Winkels 31 mei 2023 13:42

Smokers only

Marco van der Horst, ondernemer pur sang, heeft weer een gat in de markt gevonden. In dit geval op de Goudse Markt bij zijn sigarenwinkel D.G. van Vreumingen. 

Advertorial Winkels 29 mei 2023 08:41

Pinksteren: uitgelezen kans om inspiratie op te doen bij GoStores Gouda

Het voorjaar betekent een nieuwe frisse start en daarbij mag een nieuw interieur niet ontbreken. Gostores Gouda heeft de interieurtrends voor 2023 voor je op een rijtje gezet. Tijd om inspiratie op te doen. Zeker ook met Pinksteren. De uitgelezen kans om een rondje woonboulevard te maken.  

Advertorial Winkels 28 mei 2023 11:34

GoStores Gouda viert op 1 juli 10de verjaardag

Woonboulevard GoStores Gouda zit en staat al weer tien jaar aan het Elburgplein op Goudse Poort. Zaterdag 1 juli is het grootse 10-jarig Jubileumfeest van GoStores Gouda. Met onder meer een rad van geluk, een stroopwafelkraam en feestelijke muziek uit de rijdende DJ Booth.

Winkels 23 mei 2023 16:06

Modezaak Bibliss houdt duurzame ruilactie

Modezaak Bibliss in Gouda houdt nog tot en met 31 mei een duurzame ruilactie van het populaire kledingmerk King Louis. De actie houdt in dat klanten kledingstukken kunnen ruilen tegen jurken, rokken, broeken, truien, bloesjes en andere zaken van bovengenoemd merk. In de winkel aan de Kleiwegstraat staat een speciaal rek vol met deze tweedehands artikelen.

Winkels 19 mei 2023 14:47

Einde van 55 jaar Van Ee als kruideniersfamilie

Remco van Ee stopt met de Plus supermarkt in Korte Akkeren. 55 jaar Van Ee als kruideniersfamilie komt hiermee ten einde. In de onderstaande video legt Van Ee uit waarom hij dit besluit heeft genomen.

Winkels 13 mei 2023 13:07

Brownies & downieS scoort met Feyenoord-brownie

Nog heel even wachten en dan kan het gebeuren: het kampioenschap van Feyenoord. De keukenploeg van Brownies & downieS heeft zich alvast goed voorbereid en scoort met een heuse Feyenoord-brownie. De Feyenoord-brownies zijn zaterdag te koop in het restaurant. "En wij denken dat ze geluk brengen zondag!!!! Wees er op tijd bij want op = op", aldus Saskia Langezaal.

Winkels 2 mei 2023 12:26

Nog altijd lege schappen bij Albert Heijn Gouda

Klanten van Albert Heijn Gouda moeten al een week rekening houden met lege schappen. Het is het gevolg van een staking: medewerkers van distributiecentra van de supermarkt hebben het werk neergelegd. In de filialen in Gouda waren flink wat schappen met groente, fruit, zuivel, brood, water en toiletpapier al minder gevuld, of helemaal leeg.

Winkels 21 apr. 2023 13:58

The Gouda Shop sluit zaterdag de deuren

Tessa Halm stopt met The Gouda Shop. Ze sluit op zaterdag 22 april de deuren van de stenen winkel aan de Korte Groenendaal. The Gouda Shop blijft bestaan, maar als webwinkel en met een klein aanbod in het warenhuis Heb ik VIA in de Lange Groenendaal.

Advertorial Winkels 9 apr. 2023 11:21

Ei-Ei-Eindelijk Pasen op GoStores Gouda

Het is Pasen, de tijd van gezellige paasontbijtjes, een uitgebreide paasbrunch of smakelijke paaslunch met het hele gezin. En, ook een jaarlijkse traditie: winkelen op winkel- en woonboulevard GoStores Gouda.

Winkels 8 apr. 2023 18:11

Stille zaterdag 2023: Gouda bruist

Het is ook al bijna een soort traditie geworden: op ‘stille zaterdag’ checken of het al een beetje druk is in de stad.

Advertorial Winkels 7 apr. 2023 13:46

Meet & Greet met Paashaas in Winkelcentrum Bloemendaal

Komend weekeinde, en met name zaterdag 8 april, is het Pasen in Winkelcentrum Bloemendaal! Het boodschappen doen wordt nog leuker en gezelliger gemaakt met een Meet & Greet met de Paashaas. Speciaal voor de kinderen (en natuurlijk óók voor alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s). De Paashazen komen langs in alle winkels en je kunt ook met ze op de foto. Er is livemuziek en de Paashazen delen lekkere chocolade paaseitjes uit! Tijdstip: vanaf 12u00 tot 16u00.

