Gemeente Gouda

Je bent welkom bij onthulling kunstwerk De Telepoort bij station

Het Zuidelijk Stationsgebied is compleet veranderd. Het busstation is vernieuwd, het voetgangersgebied is ruimer en aantrekkelijker geworden, er is meer groen en het stationsgebouw is opgeknapt. Voor dit gebied is er ook aan een kunstwerk gewerkt: De Telepoort. Deze wordt 15 april op het Stationsplein onthuld.

Voor dit kunstwerk hebben we eind 2020 een openbare oproep gedaan. Uit drie ontwerpen is De Telepoort van Atelier ARI uitgekozen. Deze keuze is gemaakt door een speciale kunstcommissie, het kindercollege en verschillende groepen bewoners en schoolklassen. Op dinsdag 28 maart wordt het kunstwerk van de werkplaats naar Gouda vervoerd. Het kunstwerk wordt voor het station geplaatst en op locatie afgewerkt.

Met De Telepoort voegt de gemeente Gouda een nieuw symbool aan Gouda toe. Niet een stroopwafel, geen kaas of kaars, maar een vernieuwende stadspoort die de weg wijst naar de oude binnenstad. Het kunstwerk doet denken aan de monumentale gebouwen van Gouda. En het spiegelende plafond van De Telepoort laat op een spannende manier het Stationsplein zien. 

Je bent van harte welkom om 15 april om 11u00 bij de feestelijke onthulling aanwezig te zijn. Het programma start bij de Goudse piano in de stationshal.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.