tour’, dus naar de inwoners toe. 

Advertorial Werken 29 jun. 2023 09:15

Geslaagd! Tijd om wat bij te verdienen...

Ook uitzendbureau Trixxo Gouda feliciteert iedereen die geslaagd is voor het schoolexamen. Nu is het lekker tijd voor vakantie! En natuurlijk, om wat bij te verdienen.

Werken 26 jun. 2023 13:57

Banenmarkt voor anderstaligen en met arbeidsbeperking

WSP Midden-Holland houdt deze week twee banenmarkten in het Huis van de Stad gericht op werkzoekenden in de Goudse regio. Op dinsdag 27 en donderdag 29 juni. De eerste is speciaal voor Arabisch, Oekraïens en Engels sprekende inwoners die willen werken. De tweede voor mensen die zelf een arbeidsbeperking ervaren en daardoor geen werk kunnen vinden.

Werken 7 jun. 2023 12:24

Ontdek je Talentdag voor Arabisch sprekende inwoners

Ahlan oushelan! Zo verwelkomden Nadia Barquioua, directeur Sociaal Domein van gemeente Gouda, en projectleider Maya van Es woensdag 7 juni in het Huis van de Stad de meer dan 80 bezoekers van de Ontdek je Talentdag. Ditmaal speciaal gehouden voor Arabisch sprekende inwoners van Gouda en omstreken.

Werken 20 mei 2023 08:00

Jonger dan 28 jaar en weer aan de slag?

De arbeidsmarktregio Midden-Holland wil jongeren in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar die nog geen ondersteuning krijgen richting werk en/of opleiding beter helpen. De organisatie heeft hiervoor twee  gespecialiseerde jongerencoaches aangenomen.

Werken 22 apr. 2023 17:47

Heb je loopbaanvragen? Loop dan mee!

Heb je loopbaanvragen? Loop dan mee! Dat is de uitnodiging tijdens de maand van Leren en Werken. In de hele arbeidsmarktregio Midden-Holland worden in april extra activiteiten gehouden om inwoners op een laagdrempelige manier loopbaanadvies te geven. In Gouda start er dinsdag 25 april om 9u30 een wandeling voor iedereen die een leer- of loopbaanvraag heeft.

Werken 23 mrt. 2023 14:56

Een Nieuwe Kans voor ondernemende Gouwenaars

Een Nieuwe Kans (ENK) helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om te kijken of zij met hun talenten of vaardigheden een eigen bedrijf kunnen beginnen.

Werken 8 feb. 2023 09:42

Ontdek je talentdagen eerste stap naar (ander) werk

De Ontdek je Talentdagen waren vorig jaar een groot succes. Daarom organiseert Arbeidsmarktregio Midden-Holland op 8 en 9 februari wederom dit event voor inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen die een stap willen maken naar (ander) werk.

Werken 9 nov. 2022 17:48

Sneller aan het werk door ontmoetingen tussen werkgever en werknemer

200 werkzoekenden kwamen op donderdag 3 november naar de Sint-Janskerk in Gouda om de banenmarkt te bezoeken. Daar stonden 34 werkgevers op ze te wachten om meteen met ze in gesprek te gaan. De organisator WSP Midden-Holland is er om de match tussen werkgever en werknemer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor zijn soms opleidingstrajecten, coaching en begeleiding voor nodig. Het begint bij elkaar echt zien en spreken.