Groene Hart Ziekenhuis

Jochem Oosting lid Raad van Bestuur GHZ

De Raad van Toezicht van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft Jochem Oosting benoemd als lid Raad van Bestuur. Vanaf deze week vormen Jochem Oosting en Lodewijk de Beukelaar samen de Raad van Bestuur van het Groene Hart Ziekenhuis.

Oosting (49) begon zijn loopbaan als juridisch adviseur bij een Haags adviesbureau. In 2006 maakte hij bewust de overstap naar de zorgsector en trad hij aan als adviseur van de Raad van Bestuur van het Haga Ziekenhuis. Vanaf 2009 is Oosting werkzaam in het Erasmus MC, eerst als Hoofd Juridische Zaken en sinds 2017 als directeur van het Thoraxcentrum Erasmus MC. Ook bekleedt Oosting een aantal bestuurs- en toezichthoudende functies in de zorg.

Voorzitter Raad van Toezicht Henk Hagoort: “De Raad van Toezicht is verheugd met de benoeming van Jochem Oosting. Met zijn brede ervaring in de zorgsector vormt hij straks samen met Lodewijk de Beukelaar en het co-bestuur een krachtig team. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat zij gezamenlijk de goede koers van het ziekenhuis zullen voortzetten en daarmee de strategische ambities van het Groene Hart Ziekenhuis kunnen realiseren.”

Zelf zegt Oosting over zijn benoeming “In de gesprekken die ik de afgelopen tijd in het GHZ voerde, heb ik een enorme onderlinge verbondenheid en gedrevenheid gezien. De mensgerichte benadering voor de patiënt van vandaag én morgen straalt er van af. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met de collega’s van het Groene Hart Ziekenhuis verder te bouwen aan de zorg van morgen van en voor de inwoners en zorgprofessionals van Midden-Holland.”

Tot het aantreden van Jochem Oosting was Maikel van Oosterhout ad interim lid Raad van Bestuur van het GHZ.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.