Advertorial Wonen en bouwen gisteren 11:20

Het gezinsleven begint in Westergouwe

Twee jaar hebben ze toegeleefd naar de verhuizing. Inmiddels wonen ze nog maar een paar jaar in Westergouwe, maar het is al zo vertrouwd dat het soms lijkt alsof ze hier al tien jaar wonen. Charlotte en Kevin hebben een jong gezin met twee jongens. Ze zijn heel blij met de keuze voor een nieuwbouwwoning in deze jonge wijk.

Wonen en bouwen 15 apr. 2024 18:45

Sloop (Bunnik-terrein) en bouw (De Koploper) in één beeld gevangen

Sloop (Bunnik-terrein) en bouw (De Koploper) in één beeld gevangen. De oude bedrijfspanden van Bunnik Services zijn binnenkort al uit het beeld verdwenen. Wellicht deze week al. Alleen puin en afval moeten nog worden verwijderd. Dan begint daar ook weer de bouw, van nieuwbouwwoningen van project Wonen in Parcour.

Advertorial Wonen en bouwen 12 apr. 2024 13:56

Nieuwbouw De Ploeger in Westergouwe van start

De Ploeger is een toekomstig nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen in Westergouwe. Het startsein voor de bouw werd donderdag gegeven. Dat deden wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege van Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom van bouwbedrijf Trebbe.

Advertorial Wonen en bouwen 5 apr. 2024 12:19

Kom jij ook naar Nieuwbouwdag bij Westergouwe?

Ben je je aan het oriënteren op een nieuwbouw koopwoning in Westergouwe? Op zaterdag 6 april kun je tussen 11u00 en 15u00 tijdens de Westergouwe Nieuwbouwdag kennismaken met het actuele aanbod koopwoningen en met de plannen voor de nabije toekomst. De verse koffie met wat lekkers staat klaar en voor de kinderen is er een springkussen.

Wonen en bouwen 27 mrt. 2024 17:00

Gouda krijgt een wolkenkrabber

De Goudse en bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester bouwen aan de toekomst. Letterlijk. "We hebben ambitie! Alle vergunningen zijn binnen en vanaf volgende week begint de bouw van de eerste wolkenkrabber van Gouda!", aldus Bouwmeester, die zijn naam hiermee nog meer eer aan doet.

Wonen en bouwen 15 mrt. 2024 11:53

Wie helpt Suzan Schuttelaar aan een betaalbare woning?

"Wie helpt ons aan een betaalbare woning? Wie heeft de ultieme gouden tip of zelf iets in de verkoop? Degene die ons de gouden tip geeft kan een schilderij naar wens komen uitzoeken in mijn atelier!"

Wonen en bouwen 1 mrt. 2024 11:32

Feest op bouwterrein Zuidelijk Stempel Oost

Op het bouwterrein van Zuidelijk Stempel Oost is deze week de start en voortgang van het nieuwbouwproject gevierd. Mozaïek Wonen, Woonpartners Midden-Holland en de gemeente Gouda proostten gezamenlijk met een grote groep genodigden op de start van de bouw van het gebied. De huurders van de 20 eengezinswoningen van Mozaïek Wonen konden al een kijkje nemen in hun woning.

Wonen en bouwen 26 feb. 2024 16:30

WOZ-waarde van je woning te hoog? Zo kun je bezwaar maken

Ben je eigenaar van een woning, dan krijg je komende week een bericht over de WOZ-waarde van je woning via de BSGR. Vind je je WOZ-waarde te hoog? Dan kun je bezwaar maken. Doe dit niet via een commercieel bureau, maar via de BSGR. 

Wonen en bouwen 25 feb. 2024 10:00

Nieuwbouw zorg- en welzijnsnetwerk Fundis in Spoorzone

In de spoorzone van Gouda wordt een van de duurzaamste kantoorpanden van Nederland gebouwd. Het voormalige kantoor van zorg- en welzijnsnetwerk Fundis in Gouda paste niet meer bij de visie van de organisatie op hybride werken en duurzaamheid. Omdat het pand ook niet meer te redden was, wordt op dezelfde locatie een volledig nieuw gebouw gerealiseerd. Deze week is op de bouwlocatie een symbolische “eerste paal” van dit Fundis Huis geslagen.

Wonen en bouwen 22 feb. 2024 14:50

Wethouder praat op OP1 en NPO Radio1 mee over klimaatlabel op huizen

Alle huizen moeten een klimaatlabel krijgen dat inzicht geeft in hoe groot het risico is op klimaatschade, bepleiten ING, Rabobank en ABN Amro. Maar hierdoor kan de waarde van huizen flink verminderen. En wie gaat dat betalen? De huizenbezitters, de overheid of de banken? OP1 liet hierover woensdagavond onder andere de Goudse wethouder Michel Klijmij-Van der Laan (tevens voorzitter Platform Slappe Bodem) aan het woord.

Advertorial Wonen en bouwen 21 feb. 2024 11:32

Had film On the Fringe zich ook in Gouda kunnen afspelen?

Filmhuis Gouda vertoont donderdag 22 februari het bewogen Spaanse drieluik ON THE FRINGE over het leven onder dreiging van dakloosheid. Medewerkers van Mozaïek Wonen en Sociaal Team Gouda belichten in een nagesprek dit onderwerp vanuit lokaal perspectief.

Wonen en bouwen 15 feb. 2024 19:03

Zo wordt Aangenaam Gouda Oost in elkaar gezet

De laatste fase van het project Aangenaam Gouda Oost is donderdag gestart met het in elkaar zetten van de 18 woningen aan de Van Heuven Goedhartsingel. Streven is om één woning per dag te plaatsen. Vanaf 29 april moeten de woningen opgeleverd zijn.

Wonen en bouwen 8 feb. 2024 14:01

Raad neemt motie aan voor tijdelijke alternatieve woonvormen in Westergouwe

De gemeenteraad is woensdagavond akkoord gegaan met een motie om te bekijken welke mogelijkheden er zijn in die gedeeltes van Westergouwe waar voorlopig niet gebouwd gaat worden daar tijdelijke alternatieve woningbouw te realiseren. De motie werd ingediend door PvdA Gouda, GroenLinks en GBG.

Wonen en bouwen 3 feb. 2024 11:06

Start bouw Wonen in Gouda: op één na hoogste gebouw van Gouda

Wethouder Jan Kees Oppelaar en kinderwethouder Noor Slingerland hebben afgelopen week de eerste steen gelegd van Wonen in Goud. Dit bouwproject in de Spoorzone bestaat uit twee gebouwen, waarvan één een hoogte heeft van 68 meter. De toren wordt, op de Gouwekerk na, het hoogste gebouw van Gouda.

Wonen en bouwen 1 feb. 2024 18:27

'Krakers' vertrokken uit pand Verkennerspad en gaan verder op verkenning

'Krakers' Ron Coomans en Herb Lubeek woonden sinds 5 oktober 2023 in het al jaren leegstaande en verwaarloosde pand aan het Verkennerspad 2. Na uitspraak van de rechtbank moesten ze de schuur voor 1 februari verlaten. Dat hebben ze donderdagmorgen in alle rust en vrijwillig gedaan. Daarvoor hebben ze de keet leeggeruimd, schoon en in oorspronkelijk staat achtergelaten. De twee zijn nu op verkenning naar een andere eigen plek.

Wonen en bouwen 29 jan. 2024 18:50

Sociale huur en activiteitenruimte op Jan Ligthart-locatie

Waar vroeger basisschool Jan Ligthart stond, bouwt woningcorporatie Mozaïek Wonen nu 24 levensloopbestendige sociale huurappartementen én een multifunctionele ruimte. De gemeente Gouda gaat deze ruimte huren als aanvulling op de bestaande maatschappelijke voorzieningen in Korte Akkeren.

Wonen en bouwen 29 jan. 2024 08:40

'Krakers' Verkennerspad 2 doen tevergeefs beroep op burgemeester Pieter Verhoeve

'Krakers' Ron Coomans en Herb Lubeek hebben sinds 5 oktober 2023 het al jaren leegstaande en verwaarloosde pand aan het Verkennerspad 2 in gebruik genomen. De twee staan inmiddels ingeschreven op het adres. Medestanders zijn een petitie gestart. De twee moesten 16 januari voor de rechter commissaris verschijnen. Die liet dezelfde dag weten dat de twee het pand voor 1 februari moeten verlaten. De twee deden daarop een beroep op burgemeester Pieter Verhoeve. Via een brief aan de burgemeester. Een reactie hebben ze nog niet gekregen.

Wonen en bouwen 17 jan. 2024 14:13

'Krakers' moeten pand Verkennerspad 2 voor 1 februari verlaten

'Krakers' Ron Coomans en Herb Lubeek hebben sinds 5 oktober het al jaren leegstaande en verwaarloosde pand aan het Verkennerspad 2 in gebruik genomen. De twee staan inmiddels ingeschreven op het adres. Medestanders zijn een petitie gestart. De twee moesten dinsdag voor de rechter commissaris verschijnen. Die liet dezelfde dag weten dat de twee het pand voor 1 februari moeten verlaten.

Wonen en bouwen 15 jan. 2024 17:59

'Krakers' pand Verkennerspad 2 moeten voor rechtbank verschijnen

'Krakers' Ron Coomans en Herb Lubeek hebben sinds 5 oktober het al jaren leegstaande en verwaarloosde pand aan het Verkennerspad 2 in gebruik genomen. De twee staan inmiddels ingeschreven op het adres. Medestanders zijn een petitie gestart. De twee moeten dinsdag, 16 janauri, voor de rechter commissaris verschijnen.

Wonen en bouwen 12 jan. 2024 10:32

16 huurwoningen voor jongeren geplaatst

Gouda is 16 sociale huurwoningen voor jongeren rijker. Deze week kwamen de fabrieksmatig gebouwde woningen de Bockenbergstraat binnengereden. Vanaf 11 meter hoogte koppelde wethouder Jan Kees Oppelaar het eerste  duurzame huis af.

Wonen en bouwen 9 jan. 2024 17:58

Zestien duurzame Startblock sociale huurwoningen in Bockenbergstraat

De Goudse wethouder Jan Kees Oppelaar van Wonen heeft dinsdagochtend vroeg de eerste van de in totaal zestien Startblock-woningen in de Bockenbergstraat geplaatst. Dit zijn sociale huurwoningen van woningstichting Woonpartners voor jongeren in de wijk Korte Akkeren.