Winkels 28 mrt. 2023 15:01

Fes de Barber opent zaak in Winkelcentrum Bloemendaal

Fes de Barber heeft dinsdag een vestiging geopend in winkelcentrum Bloemendaal. De kapperszaak van herenkapper Ali zit aan de Gildenburg 74a, in de voormalige Op=Op-winkel bij de ingang naast Gefixt Gouda en Kruidvat. 

Winkels 27 mrt. 2023 12:20

Wijtman Sport aan Goudkade per direct gesloten

Wijtman Sport, voorheen Sport2000 Bakker, aan Goudkade is per direct gesloten. Vorige week heeft de leiding van de firma Wijtman zijn klanten en leveranciers al bericht dat er een faillissement is aangevraagd voor de holding en dat er diverse fysieke winkels zullen worden gesloten. Dat is inmiddels gebeurd. Zo ook de Goudse vestiging aan de Goudkade.

Winkels 26 mrt. 2023 11:58

Typisch lomp feestje bij opening Typmachinefabriek en Lompenloods

De Typemachinefabriek en Lompenloods openden zaterdag voor het eerst officieel en feestelijk de deuren. Reden voor initiatiefnemers Julie, Feiko, George en Rianne voor een typisch lomp feestje in en rond de Blauwe Loods op GOUDasfalt. Met onder meer het NK typemachinewerken en een potje stropdashangen. 

Winkels 23 mrt. 2023 09:51

Steun lokale winkeliers tijdens de Week van Stenen Winkel 2023

Het was ons eerlijk gezegd ontgaan, maar vorig jaar werd voor de eerste keer de Week van de Stenen Winkel georganiseerd. Zo’n 3000 winkels in Nederland en België deden aan die actie mee. Vanwege dat succes komt er nu een tweede editie, in de week van 8-14 mei 2023. Winkels die mee willen doen kunnen zich tot 25 maart gratis aanmelden.

Winkels 22 mrt. 2023 11:29

Duijvendijk Wonen Interieuradviseurs al 50 jaar een begrip

Duijvendijk Wonen Interieuradviseurs is al decennia lang een begrip in de Goudse binnenstad (en ver daarbuiten). Een prachtig familiebedrijf, met advies ‘op maat’. Dit jaar bestaat Duijvendijk Wonen 50 jaar. En dat werd afgelopen weekeinde en wordt het komende jaar gevierd. 

Winkels 10 mrt. 2023 13:14

Dit zijn de nieuwe gezichten bij Kippie Gouda

Na een paar dagen gesloten te zijn geweest, gingen vrijdagmorgen de rolluiken weer naar boven bij Kippie Gouda. En zie daar, een paar nieuwe gezichten achter de toonbank. Mandy en Ronald Horeweg hebben als nieuwe franchisenemers de winkel overgenomen van Johan Oudijk die een nieuwe uitdaging heeft gevonden. Samen met schoondochter Esra vieren ze de komende dagen de heropening met heerlijke en feestelijke acties en hapjes.

Winkels 6 mrt. 2023 11:52

Drogisterijformules werken met nieuw beeldmerk: Groene Plus

Alle drogisterijformules (Etos, Kruidvat, Trekpleister, DA en de zelfstandige drogisterijen) hebben de handen ineengeslagen om hun klanten beter kennis te laten maken met de gecertificeerde drogisterij. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD), de koepel van Nederlandse drogisterijen, introduceert daarvoor een nieuw beeldmerk: de drogist met de Groene Plus. 

Winkels 2 mrt. 2023 09:01

Irene Klein Haneveld doet stap terug bij Samma en zoekt opvolg(st)er

Dit jaar hoopt Irene Klein Haneveld 70 jaar te worden en ze heeft besloten daarom een stapje terug te gaan doen bij Samma. In verband daarmee is de bekende Goudse bijbelshop Samma dringend op zoek naar iemand die de kar wil gaan trekken van alles wat er bij en vanuit Samma plaatsvindt zodat Samma open kan blijven. Als er voor 1 maart geen opvolger kan worden gevonden zal dit het laatste jaar voor Samma zijn… Maar Samma is inmiddels in gesprek met een mogelijke opvolger voor Klein Haneveld.

Winkels 1 mrt. 2023 17:21

Berg's Bakery bij BinnensteBuiten

De Goudse bakkerij Berg's Bakery staat donderdag 2 maart centraal in het programma BinnensteBuiten van de KRO NCRV op NPO2. Eigenaar Mike van den Berg gaat koken, samen met Rosa, bekend van onder meer First dates-restaurant. Ga jij kijken? De aflevering is vanaf 19u05 te zien.

Winkels 1 mrt. 2023 15:56

David's Gelato is weer open

De eerste zonnestralen breken weer door de grijze wolken. David's Gelato Café aan de Markt is woensdag weer open gegaan voor de start van dit nieuwe seizoen. Ze hebben weer heerlijk vers ijs in de vitrine! En ze staan klaar voor je eerste ijsje van dit jaar. Tussen 16 en 18u00 is het tweede bolletje ijs zelfs gratis.