Jodan Boys, Dick Gijsbertsen

Jodan Boys geeft op beslissende momenten niet thuis

Afgelopen zaterdag stond er in Bussum een mooi affiche op het programma. Jodan Boys nam het op tegen BFC. Beide ploegen wilden een aanval doen op de top van de ranglijst. Jodan Boys greep net als in de thuiswedstrijd naast de punten. BFC troefde Jodan Boys met 3-1 af. De punten bleven in Bussum. 

Goede trainingsweek

Na een goede trainingsweek en met een bijna volledig fitte selectie trad Jodan Boys zaterdag aan tegen BFC. De wedstrijd tegen Woudenberg had Jodan Boys op de valreep drie punten opgeleverd. Jodan Boys hoopte in Bussum nog nadrukkelijker de neus tegen het venster aan te drukken. Echter toen de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd floot, bleek daar bitter weinig van zichtbaar.

Slap

Jodan Boys oogde in het eerste kwartier slap. Van tevoren wisten de spelers van Jodan Boys dat het gevaar bij de aanvallers van BFC zat. Juist deze spelers konden in het eerste kwartier in hun kracht komen. Na vijf minuten werd er gejuicht aan de Bussumse zijde. De gevaarlijke Jostein Ohm kon de bal voorgeven op de rechterspits die frank en vrij de bal bij de tweede paal binnen kon lopen. Of Jodan Boys door dit doelpunt nog niet genoeg bij de les was, kreeg BFC in het eerste kwartier nog meer kansen om de voorsprong uit te breiden. Gelukkig werden deze kansen om zeep geholpen door deaanvallers van de thuisploeg.

Wedstrijd kantelt

Na een kwartier spelen kreeg Jodan Boys de kans om de 1-1 op het scorebord te zetten. Adil Akanioui en Fahim Musaui braken samen door over de linkerkant. Doordat twee spelers van BFC op elkaar botsten stonden ze plots met zijn tweeën vogelvrij voor de doelman van BFC. Beiden schrokken zo van de plotselinge kans waardoor Musaui de bal net naast schoot.

Een minuut later ontsnapte Jodan Boys aan de andere kant toen een bal via de binnenkant van de paal uit het doel vloog. Ondanks deze grote kans kwam Jodan Boys gaandeweg de eerste helft beter in het spel. Dit resulteerde na ruim een half uur spelen in de gelijkmaker. Jodan Boys probeerde druk op de verdedigers van BFC  te zetten. Dit lukte. Rick Wils (zie frontfoto) snoepte de bal af  en kon vrij op het doel van BFC af. Wils schoot onberispelijk zijn veertiende treffer van het seizoen binnen.

Jodan Boys kon nu weer opzoek naar de voorsprong. Jodan Boys had graag een penalty gewild toen een speler van BFC de bal vol op zijn hand kreeg maar de leidsman wilde van niets weten. Beide ploegen gingen met 1-1 rusten.

Goed uit kleedkamer

Jodan Boys startte de tweede helft veel beter dan in het eerste bedrijf. Na twee minuten leek Jodan Boys wederom een penalty te worden onthouden nadat Mohammed Bellahcen onreglementair werd gestuit in de zestienmeter. Net als in de eerste helft vond de scheidsrechter het niet voldoende voor een strafschop. Het maakte voor Jodan Boys niets uit want het ging door met aanvallen.

Via Fahim Musaui, Ezra Hoogenboom en Adil Akanioui was Jodan Boys dreigend in de tweede helft, zonder tot echt hele grote kansen te komen. Vijfentwintig minuten voor tijd kwam Quincy Tavares in het veld voor Musaui. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Quincy Tavares de kans om Jodan Boys op voorsprong te schieten. Oog in oog met de de doelman van BFC faalde hij echter. Hij schoot recht op de benen van de goalie.

Lege handen

Ja en als je hem zelf niet maakt, om er nog maar eens een cliché uit te gooien. Zes minuten voor tijd ging het mis voor Jodan Boys. BFC was in de tweede helft slecht eenmaal gevaarlijk geweest, desondanks was de tweede poging raak. Stan Griffioen, die een goede wedstrijd speelde, zat mis bij een hoge bal van BFC. De aanvaller van de thuisploeg aarzelde niet en schoot de thuisploeg weer op voorsprong. Jodan Boys had het grootste gedeelte van de tweede helft gedomineerd, maar kwam weer met lege handen te staan. Helemaal toen één minuut voor tijd Bozkurt de 3-1 binnenschoot.

Op details beslist

Bij toppers draait het vaak om details die een wedstrijd beslissen. We kunnen concluderen dat Jodan Boys op die details dit seizoen wordt afgetroefd door de andere ploegen die de ranglijst aanvoeren. Gelukkig is er zaterdag weer een wedstrijd.

In eigen huis krijgt Jodan Boys Montfoort’SV 19 op bezoek. Voor die wedstrijd hoeft Jodan Boys de spelers niet te motiveren. Er zijn weer drie punten te verdienen en wie weet hoe de wereld er aankomende zaterdag om 16u30  uit ziet.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.