Roei en Zeil Gouda, Toine Vergroesen

Jarige Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) Nederlands Kampioen dubbelvier

Emma Wissing (van Roei- en Zeil Gouda), Lotte Raben (Hunze), Milou Galdey (Iris) en Amelie van Sluis (Hemus) hebben afgelopen zondag 19met een zinderende eindsprint het NK roeien voor ploegen binnengehaald in een dubbelvier voor meisjes t/m 16 jaar (M16 4x). De enige andere Goudse overwinning was voor Anaïs van Alphen, die de M16 skiff (geen NK nummer) overtuigend in haar voordeel besliste. Daarnaast wisten de Goudse roeiers nog 5 NK-podiumplekken te bemachtigen.

Eindexamenperiode

Het NK voor junioren in grotere boten dan de skiff was dit jaar ondergebracht bij de wedstrijden van de Westelijke op de Willem-Alexanderbaan te Zevenhuizen. In al haar (on)wijsheid had de KNRB bedacht om de NK voor junioren midden in de eindexamenperiode te plannen. Hoe verzin je het? Daardoor was het NK dit jaar mager bezet, vooral in de velden voor roeiers t/m 18 jaar. Maar ook 16-jarigen die eindexamen MAVO doen, waaronder twee Goudse roeiers, konden daardoor niet meedoen, of zich niet optimaal voorbereiden.

Zaterdagochtend beet Anaïs van Alphen het spits af in de M16 1x. Ze was vooraf ingeschat als snelste, maar dat moet je altijd nog maar even waarmaken. Nou, dat deed ze meer dan overtuigend. Het gat met de nummer 2 was bijna 100 meter.

Nog niet jarig

Emma Wissing en Milou Galdey wonnen overtuigend hun voorwedstrijd in de M16 2x. In de finale kwamen ze net tekort om de NK-titel te pakken en moesten ze genoegen nemen met een tweede plek. Emma was nog niet jarig!

Dauwe Krijtenburg, Timme Berendsen, Thijs Wiggers en Mees van der Westen moesten in de J16 4x ook genoegen nemen met een tweede plek, maar hebben de uiteindelijke winnaar wel ruim een halve race achter zich weten te houden. Ruben Beuning roeide zich in een combi met Hunze en DDS naar een mooie derde plek.

Zondag was Erik Markus in de J18 1x als eerste aan de beurt. Doel was aansluiting vinden met het veld. Dat lukte. Hij wist roeiers, die voorheen ruim 20 seconden harder gingen, lang partij te bieden en er zelfs een te verslaan.

In de M16 4x streden twee Goudse combi-ploegen om de titel. Anaïs werd met roeisters van Tubantia, Zwolsche en RIC derde. De nu wel jarige Emma Wissing wist met haar ploeg in de eindsprint 1 meter achterstand om te zetten in 3 meter voorsprong en zo Nederlands Kampioen te worden.

10 minuten later werden Thijs Wiggers en Hugo Slangen derde in de J16 2x, op de voet gevolgd door Dauwe Krijtenberg en Timme Berendsen (vierde) en Mees van der Westen en Ruben Beuning (zesde).

Op de foto Nederlands Kampioen M16 4x met van voor naar achter Lotte Raben (Hunze) met zonnebril op hoofd, Milou Galdey (Iris), Emma Wissing (Roei- en Zeil Gouda) met witte pet en Amelie van Sluis (Hemus) (fotograaf: Toine Vergroesen)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.

Advertorial Festival vandaag 10:29

Jodan Boys viert 90-ste verjaardag met jubileumfestivals voor iedere Gouwenaar

Voetbalvereniging CVV De Jodan Boys bestaat dit jaar 90 jaar en dat wordt op meerdere manieren groots gevierd. Hoogtepunten zijn de evenementen op 14 en 15 juni, waar bands en artiesten als Freddy Moreira, Ammar en André Hazes Undercover zullen optreden op het eigen sportpark. Dankzij de bijdragen van trouwe sponsoren van de club kunnen beide evenementen gratis worden bezocht. Wel roept de club op om niet lang te wachten met het reserveren van een gratis ticket, want vol is vol.