Advertorial Winkels vandaag 13:58

Primeur voor Gouda: Melbourne Coffee in stationshal gaat 4 maart open

In de stationshal van Station Gouda, aan de centrumzijde, komt de Australische koffiezaak Melbourne Coffee. Hiervoor is circa 177 m² verhuurd aan Melbourne Coffee. Gouda heeft hiermee een primeur. De Australische koffieketen opent in Gouda haar eerste vestiging in Nederland. En wel op maandag 4 maart. Basis Bedrijfshuisvestiging deed hiervoor de bemiddeling.  

Winkels 24 feb. 2024 09:59

Laatste openingsdag sportwinkel Sprinter op Markt

Het doek was al gevallen voor sportkledingwinkels Perry Sport, Aktiesport en Sprinter. Moederbedrijf van deze winkels Sports Unlimited Retail werd begin december vorig jaar failliet verklaard. De Goudse vestiging van Aktiesport werd september vorig jaar nog omgeturnd in Sprinter. De winkel aan de Markt 46 is nog open, maar sluit per zaterdag 24 februari. Vandaag dus. Alles moet weg en gaat weg tegen hoge kortingen, tenminste 40 procent.

Winkels 22 feb. 2024 11:42

Kaaswinkel Gouda naast Kaasbar Gouda nu ook open

Kaasbar Gouda opende 11 december 2023 haar deuren. Het naastgelegen pand aan de Markt werd toen al volop verbouwd om daar een kaaswinkel van te maken. Die is vanaf vandaag, donderdag 22 februari, open. De officiële en feestelijke opening van Kaaswinkel Gouda is donderdag 21 maart.

Winkels 22 feb. 2024 08:57

Winkelketen Blokker staat te koop

De verlieslatende winkelketen Blokker staat te koop. Eigenaar Mirage Retail Group is op zoek naar nieuw geld, na de mislukte verkoop van een ander onderdeel, speelgoedketen Intertoys. De eigenaar van een van de grootste huishoudwinkels van Nederland, met vestigingen in Gouda, heeft een document rondgestuurd naar mogelijke kopers. Dat is ingezien door het Financieel Dagblad (FD).

Winkels 19 feb. 2024 19:00

Duifhuizen pakt Tassen & Koffers en verhuist binnenkort van Kleiweg naar Markt

Duifhuizen Tassen & Koffers pakt binnenkort haar tassen en koffers en verhuist naar elders in de binnenstad. Duifhuizen is momenteel gevestigd aan de kop van de Kleiweg in Gouda, staat op het punt te verhuizen naar een nieuwe locatie op de Markt. Daar zal De Trekpleister plaats maken voor de bekende tassen- en kofferspecialist.

Winkels 19 feb. 2024 11:49

Trekpleister op Markt trekt 20 februari deuren achter zich dicht

De Trekpleister aan de Markt trekt op dinsdag 20 februari de deuren achter zich dicht. De drogisterij aan de Markt is vanaf 20 februari gesloten. Dat betekent dat de binnenstadbewoners van Gouda hun medicijnen, shampoo en make-up ergens anders moeten halen. Er zijn nog drogisterijen op de Markt, aan de Kleiweg en in Winkelcentrum Bloemendaal en Winkelcentrum Goverwelle.

Winkels 16 feb. 2024 11:00

Doe-het-zelfketen Handyman in Winkelcentrum Bloemendaal gaat zaterdag dicht

Winkelketen Handyman werd eind januari failliet verklaard. Dat was volgens het bedrijf onder meer te wijten aan de gestegen energie-, loon- en huurkosten. Handyman heeft een vestiging in Winkelcentrum Bloemendaal. Het was nog even de vraag of deze winkel een doorstart zou maken, maar dat zit er niet in. Handyman Gouda gaat zelfs zaterdag al dicht.

Advertorial Winkels 9 feb. 2024 16:30

Piano-optredens in 50-jarig Winkelcentrum Bloemendaal

Winkelcentrum Bloemendaal bestaat 50 jaar. En dat moet gevierd worden. Dan doen de winkeliers ook het hele jaar. Zo treden komende zaterdag 10 februari Stichting Goudse Kamermuziek Concerten, Pianofestival Gouda en Goudraad Muziek op ter ere van het 50-jarige jubileum van Winkelcentrum Bloemendaal!

Winkels 9 feb. 2024 09:38

Laatste uiting Verkaaik van pui boekhandel gehaald

De laatste uiting van boekhandel Verkaaik is vrijdagmorgen van de pui van de boekhandel aan de Lange Tiendeweg gehaald. "Oude vertrouwde naam Verkaaik verdwijnt van de gevel en maakt plaats voor Paagman", zo constateerde historicus en bibliomaan Paul Abels in zijn dagelijkse gang door de binnenstad. 

Winkels 28 jan. 2024 18:50

Lingerie en badmodewinkel Miller & Canefield is dicht en helemaal leeg

Lingerie- en badmodewinkel Miller & Canefield op de Markt is dicht en blijft gesloten. Het pand in het centrum op Markt 18 is al helemaal leeg gehaald. De andere zes filialen in Nederland in Haren, Laren, Amsterdam, Den Haag en Velp zijn en blijven wel open. 

