Jessy Hoekstra: sportief, actief en betrokken

Jessy Hoekstra (1995) vertelde aan zijn voetbalvrienden bij SV Gouda Voetbal dat hij op de kieslijst van het CDA in Gouda stond en was verrast over de positieve reacties. In het weekend is hij vaak te vinden in het Groenhovenpark. “Vanaf mijn vijfde zit ik al op voetbal. Eigenlijk ben ik altijd wel op of rondom het voetbalveld. Al mijn vrienden zijn daar.”  

Na de middelbare school ging hij rechten studeren aan de Haagse Hogeschool. Op dit moment is Jessy bezig met een master Legal Management aan de Hogeschool van Amsterdam - HvA. “Doordat ik werkte naast mijn studie kon ik zien wat ik leuk vond en eventueel makkelijk switchen. Nu werk ik bij een verzekeringsmaatschappij in Amsterdam als claimsmanager.”
 
jessy hoekstra.jpg
 

Interesse in politiek

Op Youtube zag hij een debat dat zijn interesse in de politiek wekte. “Pittige debatten vind ik leuk, als het een beetje botst en er spanning in zit. Ik vind het interessant wat bepaalde politieke partijen van iets vinden en volg dat ook.”
 
Hij onderzocht hoe hij meer betrokken kon worden bij de lokale politiek en stuurde een mail naar het CDA Gouda. “Ze wilden me heel graag op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het belangrijkste is dat ik mee kan kijken hoe het allemaal gaat en om te leren. Voor ik het wist stond ik als nummer 7 op de lijst.”
 
Gouda voetbal juichende spelers.jpg
 

Sport

 
De afgelopen tijd kon Jessy niet voetballen of sporten vanwege de winterstop en de coronamaatregelen. “Dat is heel jammer. Normaal ga ik sporten en ben ik in beweging als ik naar mijn werk ga, maar nu zit ik vooral achter mijn laptop. Dat is niet goed voor je gezondheid.”
 
Jessy denkt dat verveling ervoor zorgt dat jongeren andere dingen gaan doen, dingen die niet altijd leuk zijn. “Iedereen zit thuis en heeft tijd en energie over. Wat kun je dan gaan doen? Er is een app waar jongeren huisfeestjes mee organiseren, ook in Gouda. Uiteindelijk zal dat tot meer besmettingen leiden, meer dan wanneer je samen buiten gaat voetballen.”
 

Iedereen moet mee kunnen doen

 
In Gouda zou sporten voor iedereen mogelijk moeten zijn. “Ik vind het heel belangrijk dat iedereen kan sporten. Uiteindelijk zal het ook schelen in de gezondheidszorgkosten. Als iemand een beperking heeft, dan moeten we diegene zo goed mogelijk ondersteunen zodat hij wel meekan doen. Dat lijkt me het minste wat we kunnen doen in deze maatschappij. Een gezonde lifestyle is heel belangrijk.”
 

Communiceren met jongeren

 
Zijn leeftijdgenoten zijn niet echt politiek betrokken, maar hebben wel over alles een mening zonder te gaan stemmen. “Vaak hebben jongeren het idee dat ze geen invloed kunnen uitoefenen, dat hun stem geen zin heeft. Informatie is te weinig op jongeren gericht, zo bereik je ze niet. Bijna nooit zie je informatie over de lokale politiek op Instagram voorbijkomen. Dat kan anders.”
 
Doordat Jessy op de lijst staat, bereikt hij al andere jongeren. “Ze zijn oprecht geïnteresseerd en vragen veel. Je kan overal commentaar op hebben, maar zelf niets doen is voor mij geen optie.”

Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Ontmoetingsplaats vandaag 12:05

Preek van de Leek dit keer door Mireille Pondman

Mireille Pondman houdt op zondag 21 april, vanaf 16u00 haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Als bestuurskundige & museoloog zet zij zich in voor openbare bibliotheken en musea. Sinds 2022 is ze zakelijk directeur van de Anne Frank Stichting en in haar vrije tijd voorzitter van Poetry International. Haar Preek van de Leek is getiteld: ‘Een pleidooi voor meer nieuwsgierigheid’. Deze Preek van de Leek is de laatste van een serie van vier in het voorjaar 2024. 

Advertorial Voor Kinderen vandaag 11:42

Kinderboerderij viert 50-ste verjaardag met heropening opgeknapte varkensstal

Er is de afgelopen weken op Kinderboerderij De Goudse Hofsteden hard gewerkt in de varkensstal. De muren en kozijnen zijn geschilderd en de nieuwe hekken geplaatst. Op zondag 21 april wordt de stal heropend. Tijdens deze feestelijke dag viert de kinderboerderij ook de start van het bijzondere jubileumjaar. Kinderboerderij De Goudse Hofsteden bestaat namelijk 50 jaar!

Advertorial Winkels vandaag 11:20

Feestelijke opening Action Winkelcentrum Bloemendaal

Action Winkelcentrum Bloemendaal is zaterdagmorgen om 8u30 feestelijke open gegaan. Het is de 416de vestiging in Nederland en de tweede in Gouda. De populaire winkelketen heeft in het winkelcentrum zo'n duizend vierkante meter op de eerste verdieping van het Goudse winkelcentrum. Action heeft ook meteen een mooie actie: iedere bezoeker krijgt een big shopper en een kraskaart.

Sport vandaag 10:55

Bekeravontuur Goudse hockeydames voorbij

Er komt niets na Groningen. Het prachtige bekeravontuur van de dames van GMHC kwam vrijdagavond met een 3-0 nederlaag tegen GHBS ten einde. Dat lijkt een kansloze nederlaag, maar dat was het absoluut niet. De ruim honderd met bus en auto’s meegereisde supporters zagen hun favorieten de eerste klasser zeer goed partij geven.