Dionne VJ Sportfotografie

Jodan Boys VR1 dendert door en blijf op koers

Na een belangrijke overwinning vorige week tegen de koploper Be Quick, stond zaterdag 23 maart Jodan Boys VR1 tegen Berkum VR1 op het programma. De vrouwen van Jodan Boys wonnen weer. En wel met 2-0. Ze denderen dus door en voort en blijven op koers.

Berkum begon fel met de eerste helft en Jodan Boys had moeite om dit goed op te vangen. Voetballend werd Jodan Boys nog niet echt gevaarlijk met een paar voorzetten van Carolien Noorlander en een kans van Maaike Rahms en Janet Waridi na. In de 40e minuut werd Marije Wielaard gewisseld voor Isabella Zegers vanwege een blessure. Trainer Mark Eversen gebruikte dit moment om de tactiek aan te passen.

Het stond beter, maar Berkum maakte het moeilijk en JB had het zwaar om het te verdedigen. Door het harde werk van het team gingen de voetbaldames de rust in met 0-0.

Binnen 5 minuten in de tweede helft weet Jodan Boys het doel te vinden. Via een geweldige solo van Janet Waridi was het Hannelot Bitter die de bal wist in te tikken.

Omschakelingen

Jodan Boys had meer grip op de wedstrijd en wist de bal voornamelijk op de helft van de tegenstander te houden. Ondanks een aantal corners bleef het scorebord onveranderd, totdat Renate Spee uit een rommelige situatie de bal in het net werkt.

Nadat de 2-0 was gevallen, kregen de dames het wat zwaarder en was het nu vooral Berkum die door snelle omschakelingen op onze helft kwam te spelen. Kort voor tijd kreeg Berkum dan ook een grote kans, die door goed verdedigend werk naast het doel ging.

Het fluitsignaal klonk en de drie punten bleven behouden en thuis. Met slechts 2 punten minder dan de koploper (met een wedstrijd minder gespeeld) belooft het een spannende strijd om het kampioenschap te worden.

Rijnmond Cup

Volgende week zijn de dames vrij en de eerstvolgende competitiewedstrijd zal zijn op 6 april tegen Saestum VR2. Op dinsdag 2 april spelen de vrouwen thuis tegen Barendrecht voor de Rijnmond Cup.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.