Jodan Boys, Dionne VJ Sportfotografie

Jodan Boys VR1 gaat op voor nieuw kampioenschap

“Het sprookje gaat door” was er op de Jodan Boys socials te lezen na de eclatante 1-6 overwinning op Barendrecht VR1. Jodan Boys VR1 is nog één  punt verwijderd van een grote stunt: een derde kampioenschap op rij met als gevolg de promotie naar het hoogst haalbare niveau voor Jodan Boys: De topklasse. Nog niet eerder speelden de Goudse vrouwen op dit niveau.

jodan boys vrouwen juichen.jpg

Eén horde

Er is daarvoor nog één horde te nemen: Jong Sparta komt op bezoek. De ploeg die Jodan Boys VR1 in Rotterdam met een 2-1 nederlaag terug naar Gouda stuurde. Jodan Boys VR1 is dus gewaarschuwd en zal ook nu weer alles moeten geven voor een goed resultaat.

Bij het halen van minimaal één punt mag Jodan Boys VR1 zich wederom tot kampioen kronen. Een geweldige verrassing is in de maak. Niemand had het bij aanvang van het seizoen verwacht dat Jodan Boys VR1 in dit stadium nog mee zou doen om de titel en zeker niet als grootste kanshebber.

jodan boys vrouwen carolien noorlander.jpg

Stunt

Doelstelling was het bereiken van het linkerrijtje en hopen op een stunt. Met die stunt werd bedoelt een periodetitel. Dat was een hoop die afgelopen zaterdag uitkwam. Jodan Boys VR1 is dus verzekerd van deelname aan de na-competitie. Maar niemand van de dames was daar mee bezig. Nu ze zover zijn telt nog maar één ding: De algehele titel in de Hoofdklasse.

De doelstelling werd tijdens het trainingskamp in Torremolinos bijgesteld. Met een huidige vijfde plek tijdens de winterstop werd hardop uitgesproken dat er voor een Top-3 klassering moest worden gestreden. De ambities werden waargemaakt in de eerste wedstrijden van het kalenderjaar 2024. Zo werden er dertien punten uit 5 wedstrijden gehaald waarbij vooral de overwinning bij het Zwolse Be Quick’28 VR1 een hele volwassen was.

Om in te lijsten

Na de vierde nederlaag dit seizoen, begin april bij Saestum VR2, herpakte Jodan Boys VR1 zich en won de drie opeenvolgende wedstrijden waarvan de laatste bij Barendrecht VR1 er eentje was om in te lijsten.

Als de Goudse vrouwen dit niveau weer aan kunnen tikken zal het een mooie middag kunnen worden.

Er zal om 14u30 worden afgetrapt op Sportpark Oosterwei. Scheidsrechter is de zeer ervaren heer MacAndrew.

Dit keer zal er geen pupil van de week zijn maar een heel team. De meiden van Jodan Boys MO11-1 zullen meedoen in de warming up en mogen met de speelsters het veld op lopen.

De wedstrijd is ook weer te volgen via X: @JBVrouwen1


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.