Gemeente Gouda

Irene Klein Haneveld ereburger van Gouda

Een van de vele verrassingen tijdens PaasOntbijt Gouda 2024: Irene Klein Haneveld is op maandag 1 april benoemd tot ereburger van Gouda. Tijdens het grote paasontbijt op de Markt werd zij door burgemeester Pieter Verhoeve verrast met de zilveren erepenning van de stad Gouda uit als blijk van grote waardering voor haar jarenlange inzet voor Gouda.

Goudse traditie

Klein Haneveld is initiatiefnemer en organisator van het grote gratis Paasontbijt op de Markt op Tweede Paasdag. Het Paasontbijt dat zij sinds 2016 organiseert is uitgegroeid tot een mooie nieuwe Goudse traditie, waar iedereen welkom is. Met het paasontbijt ontstaat verbinding in de stad. Niet alleen vanwege de 1500 mensen die komen ontbijten, maar ook met de deelname van 20 kerken die met zo’n 250 vrijwilligers het paasontbijt helpen realiseren.

SOG

Naast de organisatie van het paasontbijt was Klein Haneveld jarenlang actief in de ondernemersvereniging SOG en zette zij zich in voor het aantrekkelijk maken van Gouda voor bewoners en bezoekers. Namens het SOG en lid van het DOE-platform organiseerde zij tal van creatieve, niet-alledaagse activiteiten zoals het trouwen voor 1 dag op Valentijnsdag, kinderkaasmarkt en stroopwafeldag.

Ook was zij betrokken bij de verkiezing van de kinderburgemeester en diverse activiteiten van het kindercollege waaronder het jaarlijkse Super Cool Kidsfeest. Haar inspanningen om de stad aantrekkelijker te maken hebben bijgedragen aan het winnen van de titel Beste Binnenstad van Nederland. Ook was Klein Haneveld de eerste nachtburgemeester van Gouda en werd zij in 2020 al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Gospelbolwerk van Nederland

In Christelijk Nederland is Klein Haneveld bekend als organisator van gospelconcerten en muziekevenementen net nationale en internationale artiesten. Dat doet zij al sinds 1984. In de jaren negentig organiseerde zij ieder jaar op de Markt in Gouda een Gospel Muziekfestival. Uit heel Nederland kwamen bezoekers naar Gouda voor dit muziekfestival. Zo heeft zij Gouda op de kaart gezet als gospelbolwerk van Nederland.  

Zilveren erepenning

De zilveren erepenning is een hoge stadsonderscheiding. De penning wordt sinds 1939 in zeer bijzondere gevallen toegekend als blijk van grote waardering en dankbaarheid aan hen die zich voor Gouda in hoge mate inzetten. De ontvanger van de zilveren erepenning wordt ingeschreven in het register van ereburgers van de stad Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Podia vandaag 11:00

Free Music draait mee bij Record Store Day

Zaterdag 20 april is het weer zover: Record Store Day. De dag voor de onafhankelijke platenzaken in 25 landen. De dag met vele schitterende releases op vinyl en cd. En uiteraard, optredens. Ook Free Music aan Turfmarkt 12 draait weer mee.

Werken vandaag 10:21

Zelf een bus besturen? Kom naar open dag vervoerder Arriva

Heb jij er wel eens over nagedacht om buschauffeur te worden maar is het er nooit van gekomen? Heb je altijd al eens in een bus willen rijden? Of zou je graag meer te weten willen komen over het beroep? Arriva nodigt je graag uit om te kijken of het beroep van buschauffeur, fulltime of parttime, bij jou past door een proefrit op de bus te maken.

Geschiedenis vandaag 10:08

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij

Gouda heeft er weer nieuwe Goudologen bij. Het Historisch Platform Gouda reikte zaterdag aan de kersverse Goudologen het certificaat Goudologie 1 uit. Dit na een goed gemaakt examen in - hoe kan het ook anders - het stadhuis op de Markt.

Verkeer en vervoer vandaag 09:49

Spoorstraat weer open voor alle verkeer

De Spoorstraat is zaterdagavond rond 22u00 weer opengesteld voor alle verkeer. Dat was eerder dan gepland. Dit weekend was de tweede afsluiting voor werkzaamheden aan het viaduct Noothoven van Goorstraat. Dit vanwege de plaatsing van een 160 ton wegend nieuw viaduct. De delen werden in delen aangevoerd en geplaatst door mobiele kranen.

Voetbal vandaag 09:38

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt.