Jodan Boys, Jolanda Lehmann

Jodan Boys na grootste seizoenzege weer zicht op nacompetitie

Afgelopen zaterdag moest Jodan Boys bij de rode lantaarndrager Argon op bezoek. Bij aanvang van de wedstrijd leek Jodan Boys helemaal uitgespeeld te zijn dit seizoen. Na de ruime overwinning van 1-6 en de uitslagen van de concurrenten, is er misschien toch nog iets mogelijk in de vorm van de nacompetitie. De Gouwenaars hebben plaatsing voor het toetje niet meer in eigen hand, maar in deze knotsgekke competitie gebeuren elke week verrassende dingen.

Gretigheid

Jodan Boys reisde zaterdag naar Mijdrecht met in het achterhoofd dat de Argonauten reeds naar de tweede klasse zijn gedegradeerd. De ploeg van Van Boksel kon dus Frank en vrij spelen. Erik van Zoest had in zijn  bespreking benadrukt dat Jodan Boys er vandaag alles aan moest doen om gretigheid te laten zien. Dit zou moeten resulteren in veel doelpunten. Met elkaar het seizoen op een goede manier afsluiten.

Mike met een assist en een doelpunt

Jodan Boys begon onder zomerse omstandigheden gedreven aan de wedstrijd. Argon zakte in en Jodan Boys had de bal. Na acht minuten kwam Jodan Boys al op voorspong door een doelpunt van Zakaria Musaui. Zijn schot ging via de paal en de rug van de keeper in het doel.

Jodan Boys had de gewenste vroege voorsprong. Van de thuisploeg had Jodan Boys weinig te duchten, desondanks kwam Argon na een klein kwartier op gelijke hoogte. Ruim op de helft van Argon besloot Mike Verhagen de bal hoog terug te spelen, dit was geen beste oplossing en de spits van Argon profiteerde van deze mispeer en veroverde de bal en rondde doeltreffend af.

Verhagen zou Verhagen niet zijn als hij dit foutje goed zou maken met een wonderschoon doelpunt in de zesentwintigste minuut. Hij schoot met zijn rechtervoet van grote afstand de bal geplaatst in de kruising. Een heerlijke goal. Jodan Boys stond op de verdiende voorsprong.

Een minuut later was het Rick Wils die de voorsprong uitbreidde door een voorzet van Mohammed Bellahcen goed binnen te koppen. De achttiende van het seizoen voor Rick Wils.  Het slotakkoord in de eerste helft kwam op naam van Milan Harteloh. Hij kopte eerst op de paal. In de rebound schoot hij toch nog binnen. Jodan Boys ging met de ruime 4-1 voorsprong de rust in.

Nog twee erbij

In de tweede helft bleef Jodan Boys lekker voetballen. Argon werd niet meer gevaarlijk en Jodan Boys prikte er nog twee bij. Bellahcen futselde allereerst de bal af van een verdediger en kon de bal goed afronden. Zijn tweede goal maakte de routinies uit een vrije trap die hij om de muur in de korte hoek wist te schieten. Jodan Boys kreeg nog meer kansen om de score uit te breiden. De dubbele cijfers had niet mis staan, maar het vizier stond niet altijd even scherp. Jodan Boys werkten in deze wedstrijd nog even goed aan het doelsaldo.

Concurrenten

Zoals eerder al geschreven heeft Jodan Boys nog een minieme kans om de nacompetitie te bereiken. Jodan Boys zal of over DVVA of FC Aalsmeer heen moeten gaan. DVVA speelt nog één wedstrijd tegen Argon en FC Aalsmeer speelt nog twee partijen tegen BFC en Montfoort SV ’19. Jodan Boys is volgende week vrij en speelt de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Batavia’90.

Deze competitie is uiterst vermakelijke en spannend tot de laatste ronde.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam vandaag 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad.