Jodan Boys

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.

Voldoende water

Terwijl ‘White Christmas’ over het complex schalde, regende het pijpenstelen. De kerstbomen, die door de Praxis  op het complex waren gezet, kregen meer dan voldoende water waardoor ze nog groener werden dan ze al waren. Het weer gaf een mistroostige aanblik. Gelukkig zochten de aanwezige toeschouwers de knusse tribune op met een broodje bal of een soepje uit de kraam van Ronald Koolmees.

Goed starten

Jodan Boys wilde koste wat het kost de wedstrijd tegen Argon winnen. In de eerste seizoenshelft waren al genoeg onnodige punten gemorst. Net als een week eerder tegen de Meern moest Jodan Boys aan het einde van de middag met drie punten het veld af. De thuisploeg startte gretig. Rick Wils kopte binnen honderdtwintig seconden al op de buitenkant van de paal en ook Quincy Alvares werd binnen de vijf minuten gevaarlijk. Daartegenover stond dat Jodan Boys vanaf het begin moest opletten voor de omschakeling van Argon. Bij balverlies van Jodan Boys kwamen de Mijdrechtenaren er razendsnel uit met hun rappe voorwaarsten.

Wils pakt weer zijn doelpunt

Na twintig minuten werd de ban gebroken. Alex van Waardenberg zag Rick Wils een loopactie in de diepte maken en stuurde de lange spits met een mooie pass weg. Wils aarzelde niet en schoof de bal langs de keeper van Argon. Jodan Boys kwam op een verdiende voorsprong. Ruim vijf minuten later was het Fahim Musaui die op een heerlijke wijze de 2-0  in het dak van het doel binnenschoot. Dit zou weleens een hele makkelijke middag kunnen worden, dachten de aanwezige toeschouwers. Maar niets was minder waar.

Een minuut later scoorde Argon de aansluitingstreffer. Jodan Boys probeerde voetballend uit te verdedigen in plaats van de bal lang te spelen. Een snelle aanval bezorgde Argon een doelpunt. Jodan Boys moest echt bij de les blijven. Net voor rust leek Musaui de marge weer te vergroten naar twee doelpunten. Recht voor het doel schoot Musaui echter naast. Zo ging Jodan Boys rusten met een minieme voorsprong.

Hamdani is terug

Bij Argon bleef de doelman geblesseerd in de kleedkamer achter. De tweede keeper van Argon moest na vier minuten in de tweede helft al capituleren. Een goede hoekschop van Mo Bellahcen bereikte de geheel vrijstaande Yassire Hamdani die de bal binnen knikte. Heerlijk voor Hamdani om te scoren na zoveel blessureleed.

Maar goed, net als in de eerste helft had Argon ook hier weer een te snel antwoord op. Binnen een minuut viel de 3-2. Jodan Boys leed balverlies op het middenveld en met een harde pegel werd doelman Rondeltap verschalkt. Jodan Boys bewees zichzelf geen dienst. Een kwartier voor tijd wist Jodan Boys definitief afstand te nemen van Argon. De ingevallen Dairenzio Brank gaf de bal mee aan de opkomende Alex van Waardenberg. De opkomende back aarzelde niet en bereikte bij de tweede paal Angelo Semil die de bal feilloos binnenschoot. Een opluchting voor iedereen. Nu de pot dichthouden luidde het devies van Erik van Zoest en Leroy Brank.

Linker en save

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd was van Mo Bellahcen. De Ravanelli van Oosterwei met zijn grijze plukken ontving een afgeslagen bal. De middenvelder aarzelde geen moment en schoot met zijn linker van een meter of achttien snoeihard binnen. Een oude vos verleert zijn streken niet en Bellahcen al helemaal niet.

Vijf minuten voor tijd leek Jodan Boys Argon toch weer hoop te geven toen de Sa in het Goudse strafschop gebied onderuit werd gehaald. Gelukkig was Rondeltap voornemens geen ballen meer door te laten. Met een schitterende save voorkwam de doelman de 5-3. Na exact negentig minuten spelen blies scheidsrechter Greveling voor de laatste maal. Jodan Boys slaagde in de missie.

Bijna winterstop

Jodan Boys speelt aankomende dinsdag nog voor de Betcity Cup in en tegen Schoonhoven en daarna is het echt winterstop. Jodan Boys kan gematigd positief terug kijken op de eerste seizoenshelft. Een paar onnodige nederlagen zorgde ervoor dat Jodan Boys een stapje terug moest doen. De laatste twee wedstrijden werden winnend afgesloten. Dit zorgt ervoor dat Jodan Boys na de winterstop nog mooie dingen kan gaan laten zien.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Voetbal vandaag 13:23

DONK loopt tegen eerste seizoensnederlaag op

Een bij vlagen goed spelend DONK is tegen een verdedigend ingesteld Alphia door persoonlijke fouten tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen: 1-2. Door dit resultaat zakken de Gouwenaars nu naar plek twee, drie punten achter VUC en gelijk met HVV.

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie.