Jodan Boys, Dionne VJ Sportfotografie

Jodan Boys VR1 wint met 0-1 bij koploper Be Quick 28 VR1

Jodan Boys VR1 wint bij koploper Be Quick 28 VR1 met 0-1. Een verdiende en belangrijke overwinning, want de Jodan Boys vrouwen kruipen hierdoor steeds dichter naar de eerste plaats toe. 

Zaterdag 16 maart stond de kraker uit de hoofdklasse op het programma. In Zwolle namen de vrouwen van Jodan Boys het op tegen de koploper Be Quick’28 vr1. Het doel was duidelijk: drie punten mee naar Gouda nemen om zicht te houden op de koppositie.

Om 14u30 werd er afgetrapt en de dames van Jodan Boys begonnen sterk aan de wedstrijd. Duels werden gewonnen en via korte combinaties ontstond al snel een aantal kansen. Tot driemaal toe wist Renate Spee het doel net niet te vinden. Be Quick’28 kwam goed weg en kreeg daarna meer grip op de wedstrijd. Het was hard werken, veel lopen, goed communiceren, maar de vrouwen van Jodan Boys gaven zich niet gewonnen. Enkele mogelijkheden van de ploeg uit Zwolle werden gecreëerd, maar de verdediging inclusief keepster Daniëlle Hornes waren scherp.

Naarmate de eerste helft vorderde, kantelde het spelbeeld weer in het voordeel van de dames uit Gouda. Zo kwamen Carolien Noorlander en Janet Waridi geregeld via de zijkanten gevaarlijk door. Ook afstandsschoten van Lisanne Hogeveen en Carolien Noorlander werden net overgeschoten. Helaas konden de dames de score niet openen en gingen zij dus met een 0-0 stand de kleedkamer in.

Enkele tactische tips en motiverende woorden werden door interim-hoofdtrainer Mark Eversen gedeeld. De meiden moesten vol strijd, energie en discipline de tweede helft starten, net zoals in de eerste helft werd gedaan. Met dezelfde 11 meiden werd er weer afgetrapt voor het tweede deel van de wedstrijd.

De dames van Jodan Boys werden de tweede helft wat meer teruggedrongen op eigen helft, maar gaven zeer weinig weg. Be Quick ’28 had wat meer balbezit, maar wist hier weinig mee te doen. Twee keer moest Daniëlle Hornes redding brengen, maar verder gevaar bleef uit. Dit kwam door het uitstekend verdedigen van het gehele team!

Voor elke meter werd gestreden, schoten werden geblokt en de strijd was zichtbaar. Jodan Boys kreeg ook zeker de mogelijkheid om te scoren. Janet Waridi kwam via een goed lopende aanval aan de rechterkant door. Zij gaf de bal voor op Dorien, maar de keepster van Be Quick’28 zat er goed bij. In de slotfase van de wedstrijd was het dan toch raak voor Jodan Boys. Dorien wist het net te vinden met een mooi afstandschot, 0-1!

Het laatste kwartier was spannend en de dames moesten nog alles geven om de voorsprong te behouden. Hannelot Bitter werd gewisseld en Khadija Arzi kwam het team versterken. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal en was de vreugde en opluchting groot!

Een verdiende en belangrijke overwinning, want de Jodan Boys vrouwen kruipen hierdoor steeds dichter naar plek 1 toe. Volgende week staat een thuiswedstrijd op het programma. Om 11u45 wordt er gespeeld tegen Berkum VR1.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.