Schaatsclub Gouda

Jarige schaatsclub haalt 1250 euro op voor Paulien van Deutekom Foundation

De Goudse schaatsclub SC Gouda bestaat 60 jaar. En dat mocht gevierd worden met een feest inclusief een loterij in de koek en zopie-tent bij de IJsbaan Gouda op de Markt van Gouda. En die loterij was een succes. De oude club van Paulien van Deutekom haalde er maar liefst 1250 euro op voor de Paulien van Deutekom Foundation. Hiermee steunt de SC Gouda het onderzoek naar longkanker, waaraan van Deutekom overleed.

sport schaatsen ireen en paulien.jpg

Paulien van Deutekom

Voor de buitenwereld is Paulien van Deutekom met name bekend door haar prestaties als schaatser, de onverwachte wereldkampioen allround. Van Deutekom begon op jonge leeftijd met schaatsen bij de Schaatsclub Gouda. Ze bleek een harde werker en genoot van schaatsen in alle omstandigheden. Ze was buitengewoon sterk en een echte volhouder. Hierdoor bereikte ze de internationale top.

Lang zat ze aan de zijlijn als eerste reserve maar tijdens haar eerste World Cup in Calgary reed ze een Nederlands record op de 1500m: 1.55,43. Nog datzelfde jaar plaatst ze zich voor de Olympische spelen in Turijn, 2006. Op 10 februari 2008 bereikte ze haar hoogtepunt: wereldkampioen allround. Het is een droom die ze als jong meisje al koesterde.

In 2012 stopte Van Deutekom met schaatsen om andere dromen na te jagen. Ze studeerde in 2015 af als Orthopedagoog aan de Universiteit Utrecht en ging aan het werk als topsport leefstijl coach bij Topsport Amsterdam, de stad waar ze dan reeds samenwoont met haar man, Kay. Het begeleiden van jonge opkomende sporters gaf haar veel voldoening. Ze was een toegewijde en enthousiaste collega.

Liefdevol en sportief

Van Deutekom groeide samen met twee broers op in een liefdevol en sportief Gouds gezin. Ze was betrokken, geïnteresseerd en sociaal, familie en vrienden waren belangrijk in haar leven. In een vriendinnenboekje van jaren geleden antwoordde de Goudse op de vraag wat ze later wil worden: “Mama”.

In 2017 werd dochter Lynne geboren. Van Deutekom was een geduldige moeder en heeft haar dochter veel liefde kunnen geven. Geven lag in de Goudse haar natuur en ze deed het vrijuit: een glimlach, een geïnteresseerde vraag of nog beter een schaterende lach. Dit gecombineerd met haar altijd positieve karakter en waardevolle inzichten maakte Van Deutekom een fijn mens om mee samen te zijn en te werken. Ze was avontuurlijk en samen met haar man Kay en later met Lynne ondernam ze vele reizen waarbij het water, de zee, zeilen en golfsurfen altijd centraal stonden. Ze was creatief en schreef tijdens haar leven vele gedichten.

Foundation

Op 2 januari 2019 overleed Paulien aan de gevolgen van longkanker. Ter nagedachtenis aan haar; warme vrouw en prachtige moeder, allerliefste dochter en zus, tante van neefjes en nichtjes, Buuf en vrolijke positieve vriendin, is de Paulien van Deutekom Foundation ontstaan.

Paulien van Deutekom Foundation is een stichting opgericht door de leden van Team Nuyt. Met de overwinning van de Wereldtitel 1500m op de WK Afstanden van Ireen Wüst heeft Team Nuyt aandacht gekregen voor ‘Team Nuyt in Actie’, de actie die is opgestart om onderzoek naar longkanker te ondersteunen alles ter nagedachtenis van hartsvriendin en lid van Team Nuyt Paulien.

Magische dag

De overwinning van Ireen op 10 februari 2019, exact 11 jaar na de winst op het Wereldkampioenschap Allround van Paulien 10 februari 2008, was een magische dag. Een dag vol vriendschap, verdriet en de start van een stichting die als doel heeft andere mensen herinneringen te geven die door Van Deutekom niet meer kunnen worden gemaakt. Team Nuyt blijft in actie komen.

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 15:30

Zeldzaam Mooi Markt komt zondag opnieuw naar Goudse Markt

Op zondag 1 oktober is er weer een Zeldzaam Mooi Markt op het prachtige marktplein de Markt in Gouda. Het Marktplein in Gouda is niet zomaar een plein. Het is hét plein van Gouda. Daarom de perfecte locatie voor twee keer per jaar dé Zeldzaam Mooi Markt.

Advertorial Cursussen en workshops vandaag 10:49

Nieuw bij Volksuniversiteit Gouda: cursus smartphone fotografie

Wat hebben we een mooie zomerse week achter de rug met nog volop gelegenheid voor buitenactiviteiten. Inmiddels is het weer omgeslagen en begint de herfst zijn intrede te doen. Hoogste tijd om je te oriënteren op wat je het komende seizoen aan workshops en cursussen bij Volksuniversiteit Gouda kunt gaan doen.

Advertorial Actie vandaag 10:06

Al 300 Gouwenaars aan het sporten dankzij Volwassenenfonds

In de gemeente Gouda is inmiddels de mijlpaal van de 300ste volwassene behaald die is gaan sporten dankzij een financieel steuntje in de rug. Alleen in 2023 zijn het inmiddels al zo’n 180 Gouwenaars. Volwassenen met een laag inkomen kunnen vanuit het fonds een bijdrage aanvragen van € 250,- per jaar voor deelname aan (wekelijkse) sportactiviteiten. Het Albert Heijn-filiaal in Winkelcentrum Bloemendaal voert in de maand oktober actie voor het Volwassenenfonds.