Intronisatie Ere Waegemeesters bij feestelijke opening eerste kaasmarkt

De eerste kaasmarkt van Gouda van 2023 voltrekt zich op donderdag 6 april op de Markt in Gouda. Zoals gebruikelijk zullen bij de feestelijke opening hiervan veel bewoners van Gouda en eregasten aanwezig zijn, waaronder vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, verenigd in het Genootschap Graaf Floris de Vijfde. Deze openingsceremonie vindt op 6 april plaats voor de Burgerhal, vanaf 12u30.

Nieuwe Ere Waegemeesters

Ook het beëdigen van een aantal Ere Waegemeesters, door Opper-Waegemeester Pieter Verhoeve maakt deel uit van de traditie. Hiermee eert de stad mensen die een bijdrage leveren of hebben geleverd aan het welzijn van de stad Gouda. De namen houdt de organisatie nog even onder de pet. Aansluitend op deze intronisatie openen de aanwezigen met elkaar het nieuwe kaasseizoen.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.