Jodan Boys, DionneVJ Sportfotografie

Jodan Boys VR1 schrijft historie met kampioenschap van de hoofdklasse

Jodan Boys VR1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse en promoveert daarmee naar het hoogste amateurniveau: De Topklasse. Dit na een mooi en goed voetbalseizoen. Met als bekroning een 4-0 thuisoverwinning op Jong Sparta voor pakweg 500 toeschouwers.

Dat er iets speciaals stond te gebeuren aan de Sportlaan, was vooraf duidelijk en heel simpel te merken. Er stonden 500 bezoekers langs de kant. Bij het vorige kampioenschap waren dat er nog 200 man en vrouw. Wat ook tekenend is voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, ook bij Jodan Boys.

Jodan Boys VR1 zocht direct naar een doelpunt. De kansen waren er zeker maar mikten Renate Spee en Lisanne Hogeveen naast het doel. Carolien Noorlander kwam in kansrijke positie maar speelde de bal net iets te ver voor zich uit.

Halverwege de eerste helft was het wel raak. Met een bekeken boogballetje was het Janet Waridi die Jodan Boys VR1 op voorsprong bracht. Wat een ontlading. Het werd gevierd met iedereen op de bank.

In de tweede helft begon Jodan Boys VR1 wat slordig. Jong Sparta drong aan zonder echte kansen te creëren. Na 65 minuten kreeg Jodan Boys VR1 een corner na goed werk van Lisanne Hogeveen. Zij nam daarna zelf de hoekschop die ze op het hoofd van Rebekka de Jong mikte die er 2-0 van kon maken.

Jodan Boys VR1 speelde het vervolgens goed uit. Renate Spee kreeg in korte tijd twee kansen aangereikt van Carolien Noorlander maar kon het doel net niet vinden. Snel daarna was het wel raak. Na goed voorbereidend werk van Carolien Noorlander kon Renate Spee nu wel scoren: 3-0.

Tien minuten voor tijd werd het zelfs 4-0 toen Janet Waridi met een mooie pass Renate Spee diep stuurde. Haar voorzet kwam bij Lisanne Hogeveen die koel afwerkte: 4-0.

Daarna kon het feest losbarsten. Een geweldige prestatie van Jodan Boys VR1. In het 90-jarig bestaan van de club gaat Jodan Boys VR1 op het hoogste amateurniveau spelen. Drie keer op rij kampioen en daarmee in korte tijd van de tweede klasse naar de Topklasse.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Brand vandaag 17:38

Pizza te lang in oven, brandweer krijgt melding woningbrand

In een woning aan de Simon van der Stellaan heeft een pizza woensdagmiddag te lang in de oven gestaan. Zo ontstond er rond 14u50 rook en brand in de oven en vervolgens in de woning, waarop de brandweer voor een woningbrand werd gealarmeerd. 

Advertorial Sport vandaag 12:44

Schrijf snel je club in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Verenigingen en stichtingen in de regio van de Hollandse IJssel kunnen zich tot en met 14 juni aanmelden via www.rabo-clubsupport.nl. Vanaf 2 tot en met 24 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Opinie vandaag 12:18

Sportzomer 2024

Als ik naar buiten kijk heb ik toch mijn twijfels, maar het is echt zomer. Voor de weerkundigen is de metrologische zomer op 1 juni begonnen. De astronomische zomer begint pas op donderdag 20 juni. Hoe dan ook, van echt vakantieweer is nog geen sprake.

Stadshart vandaag 10:44

Gemeente past regels aan: binnenstad nog gastvrijer en levendiger

Als een horecaondernemer een plantenbak tegen de gevel van zijn zaak wil zetten, moet hij een terrasvergunning aanvragen. Een winkelier die datzelfde wil, hoeft dat niet. Om aan die scheve situatie een einde te maken, trekt de gemeente Gouda de uitstallingsregels voor detailhandel en horeca gelijk.

Advertorial Festival vandaag 10:29

Jodan Boys viert 90-ste verjaardag met jubileumfestivals voor iedere Gouwenaar

Voetbalvereniging CVV De Jodan Boys bestaat dit jaar 90 jaar en dat wordt op meerdere manieren groots gevierd. Hoogtepunten zijn de evenementen op 14 en 15 juni, waar bands en artiesten als Freddy Moreira, Ammar en André Hazes Undercover zullen optreden op het eigen sportpark. Dankzij de bijdragen van trouwe sponsoren van de club kunnen beide evenementen gratis worden bezocht. Wel roept de club op om niet lang te wachten met het reserveren van een gratis ticket, want vol is vol.