Jodan Boys, Dionne VJ Sportfotografie

Jodan Boys VR1 ligt op koers om volgende week kampioen te worden

Het sprookje en de droom gaan door voor Jodan Boys Vrouwen1. Tijdens het negentigjarig bestaan van de club kunnen de dames volgende week weer kampioen worden. Voor de derde maal op rij kampioen en promoveren! Zaterdag werd Barendrecht met maar liefst 1-6 verslagen. De apotheose wacht aankomende zaterdag in eigen huis, aan de Sportlaan, tegen Sparta Rotterdam.

Zaterdag 11 mei stonden de vrouwen van Jodan Boys weer voor een uitdaging. De vrouwen moesten uit spelen tegen Barendrecht. In de heenwedstrijd wist Barendrecht van een 4-1 achterstand nog terug te komen naar 4-3, dus Jodan Boys was gewaarschuwd. Als concurrent Be Quick punten zou verspelen en Jodan Boys zou winnen, zou Jodan Boys al kampioen zijn. Belangrijk dus om in ieder geval zelf de drie punten te pakken en daarna was het afwachten.

Na een verovering van Jodan Boys na de aftrap van Barendrecht onstond er een botsing bij Jodan Boys, waardoor er balverlies werd geleden en Barendrecht gelijk een kans kreeg die uiteindelijk goed werd uitverdedigd. Na 5 minuten spelen stond Barendrecht buitenspel en dus een vrije trap voor Jodan Boys. Rebekka de Jong gaf een diepe bal op Renate Spee. Deze bal werd onderschept door de verdediging van Barendrecht. De bal werd tekort terug gespeeld op de keeper. Renate Spee zat er bovenop en zij speelde de keeper uit: 0-1.

Rebound

Barendrecht kwam ook tot een kans, maar zij schoten ruim over. Daarna was er een schietkans van Hannelot Bitter die werd tegengehouden door de keeper. De rebound is voor Lisanne Hogeveen, maar die schoot net over. Na een goeie onderschepping van Bitter, passte ze de bal naar Hogeveen, die stuurde Spee diep en de laatste speelde met 2 passes de verdediging en de keeper uit: 0-2. Weer een paar minuten later gaf Renate Spee een prachtige bal op Janet Waridi, die de bal over de keeper heen 'stifte' en zo de 0-3 maakte.

Hattrick

Na een wat rommelig begin was Jodan Boys nu steeds meer aan de bal en had steeds meer goede combinaties. Een vrije trap voor Barendrecht net buiten het 16 meter gebied werd net over gekopt. Na een diepe bal van Dorien op Spee kon zij zo 1 tegen 1 op de keeper af die ze met gemak voorbij speelde en zo haar derde goal en hattrick maakte: 0-4.

Een aantal goede combinaties resulteerde voor Jodan Boys in een corner. Hogeveen gaf de bal goed laag voor het doel en Dorien prikte de door de benen van de keeper binnen: 0-5.

Net voor de rust kreeg Jodan Boys nog een corner, die werd van de lijn gehaald na een mooie kopbal van Demi Nieuwehuisen. In de blessuretijd van de 1e helft kon Spee zelfs haar 4e goal van de middag maken. De keeper van Barendrecht hield deze bal met haar handen tegen, ruim buiten de 16 meter. De scheidsrechter greep evenwel niet in, tot onbegrip van heel Jodan Boys.

Tikken

Gelijk de eerste aanval van Jodan Boys na de rust was weer raak. Carolien Noorlander werd diepgestuurd en gaf de bal prachtig voor het doel waarna Spee haar vierde goal kon binnen tikken: 0-6.

Na wat chaos voor het doel van Jodan Boys werd er zomaar een penalty gegeven door de scheidsrechter. De strafschop werd netjes via de zijkant van het net in het doel geschoten: 1-6 en een klein smetje op de middag.

Een volgende en vijfde goal van Spee werd vervolgens afgekeurd door een handsbal. Na goed samenspel van Jodan Boys kwam er weer een kans. Marije Wielaard kwam vanuit achter opgelopen en schoot over het doel heen.

Na een uur spelen werd er voor het eerst gewisseld aan Jodan Boys kant. Maaike Rhams kwam in het veld voor Hannelot Bitter en Elise Spee vervangt Marije Wielaard.

Er werden nog meerdere kansen gecreëerd door goed samenspel met zowel Noorlander en Spee als eindstation, maar zij vonden de keeper van Barendrecht op hun weg. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-6 overwinning voor Jodan Boys, waarbij in de 1e helft het verschil al ruim was gemaakt.

Spannend

Tot in de laatste minuut was het spannend bij SC Stiens tegen Be Quick. In de blessuretijd wist Be Quick nog 3 punten uit het vuur te slepen, waardoor er nog niks beslist is in de Hoofdklasse. Wel heeft Jodan Boys met deze overwinning zich verzekerd van de 2e periodetitel, wat recht geeft op nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Jodan Boys gaat echter voor meer dan dat!

Volgende week zaterdag 18 mei staat de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen Sparta Rotterdam waarin de titel veroverd kan worden. De vrouwen van Jodan Boys hopen op jullie en Gouds support vanaf 14u30  thuis op sportpark Oosterwei. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.