Jodan Boys, Dick Gijsbertsen

Jodan Boys sluit bewogen week af met vreugde

Jodan Boys heeft een bewogen week met een schitterende overwinning afgesloten. Tegen directe concurrent Batavia’90 was Jodan Boys de sterkste. In een doelpuntrijke wedstrijd trok Jodan Boys aan het langste eind tegen de ploeg uit Lelystad: 6-3. De onlangs overleden en donderdag begraven Jodan Boys-icoon Henny Vermeer zou maar wat trots op zijn jongens zijn geweest. 

Ja, het ging zaterdag ergens om. Jodan Boys en Batavia’90 streden beiden om aansluiting bij de koplopers. Allebei twintig punten voor aanvang van de wedstrijd. Batavia’90 wilde zich revancheren voor de nederlaag tegen DVVA, terwijl bij Jodan Boys dat gelijke spel van vorige week tegen Victoria niet helemaal lekker zat.

Beste spel van het seizoen

Bij Batavia’90 stonden veel bekende namen op het wedstrijdformulier van spelers met een betaald voetbalachtergrond en jongens die op tweede divisie niveau hebben gespeeld. Jodan Boys moest zaterdag aan de bak om de punten thuis te houden. De ploeg van Erik van Zoest kwam ontketend de kleedkamer uit.

Direct na de aftrap waren de intenties van Jodan Boys duidelijk. De gasten bij de keel grijpen en niet meer loslaten. Jodan Boys was fel en won veel duels, daarnaast ging de bal gemakkelijk rond. In de tweede minuut leverde Ezra Hoogenboom al een goede voorzet af op Fahim Musaui die de bal net naast werkte. Vijf minuten later was het al raak. Hoogenboom loerde op een fout in de opbouw bij Batavia’90, dit gebeurde waardoor hij de bal oppikte en een vrije doortocht had. Uiterst cool schoot Hoogenboom de bal tegen de touwen. Een verdiende voorsprong

Wat een kansen

Na de 1-0 ging Jodan Boys op zoek naar nog meer doelpunten. Batavia’90 wist nu hoe ze het had. Aan alle kanten werden ze voorbij gelopen door Gouwenaars. Het is dat het vizier niet altijd scherp stond bij de afmakers, anders had de score bijna direct groter geweest. Nu was het wachten tot de twintigste minuut tot de 2-0 viel. Musaui speelde zijn man op goede wijze uit aan de rechterkant van het veld. Hij bediende Rick Wils die bij de eerste paal  de bal binnen schoot. Jodan Boys leek al vroeg op rozen te zitten. Dit spel en de twee doelpunten verschil moesten een voorteken voor een makkelijke middag zijn.

Ander spelbeeld

Wat ze bij Jodan Boys al vaker hebben gezien dit seizoen, is dat Jodan Boys de tegenstander regelmatig weer in de wedstrijd laat komen. Tien minuten na het doelpunt van Wils, kreeg Batavia’90 een strafschop vanwege vermeend hands van Roald Heerkens. Uiterst cool werd dit buitenkansje benut door Batavia’90. Vanuit het niets werd het toch weer spannend. Jodan Boys werd in het laatste kwartier van de eerste helft achteruit gedrukt en Batavia’90 was via Gilbrano Plet gevaarlijk. Ondanks de sterke fase van de ploeg van van Oostrum bleef Jodan Boys gevaarlijk in de omschakeling.

Wat gebeurt hier?

Jodan Boys ging met de 2-1 voorsprong de rust in. Die voorsprong die duurde niet lang meer na de thee. Want voordat de toeschouwers zich weer langs de lijn hadden genesteld, was het gelijk. Dolle vreugde bij alles wat voor Batavia’90 was. Erop en erover moeten ze gedacht hebben. Maar dan waren ze de Goudse veerkracht vergeten. Twee minuten na de gelijkmaker stoomde Alex van Waardenberg op over de rechterkant en wist de bal loepzuiver voor te geven op Rick Wils die zijn tweede van de middag binnenschoot. Jodan Boys stond weer op voorsprong. Tien minuten later leek de marge weer twee te worden. Musaui en Hoogenboom gingen samen op het doel af. Musaui koos ervoor de keeper te passeren en af te ronden. Dit gebeurde echter zwak waardoor de bal in het zijnet belandde. Een betere keuze was geweest om Hoogenboom de bal in het open doel te laten schieten.

Adil lalalalalalala

Erik van Zoest besloot beide buitenspelers te vervangen voor de frisse Adil Akanioui en Quincy Tavares. Dit leverde direct resultaat op. Een slecht verwerkte uittrap van de keeper van Batavia’90 werd door Akanioui onderschept. Met een haviksoog zag Akanioui de keeper te ver voor zijn goal staan. Vanaf vijfendertig meter schoot de dribbelaar de bal tegen het net. Jodan Boys stond weer op een marge van twee doelpunten, 4-2. Drie minuten later was de assist op de 5-2 ook van Akanioui. Met een schitterende steekpass dwars door de verdediging van Batavia’90 zette hij Wils oog in oog met de keeper. Die aarzelde niet en schoot zijn derde van de middag binnen. met nog twintig minuten te spelen stond Jodan Boys voor met 5-2.

Strijdlust

De ploeg van van Zoest en Brank streed net als vorige week ook afgelopen zaterdag voor elke meter. Hoeveel meters Edwin Gouw en Milan Harteloh wel niet gelopen hebben. Yassire Hamdani die zijn tegenstander geen ruimte gaf aan de linkerkant. Roald Heerkens en Dirk Rietveld met gevaar voor eigen leven de spitsen af wisten te stoppen. Met daarachter de goed mee voetballende Roy Rondeltaf.

Even leek Wils helemaal te gaan zweven. Zijn hakje achter het standbeen eindigde hard op de paal. Maar goed Jodan Boys probeerde de wedstrijd goed uit te spelen, tegen Batavia’90 dat het bleef proberen. In de negentigste minuut kwam Batavia’90 op 5-3. Twee minuten later was het Tavares die de bal goed voorgaf op de ingevallen Bram van der Wolf hij schoot de eindstand van 6-3 op het scorebord.

Jodan Boys doet weer mee

Voorafgaand aan de wedstrijd werd gezegd: Als Jodan Boys van Batavia’90 wint, gaan ze meedoen. De conclusie is, dat dat is gelukt. Jodan Boys doet mee op twee punten van de koploper FC Aalsmeer. Wat wil nu het toeval dat juist FC Aalsmeer over twee weken de tegenstander is van Jodan Boys. Dat belooft  een heel mooie wedstrijd te worden. Jodan Boys zal zo lang mogelijk in de spannende kopgroep mee willen rijden meter voor meter, wedstrijd voor wedstrijd. Feit is: het is weer de moeite waard om op zaterdagmiddag op de sportlaan te zijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.

Calamiteiten vandaag 11:19

Het onbewaakte ogenblik

Het onbewaakte ogenblik. Dat klinkt als de titel van een bestseller, maar werd voor een treinreiziger vanavond de akelige waarheid. De 22 jarige reiziger uit Nieuwerkerk aan den IJssel was met de trein onderweg naar huis. De tas van de man lag boven hem in het bagagerek. Ondanks dat zijn tas pal boven hem lag lukte het iemand toch om de tas in een onbewaakt moment te stelen.