Winkels 28 jan. 2024 11:33

Danilo Agnoli, voormalig eigenaar ijssalon Italia Gouda, overleden

Danilo Agnoli is deze week overleden. Danilo was het gezicht van de Italiaanse ijssalon Italia Gouda op de Goudse Markt. "Vanavond ontvingen wij het trieste nieuws dat Danilo op 25 januari op 79 jarige leeftijd is overleden. We zullen deze markante, vriendelijke man niet vergeten en hebben zijn familie sterkte gewenst", zo staat op de nog altijd bestaande facebookpagina van Italia Gouda.

Winkels 25 jan. 2024 09:48

Faillissement voor doe-het-zelfketen Handyman

Winkelketen Handyman is gisteren failliet verklaard. Dat blijkt uit het register van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Handyman heeft een vestiging in Winkelcentrum Bloemendaal. De winkel is vandaag gewoon open.

Winkels 21 jan. 2024 11:49

Vrachtwagen(chauffeur) wurmt zich door winkelend publiek

De Albert Heijn op de Markt werd zaterdagmiddag om 15u00 bevoorraad. De vrachtwagenchauffeur in zijn vrachtwagen wurmde zich tussen de marktkramen om vervolgens via de Kleiweg weer weg te gaan. Al het winkelend publiek moest wijken! 

Winkels 18 jan. 2024 14:06

Modewinkel By Olga gaat dicht en verandert in appartementen

Modewinkel en webshop By Olga aan de Kleiwegstraat gaat dicht. De winkel begon tien jaar geleden in dezelfde straat onder de naam House of Fashion. Het pand krijgt nu een woonbestemming. Er komen appartementen in.

Winkels 14 jan. 2024 11:35

Geen witte sneeuw, maar witte stuc

De vredige sfeer boven de winkel van Brokken & Zo op de Kleiweg werd zaterdagmorgen ruw verstoord. Een deel van de stuclaag van de buitengevel besloot opnieuw de zwaartekracht te gehoorzamen en naar beneden te komen, een herhaling van het incident dat zich eerder had voorgedaan op 19 december 2022 bij het witte winkelpand. 

Advertorial Winkels 9 jan. 2024 16:39

ACTION vestigt zich in Winkelcentrum Bloemendaal

Winkelcentrum Bloemendaal krijgt een Action. De populaire winkelketen opent een winkel van zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. De budgetwinkel betrekt de panden van Scapino en Sara Mode, tegenover de Lidl. 

Advertorial Winkels 8 jan. 2024 17:09

Uitverkoop bij Scapino, maar lees eerst de instructies

Het is uitverkoop bij Scapino in Winkelcentrum Bloemendaal. Alles moet op en alles moet leeg. De winkel sluit op dinsdag 20 februari. Zoals bekend komt Action er voor terug en in de plaats. Dus Gouwenaars sla nog even je slag. Maar lees eerst even de instructies goed door, voordat je de winkel binnenstapt.

Advertorial Winkels 4 jan. 2024 13:48

Winkelcentrum Bloemendaal viert 50ste verjaardag

Het Winkelcentrum Bloemendaal bestaat al vele jaren. Het centrum werd in 1974 opgeleverd. Wat betekent dat het winkelcentrum dit jaar het 50-jarig bestaan viert.

Advertorial Winkels 29 dec. 2023 14:53

Carla en Mendy winnen 1 minuut gratis winkelen bij Plus Paul Schipper

Paul Schipper van de gelijknamige Plus Supermarkt aan het Van Hogendorpplein vond het de hoogste tijd voor een waanzinnig aanbod in deze feestelijke periode. Te midden van deze ongewone tijden zorgde Plus Supermarkt Paul Schipper aan de Thorbeckelaan voor nog meer opwinding. Tijdens je kerstinkopen maakte je de afgelopen weken kans op een spectaculaire ervaring: één minuut lang gratis winkelen in de Plus! Carla en Mendy wonnen en kwamen vrijdag hun gewonnen prijs verzilveren.

Advertorial Winkels 24 dec. 2023 14:34

Maak vandaag nog kans op 1 minuut gratis winkelen bij Plus Paul Schipper

Het is tijd voor een waanzinnig aanbod in deze feestelijke periode! Te midden van deze ongewone tijden zorgt Plus Supermarkt Paul Schipper aan de Thorbeckelaan voor nog meer opwinding. Tijdens je kerstinkopen maak je kans op een spectaculaire ervaring: één minuut lang gratis winkelen in de winkel!

Winkels 24 dec. 2023 12:36

Jazeker: ook vandaag extra Koopzondag in Gouda

Omdat ZoGouds.nl er veel vragen over krijgt: ook vandaag is het extra koopzondag in Gouda! Dus als je nog je laatste kerstinkopen wilt doen, kom naar de binnenstad van Gouda.

Advertorial Winkels 23 dec. 2023 14:28

Kerstzang popkoor Mikado in Winkelcentrum Bloemendaal

Ken je deze toppers nog? Deze nachtegaaltjes van Popkoor Mikado komen, net zoals voorgaande jaren naar Winkelcentrum Bloemendaal. Op zaterdag 23 december van 12u30 - 16u30 uur zullen zij hun gouden keeltjes voor jullie smeren.