Jodan Boys begint aan spannende laatste deel competitie

Aankomende zaterdag start het laatste blok van zes wedstrijden van de competitie in de Eerste Klasse B. Het is ongemeen spannend bovenin. De eerste zes ploegen van de ranglijst kunnen nog aanspraak maken op de titel. Zuidvogels staat op dit moment op poleposition. Het kampioenschap is natuurlijk verreweg het meest interessant. Daarnaast is plaatsing voor de nacompetitie ook iets moois om voor te spelen. Voor Jodan Boys is het zaak zo lang mogelijk mee te blijven doen. 

Vuur aan de schenen

Aankomende zaterdag speelt Jodan Boys de uitwedstrijd tegen SVL uit Langbroek. De ploeg van trainer Habib al Mohsinawi zal zich zo snel mogelijk veilig willen spelen. Want niet alleen bovenin is het spannend. In de onderste regionen van de ranglijst leggen de ploegen elkaar ook het vuur aan de schenen.

Op dit moment staat SVL nog net aan de goede kant van de streep. Dit zal SVL graag zo willen houden. In de  heenwedstrijd eerder dit seizoen wist Jodan Boys met tien man een 2-0 voorsprong vast te houden. De punten bleven destijds in Gouda. Afgelopen zaterdag speelde SVL het gestaakte duel tegen Roda’46 uit. Na negentig minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord.

Mo Bellahcen kreeg tweemaal geel dus rood. Voor niet iedereen was duidelijk waarom de tweede prent werd gegeven. 

Kansen benutten

Afgelopen week was de ploeg van Erik van Zoest vrij en kon de accu worden opgeladen. Jodan Boys speelde twee weken geleden tegen Roda’46. De Gouwenaars domineerden een groot gedeelte van de wedstrijd, maar het bekende euvel van dit seizoen speelde in Leusden Jodan Boys ook partten. Veel kansen werden om zeep geholpen. Toen Roda’46 bij 0-0 ook nog een penalty kreeg, leek Jodan Boys in de problemen te komen. Doelman Roy Rondeltap hield Jodan Boys in de wedstrijd. Rick Wils en Ezra Hoogenboom waren in de tweede helft trefzeker waardoor de punten mee naar Gouda gingen.

Na afloop werd het publiek bedankt. Door de vele aanmoedigingen werd met tien man de winst binnengehaald. 

Veel om voor te spelen

Zoals eerder al vermeld, is er zaterdag veel om voor te spelen. Het zal een pittige kluif worden in Langbroek. SVL is één van de weinige ploegen die BFC onlangs wist te verslaan. Jodan Boys is dus gewaarschuwd. Het zou goed zijn als Jodan Boys zaterdag weer de punten mee kan nemen de bus in. 

De wedstrijd begint om 14u30 en staat onder leiding van scheidsrechter R. Punt


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.