Jodan Boys

Jodan Boys op karakter naar zege

Jodan Boys behaalde zaterdag een verdiende 0-2 overwinning op Roda ’46 in Leusden. En dat is cruciaal opdat de ploeg van trainer Erik van Zoest daarmee de aansluiting houdt met de top van de Eerste Klasse. De meeste concurrenten wisten hun wedstrijd winnend af te sluiten waardoor het ongemeend spannend blijft.

Medische staf

In de beginfase was een belangrijke rol weggelegd voor de medische staf van Jodan Boys. Van de zeven minuten die op het scorebord stonden waren er vijf besteed aan verzorging van geblesseerde spelers. Eerst was het spits Rick Wils die bij een kopduel het bekende eitje op zijn voorhoofd hieraan overhield en één minuut later raakte keeper Roy Rondeltap aan zijn pink geblesseerd welke gespalkt moest worden. Zo konden Margareth en Ronald in een vlotte draf al twee keer het veld betreden om de boys op te lappen.

Toppers van de medische staf

De tweede helft begon niet anders toen onze ‘spielmacher’ Mohammed Bellahcen tegen een elleboog aanliep en ook medische hulp moest krijgen. Tel daarbij op de duizelige Fahim Musaui een kwartier voor tijd die als een ‘dead bug’ op de grond bleef liggen waarna als klap op de vuurpijl vlak voor het einde onze Stan ‘Wieffer” Griffioen zijn knie verdraaide en met een brancard van het veld moest worden gedragen. Reden genoeg om
Ronald en Margareth toch even in het zonnetje te zetten die door hun vakman(vrouw)schap mede
hebben bijgedragen aan de uiteindelijke overwinning. Sjappoo!!

Man of the Match

Hoewel het mede door alle onderbrekingen een rommelige wedstrijd was was de overwinning zeker
verdiend door twee prima doelpunten van Ezra Hoogenboom en Rick Wils in de tweede helft. Roda’46 stelde een aantal gevaarlijke counters daar tegenover en als Rondeltap (met zijn zere pink) een  toegekende strafschop vlak voor de rust niet had gestopt had de wedstrijd zomaar een andere afloop kunnen hebben. Mede door een aantal prima reddingen waardoor de JB-doelman en zijn verdedigers de ‘0’ konden houden werd Rondeltap terecht gekozen tot ‘Man of the Match.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.