Wonen en bouwen 24 mei 2023 12:07

Duizendste woning in Westergouwe opgeleverd

Westergouwe, de nieuwste woonwijk van Gouda, blijft doorgroeien. Wethouder Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda bracht dinsdag een informeel huisbezoek ter gelegenheid van de oplevering van de 1000e woning in Westergouwe. Deze mijlpaal werd bereikt met de woning van de familie Schols. De opgeleverde woning maakt deel uit van het project De Kolk fase 2.

Wonen en bouwen 28 apr. 2023 14:53

Rioolverstopping? Pas op voor oplichting

Bij de gemeente Gouda komen meldingen binnen van onbetrouwbare bedrijven die voor veel geld rioolontstoppingen zeggen te kunnen oplossen. Een verstopt riool wil je natuurlijk zo snel mogelijk goed opgelost hebben, en voor een juiste prijs. Dit is wat je dan kunt doen.

Wonen en bouwen 13 apr. 2023 16:00

Zorgboerderij Bloemendaalseweg sluit en is beschikbaar voor antikrakers

(Zorg)Boerderij Gouda aan de Bloemendaalseweg draait al jaren met verlies en sluit daarom haar deuren. Dat zou per 1 mei gebeuren, maar is inmiddels gebeurd. De bewoners zijn elders onder gebracht. De diverse woonruimtes zijn nu beschikbaar op basis van antikraak, zo laat Ad Hoc Wonen weten.

Advertorial Wonen en bouwen 7 apr. 2023 08:00

Tien appartementen project Leopold 1813 in verkoop

Verheij Vastgoedontwikkeling start binnenkort met de verkoop van 10 appartementen in het project Leopold 1813. Aan de Van Limburg Stirumstraat, op de hoek met de Ridder van Catsweg, transformeert Verheij in samenwerking met Aannemingsbedrijf Houtman een voormalig kantoorgebouw naar appartementen.

Wonen en bouwen 9 mrt. 2023 15:46

Wethouder Rogier Tetteroo start officieel sloop Van Loonlocatie

Wethouder Rogier Tetteroo heeft donderdag met het verwijderen van een buitenmuur het officiële startsein gegeven voor de sloop van de bestaande gebouwen op de Van Loonlocatie aan de Ridder van Catsweg in Gouda. Nadat de sloop is voltooid gaat Vastbouw in het tweede kwartaal van 2023 starten met de bouw van de 172 woningen.

Wonen en bouwen 1 mrt. 2023 07:00

Meer WOZ-bezwaren door wantrouwen

Ongeveer 67% van alle WOZ-bezwaren wordt gedaan omdat burgers vraagtekens hebben bij de berekening van de WOZ-waarde door hun gemeente. Dat blijkt uit een enquête van consumentenorganisatie de Vastelastenbond.

Wonen en bouwen 25 feb. 2023 09:00

50 mensen vijzelen binnen 4,5 uur een woning 45 cm. op

We zien het niet veel meer, maar toch gebeurt het nog regelmatig: een woning opvijzelen. Bij een woning opvijzelen wordt het pand in de oude positie terugplaatst en kan deze vervolgens opgemetseld worden of kunnen de bewoners de woning laten onderheien. Afgelopen week was het te zien aan de Wethouder Venteweg. Daar werd een woning opgevijzeld. Dit onder begeleiding van een deskundige aannemer en 50 familieleden, vrienden en buren van de bewoners.

Wonen en bouwen 16 feb. 2023 17:48

Hoogste punt van 67 sociale huurappartementen in Korte Akkeren

Op de hoek van de Koningin Wilhelminaweg en de Rotterdamseweg zijn in de afgelopen maanden twee torens gebouwd van het project ‘De Gouwe & De IJssel’. Op de voormalige schoollocatie Prof. J.H. Gunningschool voor MAVO, bouwt aannemer Trebbe in opdracht van Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland 67 sociale huurappartementen. Met het bereiken van het hoogste punt is er vanaf een hoogte van ruim 31 meter een prachtig uitzicht over de polder.

Wonen en bouwen 7 feb. 2023 08:00

21 woningen voor begeleid wonen bij Boegpad/Aakwerf

De gemeente Gouda en stichting ASVZ hebben een intentieovereenkomst gesloten voor de bouw van een woongebouw aan Boegpad/Aakwerf met zo'n 21 woningen voor begeleid wonen. 

Wonen en bouwen 3 feb. 2023 10:34

Terug in de tijd

Het is altijd heerlijk om Funda af te struinen. En dan kom je regelmatig fraaie, mooie, bijzondere, opvallende panden tegen. Wat dacht je van dit stijlvolle, Rijksmonumentale grachtenpand aan de Westhaven 40. We weten dat veel panden in de Goudse binnenstad veel (verborgen) ruimten herbergen. Volgens de verkoopbrochure van Dupree Makelaars Gouda beschikt deze woning over veel authentieke monumentale elementen en maakt het tot een bijzondere beleving. En dat is in onze ogen nog zwak uitgedrukt. Bij aankoop ga je echt terug in de tijd.

Wonen en bouwen 2 feb. 2023 16:17

Gouda krijgt twee woonsubsidies van Provincie

De provincie Zuid-Holland heeft recentelijk twee woonsubsidies toegekend aan de gemeente Gouda. Gedeputeerde Anne Koning overhandigde donderdag deze subsidies persoonlijk aan wethouder Rogier Tetteroo. De woonplannen van de gemeente sluiten goed aan bij de ambities van de provincie om geschikte en betaalbare woningen voor iedereen te bouwen.

Wonen en bouwen 2 feb. 2023 12:50

Rijnland voert verplichte klimaatbestendige regels in

De komende jaren worden er in Rijnlands gebied naar verwachting 100.000 woningen gebouwd. Ondertussen verandert het klimaat. De zeespiegel stijgt, het wordt warmer en we krijgen meer droge maar ook meer natte perioden. Om ook in de toekomst nog goed en veilig te kunnen wonen, werken en genieten, moeten we ons goed voorbereiden. We moeten ons gebied slim inrichten. Rijnland zet een belangrijke stap in die richting door als een van de eerste waterschappen verplichte klimaatbestendige regels in te voeren voor nieuwe grote gebiedsontwikkelingen.

Wonen en bouwen 1 feb. 2023 14:23

Er komen weer 54 appartementen bij in Westergouwe

Er komen weer 54 appartementen bij in Westergouwe. VOF Westergouwe en Credit Linked Beheer tekenden hiervoor woensdag een overeenkomst. Met de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst voor een appartementengebouw in het project is 2023 Westergouwe goed begonnen.

Wonen en bouwen 31 jan. 2023 08:56

Wooncorporatie gaat flatwoning overleden man toch eerder schoonmaken

Verontwaardigde en boze bewoners van galerijflat aan de Noordhoef in Gouda. Een 60-jarige buurman, die negen dagen geleden overleden op de bank werd aangetroffen, heeft daar hoogstwaarschijnlijk al vanaf begin november gelegen. Maar zijn woning zou pas rond 31 maart worden schoongemaakt. Naar aanleiding van de reacties heeft de wooncorporatie besloten hiermee toch eerder te gaan beginnen: per direct al. Dit tot opluchting van de bewoners.

Wonen en bouwen 21 dec. 2022 10:37

Dit verwacht je niet achter voordeur van Turfmarkt 76

Het is altijd heerlijk om Funda af te struinen. En dan kom je regelmatig fraaie, mooie, bijzondere, opvallende panden tegen. Wat dacht je van deze bijzondere loft woning in de voormalige stroopwafelfabriek aan de Turfmarkt 76.  We weten dat veel panden in de Goudse binnenstad veel (verborgen) ruimten herbergen. Volgens de verkoopbrochure van Dupree Makelaars Gouda beschikt deze woning over een riante living. En dat is in onze ogen nog zwak uitgedrukt.

Wonen en bouwen 13 dec. 2022 17:18

Start bouw 156 sociale huurwoningen ‘De Koploper’

Wethouder Rogier Tetteroo heeft dinsdag 13 december officieel het startsein gegeven voor de bouw van appartementengebouw ‘De Koploper’ in Gouda. De nieuwbouw bestaat uit 156 sociale huurwoningen en is onderdeel van het project Spoorzone Gouda. Rogier Tetteroo, wethouder wonen in Gouda, gaf letterlijk het startsein met een stationsfluit. Naar verwachting wordt de nieuwbouw in juni 2024 opgeleverd.

Wonen en bouwen 1 dec. 2022 18:21

Eerste paal nieuwbouwproject De Koploper zit in de grond

De eerste paal voor het nieuwbouwproject De Koploper zit in de grond. Het is de eerste van 295 palen die straks onder de fundering komen. Het nieuwe appartementencomplex De Koploper met 156 sociale huurappartementen komt aan de Burgemeester Jamessingel, dicht bij het station en de binnenstad van Gouda. Verwachte oplevering: eerste kwartaal 2024.

Wonen en bouwen 30 nov. 2022 16:31

Feestelijke start bouw woonproject De Blaauwe Haan

De bouw van het woonproject De Blaauwe Haan is woensdag feestelijk gestart.  Samen met de kopers, ontwikkelaar SENS real estate, bouwer Van Wijnen en andere betrokkenen werd de start van de bouw feestelijk gevierd.

Wonen en bouwen 26 nov. 2022 09:00

Van Loon woontorens (172 appartementen) komen er definitief

Omwonenden hebben hun verzet gestaakt, de appartementen staan te koop en de termijn om bezwaar te maken tegen de bouwvergunning is voorbij: niets staat de bouw meer in de weg van drie woontorens op de zogenaamde van Loonlocatie aan de Ridder van Catsweg. Er komen definitief 172 appartementen op de plaats van het voormalige garagebedrijf.

Wonen en bouwen 24 nov. 2022 17:18

Nieuwe sociale huur appartementen in Westergouwe

In de nieuwe Goudse wijk Westergouwe zijn donderdag twee koop- en realisatieovereenkomsten ondertekend.  Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen hebben hiermee beiden bouwgrond aangekocht voor het realiseren van een appartementencomplex in de sociale sector.

Wonen en bouwen 23 nov. 2022 10:08

Primeur voor Gouda: we hebben de eerste microwoning van Nederland

Sinds deze zomer staat er een kleine woning in de tuin van Tessa Halm, inwoner van Gouda. Microwoning.com bouwt namelijk huizen op grond waar dat eerst niet mogelijk was. Op 22 november werd de eerste woning feestelijk geopend door wethouder Rogier Tetteroo.