Irene Klein Haneveld doet stap terug bij Samma en zoekt opvolg(st)er

Dit jaar hoopt Irene Klein Haneveld 70 jaar te worden en ze heeft besloten daarom een stapje terug te gaan doen bij Samma. In verband daarmee is de bekende Goudse bijbelshop Samma dringend op zoek naar iemand die de kar wil gaan trekken van alles wat er bij en vanuit Samma plaatsvindt zodat Samma open kan blijven. Als er voor 1 maart geen opvolger kan worden gevonden zal dit het laatste jaar voor Samma zijn… Maar Samma is inmiddels in gesprek met een mogelijke opvolger voor Klein Haneveld.

NIET dicht

"We zijn serieus in gesprek met een mogelijke opvolger", zo laat Klein Haneveld weten. "Dat heeft tijd nodig van beide kanten en die tijd nemen we ook deze maand. We gaan plannen en ideeën verder bespreken en uitwerken om te kijken of we tot een positieve uitslag kunnen komen."

"We zijn dankbaar voor de stappen die we tot nu toe hebben mogen zetten. Dus onze vraag is of jullie nog willen blijven bidden voor de komende stappen. En voor de duidelijkheid voor iedereen, wat de uitkomst ook zal zijn, we zijn voorlopig nog NIET dicht.  

Behalve de plannen uitwerken zoekt Samma mensen die mee willen werken in de winkel en daaromheen. Zowel leidinggevend als uitvoerend. "Dat is essentieel om verder te komen ook voor deze mogelijke opvolger. Lees nog maar eens de oproep die ik een tijdje terug heb gedaan voor medewerkers. Misschien ken jij of ben jij zo iemand."

Bij deze:

Pleisterplaats in de binnenstad

De afgelopen maanden heeft Klein Haneveld met een groep mensen uit allerlei kerken nagedacht over de toekomst van Samma. "We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat Samma een ‘pleisterplaats’ is waar heel veel behoefte aan is. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, wat of wie je ook bent. Een plek om te leren, te bidden, te praten, te ontmoeten en te verbinden. Daar is een mooi toekomstplan voor geschreven, met alle ruimte om te bouwen op het verleden en ook prachtige nieuwe dingen te gaan doen in de toekomst", zo laat Klein Haneveld weten.

Er zijn verschillende mensen die hebben aangegeven hieraan mee te willen werken. Ook vanuit de kerken is er visie en steun dat Samma als pleisterplaats mag blijven bestaan.

Maar….. wat er nog niet is, is een kartrekker. Iemand die met roeping en visie ervoor wil gaan om de lijntjes en de mensen bij elkaar te brengen.

Een stap terug voor Irene

In oktober hoopt Klein Haneveld 70 jaar te worden en en daarom wil ze dit jaar een stap terug gaan doen en het initiatief en de verantwoordelijkheid overdragen aan iemand anders. Ze is wel bereid om dan nog creatief te blijven meedenken in het bestuur van Stichting Samma en de nieuwe kartrekker in te werken en in het begin te begeleiden.

1 maart deadline

Als er voor 1 maart geen zicht is op een opvolger voor Klein Haneveld gaat het Kernteam Samma stappen ondernemen om Samma dit jaar definitief te sluiten. "We zouden het als kerngroep bijzonder betreuren als dit besluit moet worden genomen. Samma kan ook in de toekomst nog zoveel betekenen voor mensen in onze stad…!", weet Klein Haneveld.

Ben jij degene naar wie we op zoek zijn?

Hou je van mensen, van alle rangen, standen, maten en leeftijden? En vind je niks leuker dan die aan elkaar en aan God te verbinden?

Hou je van Jezus en wil je niets liever dan Hem bekend maken in deze prachtige stad Gouda, in samenwerking met kerken en andere christenen.

Ben je gastvrij, open, vrolijk en durf je kwetsbaar te zijn?

Ben je creatief, zie je overal kansen, mogelijkheden en heb je ideeën? En zou je die met de juiste mensen en hulp ook waar kunnen maken?

Hou je van Bijbels, boeken, kadootjes en wenskaarten en weet je die op de beste manier bij de juiste mensen te brengen?

Durf je een stap in geloof te wagen waarbij niet alles zeker is voor de toekomst, maar je wel je zekerheid en vertrouwen in God durft te stellen dat Hij voor je zorgt?

Denk je bij het lezen van het bovenstaande, dat zou ik allemaal wel heel graag willen gaan doen, of in ieder geval willen gaan proberen?

Dan is dit misschien wel jouw roeping.

Je hoeft het niet alleen te doen. Als je er echt voor wilt gaan zal niet alleen Klein Haneveld je daarbij helpen, maar gaat het Kernteam ook zorgen voor ondersteuning vanuit de kerken en het kernteam. "Wat we vragen is een stap in geloof en betrokkenheid!"

Meer weten?

Maak gerust een afspraak met Irene@samma.nl

Kijk ook eens naar deze artikelen over de toekomst van op www.samma.nl

Wil je meer weten, mail irene@samma.nl of bel Samma 0182 523672 of nog gezelliger, kom langs en dan drinken we een kop koffie (of thee) samen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winkels vandaag 19:00

Blokker vindt op tijd vers geld, verkoop afgewend

Blokker heeft naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe geldschieter gevonden: net op tijd om de keten niet te hoeven verkopen. Toch zouden er wel degelijk concrete overnamegesprekken zijn gevoerd met de winkelketen, met twee vestigingen in Gouda.

Ontmoetingsplaats vandaag 18:51

Lentegesprekken brengen de buurt dichter bij elkaar

Wat zou er gebeuren als je met zes buren bij elkaar komt en echt naar elkaar zou luisteren? Gouda Bruist organiseert in mei en juni Lentegesprekken om Gouwenaars te stimuleren om een gesprek te organiseren in de huiskamer of in het buurthuis. Eerder al voor de Wintergesprekken en nu voor de Lentegesprekken wordt de werkvorm ‘Stroopwafel Gesprekken’ gebruikt.

Advertorial Dieren vandaag 18:46

Ben/help jij bij de bijentelling?

Van 15 tot en met 24 april kan iedereen meedoen aan de bijentelling! Wil je de bijen een extra handje helpen? Doe dan op 22 april ook mee aan de Nationale Zaaidag!

Advertorial Onderwijs vandaag 18:45

Geschiedenisdocent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

In mei staan de centrale examens voor het voortgezet onderwijs weer voor de deur. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Algemeen vandaag 18:43

Wandel mee voor vrijheid en vrede!

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. Maar rondom, dichtbij en verder weg, leven mensen in onvrijheid en heerst er oorlog. Hoe vanzelfsprekend zijn vrijheid en vrede eigenlijk? Hoe is het als je niet jezelf mag zijn – of om te moeten vluchten? En hoe kunnen mensen ondanks hun verschillen vreedzaam samenleven?