Jodan Boys probeert aansluiting te krijgen met top eerste klasse

Morgen, zaterdag 10 februari, staat de wedstrijd Jodan Boys – Batavia op het programma. Gezien de stand op de ranglijst is ook deze wedstrijd een mooi affiche. Beide ploegen proberen aansluiting te verkrijgen met de top in de Eerste Klasse.

Betaald voetbal

Randy Newman zong It’s lonely at the top. Dat kan best zo zijn eenzaam aan de top, maar dat geldt niet in de eerste klasse B. Wat is het spannend in de top van de ranglijst. Nummer één tot en met zes staan binnen drie verliespunten van elkaar. Dit weekend worden de eerder afgelaste wedstrijden in gehaald en kan de ranglijst nog verder in elkaar schuiven. Het belooft een hele interessante tweede seizoenshelft te worden, waarbij Jodan Boys hoopt een rol van betekenis gaat spelen, net als Batavia’90 dat wil doen.

De promovendus uit Lelystad staat met hetzelfde aantal punten op gelijke hoogte met Jodan Boys en dat mag een prima entrée worden genoemd. Neemt niet weg dat veel spelers uit de ploeg van Michel van Oostrum heel veel ervaring in het betaald voetbal en de top van de amateurvoetbal hebben.

Batavia'90 heeft op papier één van de sterkste selecties uit deze competitie. Dit is echter geen garantie voor succes. De onbevangen jongens van DVVA boekten vorige week een ruime 4-0 overwinning op Batavia'90. Michel van Oostrum en zijn mannen zullen zaterdag in Gouda uit zijn op revanche en drie punten willen bijschrijven.

Vizier

Jodan Boys wist vorige week tegen het stugge Victoria niet te winnen. In de eerste helft werd Jodan Boys grote delen teruggedrongen. Na wat omzettingen in de rust pakte Jodan Boys het beter op en kreeg het kansen om de score te openen. Het vizier van de aanvallers stond evenwel niet op scherp zaterdag. Ondanks dat het afwerken niet meezat, werkte Jodan Boys wel keihard tot het laatste fluitsignaal. Als dit zaterdag met dezelfde inzet gepaard gaat, met goed voetbal en doelpunten, kan het zomaar een mooie middag voor Jodan Boys worden aan de Sportlaan.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J. van Ditmarsch.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.