Jodan Boys

Jodan Boys-Victoria in teken van afscheid overleden Henny Vermeer

De wedstrijd Jodan Boys-Victoria zal zaterdag in het teken staan van het afscheid van de afgelopen weekeinde overleden Henny Vermeer! "Eén van onze grootste en meest geliefde supporter. Voor de wedstrijd zal er een sfeeractie plaatsvinden en zal er een minuut stilte zijn. Vanaf de zesenzeventigste minuut vragen wij iedreen om een minuut te klappen voor Henny, die zevenenzeventig werd", zo laat Jodan Boys-woordvoerder Maarten Westerduin  weten. 

Ja, de wedstrijd zal anders aanvoelen zaterdag tegen Victoria. Een hele grote Jodan Boys man, Henny Vermeer, is ons afgelopen zondag ontvallen. Henny was een echte clubman en hield van Jodan Boys. Hij heeft jarenlang gespeeld en is daarna nog bij zoveel elftallen leider geweest. Toen Henny ouder werd en nog gezond was was hij vaak de hele zaterdag op Jodan Boys te vinden. Eerst bij de jeugd wat wedstrijden kijken. Daarna of bij VR1 of bij Jodan Boys 1 kijken. Uit of thuis het maakte hem niet uit...

Kijk allemaal eens naar buiten

Misschien vond Henny de uitwedstrijden nog wel het leukst. Steevast zat hij op zijn gereserveerde plaats naast de buschauffeur. Henny was helemaal in zijn nopjes als we over de Brienenoord reden. Hij pakte dan de microfoon en zei steevast: ‘Kijk allemaal naar buiten daar ligt de mooiste club van Nederland.’ Dit zorgde vaak voor veel hilariteit in de bus.

Trainingskamp

De laatste keer dat Henny met Jodan Boys op stap ging was vorig jaar op het trainingskamp in Portugal. Wij zijn blij dat we toen nog erg veel met Henny hebben kunnen lachen, al werd zijn ziekte toen al zichtbaar. Dit jaar ging Henny voor het eerst niet mee op trainingskamp. Dit voelde leeg! Onze mannen hebben nog een filmpje naar Henny gestuurd om te zeggen hoe ze Henny misten. Henny verloor zijn humor niet en reageerde met een kort bericht. ‘Mannen denk maar niet dat het trainingskamp zonder mij net zo leuk is als al die andere jaren, ha,ha.’

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. We gaan voor Henny ons best doen om de drie punten thuis te houden. Dat gelijke spel aan het begin van het seizoen vond Henny maar niks. We zullen vol voor de winst gaan. Voor Henny!

FORZA Henny en FORZA Jodan Boys

Tekst Maarten Westerduin

Henny vorig jaar op trainingskamp in Portugal. Hij won de pubquiz en was daar bijzonder trots op!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.