Gemeente Gouda

Je bent welkom bij onthulling kunstwerk De Telepoort bij station

Het Zuidelijk Stationsgebied is compleet veranderd. Het busstation is vernieuwd, het voetgangersgebied is ruimer en aantrekkelijker geworden, er is meer groen en het stationsgebouw is opgeknapt. Voor dit gebied is er ook aan een kunstwerk gewerkt: De Telepoort. Deze wordt 15 april op het Stationsplein onthuld.

Voor dit kunstwerk hebben we eind 2020 een openbare oproep gedaan. Uit drie ontwerpen is De Telepoort van Atelier ARI uitgekozen. Deze keuze is gemaakt door een speciale kunstcommissie, het kindercollege en verschillende groepen bewoners en schoolklassen. Op dinsdag 28 maart wordt het kunstwerk van de werkplaats naar Gouda vervoerd. Het kunstwerk wordt voor het station geplaatst en op locatie afgewerkt.

Met De Telepoort voegt de gemeente Gouda een nieuw symbool aan Gouda toe. Niet een stroopwafel, geen kaas of kaars, maar een vernieuwende stadspoort die de weg wijst naar de oude binnenstad. Het kunstwerk doet denken aan de monumentale gebouwen van Gouda. En het spiegelende plafond van De Telepoort laat op een spannende manier het Stationsplein zien. 

Je bent van harte welkom om 15 april om 11u00 bij de feestelijke onthulling aanwezig te zijn. Het programma start bij de Goudse piano in de stationshal.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.