Parole/ZoGouds, Pieter van Vliet

Jodan Boys haakt af voor kampioenschap

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen door in Langbroek tegen SVL met 1-1 gelijk te spelen. Door dit gelijke spel haakt Jodan Boys af voor het kampioenschap. Nummer één Zuidvogels heeft immers zeven verliespunten minder. In de laatste vijf wedstrijden gaat Jodan Boys er nog wel alles aan doen om zich te plaatsen voor de nacompetitie.

Belangen

De belangen waren groot afgelopen zaterdag in Langbroek. De thuisploeg wilde zichzelf zo snel mogelijk veilig spelen. Jodan Boys wilde een goede uitgangspositie voor zichzelf bewerkstelligen voor de laatste vijf wedstrijden. De ploeg van Erik van Zoest had deze week goed getraind en de spelers zagen het belang van deze wedstrijd in.

Goed uit de startblokken

Jodan Boys kwam erg goed uit de startblokken. De Gouwenaars wonnen hun duels en in de ploeg ging de bal lekker rond. SVL werd in de beginfase echt teruggedrongen en het was wachten op het eerste doelpunt. Dat doelpunt kwam binnen het kwartier. Milan Harteloh stond aan het einde van een aanval en schoot de bal hard binnen. Dat was een heerlijke opsteker. Goed spelen en op voorsprong.

De supporters van de thuisploeg mompelde al zoiets van dit gaat een hele moeilijke middag worden. Bijna lag de 0-2 een paar minuten al in het net. Rick Wils jaagde goed door op de verdedigers van SVL en veroverde de bal. In de counter kon hij het uitspelen met Fahim  Musaui. Helaas was de pass van Wils net niet goed waardoor het gevaar onschadelijk werd gemaakt.

Wedstrijd kantelde

Vijf minuten na dit grote gevaar kwam SVL voor de eerste keer voor het doel van Rondeltap. En hoe! De thuisploeg kreeg een niet te missen kans. Gelukkig was daar Roald Heerkens die het schot met zijn hoofd voor de doellijn wist te keren. Hier kwam Jodan Boys goed weg.

Een minuut later was het weer SVL met een grote kans. Scheidsrechter Punt zag een overtreding over het hoofd. Daar had SVL maling aan en kon weer in kansrijke positie uithalen. Weer kon de Jodan Boys defensie redding brengen. Deze twee momenten kwam Jodan Boys niet meer te boven. De wedstrijd kreeg een ander gezicht.

SVL durfde steeds meer door het middenveld heen te voetballen en nu was het Jodan Boys wat in zijn achteruit moest. Jodan Boys wist de voorsprong wel vast te houden in de eerste helft. In de rust gaven de jongens aan dat de eerste lente warmte ervoor zorgde dat het een zware wedstrijd was. Met elkaar moesten de drie punten over de streep worden getrokken.

Langszij

De tweede helft begon helaas precies zoals de eerste helft was geëindigd. SVL in balbezit en Jodan Boys dat werd teruggedrongen. Bram van der Wolf kwam vroeg in de tweede helft in het veld voor Rick Wils die met een ijsbeentje het veld moest verlaten. Jodan Boys deed er alles aan om de voorsprong te verdedigen, maar was niet bij machte om er druk op te krijgen. In de zesenzestigste minuut viel de gelijkmaker. Bijna een identieke situatie als hoe Go Ahead afgelopen donderdag in extremis de gelijkmaker wist te scoren, de spits van SVL was er als de kippen bij om dit cadeautje uit te pakken.

Punt maximaal haalbare

In het verdere verloop probeerde de technische staf met al hun wissels nog een doelpunt te forceren, maar dat bleek niet makkelijk. In tegendeel SVL werd nog een keer heel dreigend. Met gevaar voor eigen leven wist doelman Rondeltap redding te brengen. Toen de scheidsrechter na zeven minuten blessuretijd af floot moesten de Gouwenaars eerlijk constateren dat er zaterdag niet meer in zat. Jodan Boys moest misschien blij zijn dat er nog een punt mee naar Gouda meegenomen kon worden.

DVVA thuis

Volgende week moet Jodan Boys in eigen huis een goed antwoord geven op dit gelijke spel. Thuis zal er van DVVA gewonnen moeten worden wil Jodan Boys nog mee blijven doen om plaatsing voor de nacompetitie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.