Jodan Boys
Advertorial Voetbal

Jodan Boys bestaat vandaag 90 jaar

De mooie voetbalclub Jodan Boys bestaat vandaag (1 mei) 90 jaar. De leden van de Goudse vereniging gaan dit een jaar lang vieren met allemaal mooie activiteiten. Vanavond trappen ze af met een schitterend jubileumdiner in de Gouwekerk.

Selectiespeelsters en -spelers Jodan Boys serveren jubileumdiner

De leden van Jodan Boys vieren op woensdag 1 mei met elkaar de 90ste verjaardag van de club. Het jubileumfeest is in de recent gerenoveerde Gouwekerk. Naast een heerlijk diner met vier gangen, verzorgd door De Knusse Keuken, treedt zanger/pianist Alexander Broussard tussen de gangen live op. De gerechten en de dranken worden uitgeserveerd door spelers en speelsters van Jodan Boys 1 en Jodan Boys VR1.

Grootschalig

Op 1 mei 2024 is het precies 90 jaar geleden dat CVV De Jodan Boys werd opgericht. De Goudse voetbalclub organiseert een jaar lang allerlei activiteiten voor leden, vrijwilligers, sponsors en inwoners van Gouda en omgeving. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op woensdagavond 1 mei met een grootschalig diner in de Gouwekerk. 

De club blikt echter ook al vooruit naar vrijdag 14 en zaterdag 15 juni 2024. Dan verandert het hoofdveld in een open lucht feestlocatie.

voetbal jodan boys complex.jpg

Superfuif

Op vrijdagavond 14 juni treden achtereenvolgens de tributebands Dowwen Hèze, Binnenlandsche Zaken en André Hazes Undercover op. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Theaterbakkerij. Tussen de sets van deze bands door draait een DJ van Superfuif de grootste hits uit de jaren 70, 80 en 90. Losse tickets voor de vrijdagavond zijn vanaf nu verkrijgbaar via de website van Jodan Boys en kosten € 15,- (excl. servicekosten).

1943

Op zaterdag 15 juni vindt op Sportpark Oosterwei overdag het jaarlijks Kans tegen Kanker 7x7 toernooi plaats. Aansluitend zijn er optredens van onder andere Freddy Moreira, Ammar en coverband Party Pulse. Losse tickets voor de zaterdagavond zijn ook verkrijgbaar via de website van Jodan Boys en kosten € 10,- (excl. servicekosten). Wie beide feesten bij wil wonen, kan een combikaartje kopen en betaalt dan slechts € 19,34 (excl. servicekosten), verwijzend naar oprichtingsjaar 1934.

Ticketlink: https://theaterbakkerij.stager.co/Jodan%20Boys%2090%20jaar%21/tickets

Herinneringen maken

Karel van den Heuvel, voorzitter van de jubileumcommissie, is trots op het programma en de inzet van zijn medeorganisatoren: “We hebben een prachtig gevarieerd jubileumprogramma samengesteld met activiteiten voor alle doelgroepen binnen onze club. De concerten op 14 en 15 juni zijn zeker hoogtepunten in dat programma. We hopen dat we naast leden en direct betrokkenen ook andere bezoekers uit de regio mogen verwelkomen. Met elkaar maken we herinneringen voor het leven!”


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid