Jodan Boys, Dick Gijsbertsen

Jodan Boys wint dik verdiend met 2-0 van Montfoort SV ’19

Jodan Boys heeft zich zaterdag goed herpakt van de nederlaag vorige week in Bussum. In eigen huis won Jodan Boys met 2-0 van Montfoort, de ploeg van Gert Kruys. Jodan Boys was over de hele wedstrijd heer en meester en verzuimde de wedstrijd eerder in het slot te gooien, maar dat euvel is bekend. Desondanks een mooie overwinning waarbij geen tegendoelpunten werden geïncasseerd. 

Druiven

Ja, de druiven in Bussum waren erg zuur geweest. Jodan Boys wilde zo graag aansluiten bij de bovenste ploegen. Dit lukte helaas niet. Daarnaast speelde Jodan Boys afgelopen dinsdag een oefenwedstrijd tegen CVV de Zwervers die ook werd verloren. Donderdag op de training spraken de jongens naar elkaar uit dat het zaterdag tegen Montfoort SV ’19 zou moeten gebeuren. Aan de supporters lag het niet tegen Montfoort SV ’19. Met een heuse sfeeractie, waar geen einde aan kwam, betraden de JB-mannen het veld.

Goed van start

Van de heenwedstrijd wist Jodan Boys dat Montfoort SV ’19 een taaie ploeg is. Jodan Boys speelde destijds niet slecht en kreeg best wat kansen, maar door stug verdedigen bleven de punten in Montfoort. Jodan Boys moest zich hier zaterdag tegen wapenen. Bij de aftrap waren de intenties van Jodan Boys direct zichtbaar. Montfoort SV ’19 moest onder druk worden gezet. Dat gebeurde met direct een diepe bal van Mohammed Bellahcen op Fahim Musaui die veel gevaar opleverde. Na vijf minuten de eerste echt grote kans voor Jodan Boys een voorzet van Fahim Masaui op Adil Akanioui zorgde voor veel gevaar, maar Akanioui kwam een teenlengte te kort om binnen te schieten.

Onder controle 

Jodan Boys had de wedstrijd helemaal onder controle. De Gouwenaars wonnen praktisch alle tweede ballen en Montfoort SV ’19 kon geen gevaar stichten voor het Goudse doel. Na een klein half uur spelen leek Jodan Boys het vele balbezit te verzilveren met een doelpunt. Een goede voorzet van Ezra Hoogenboom kwam voor het doel, Akanioui kon de bal binnen knikken, maar de bedrijvige linkspoot miste de bal. Ging het weer zo’n wedstrijd worden moeten veel mensen hebben gedacht. Gelukkig was Rick Wils er vijf minuten later als de kippen bij om een goede voorzet van Yassire Hamdani bij de eerste paal binnen te schieten. Jodan Boys kwam op een verdiende 1-0 voorsprong.

Score uitbouwen

In het verdere verloop van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Erik van Zoest moet in de kleedkamer hebben gezegd dat Jodan Boys in het tweede bedrijf ook weer scherp uit de kleedkamer moest komen, anders zouden we de deksel weer op onze neus krijgen. Jodan Boys volgde het advies van hun trainer op.

Musaui bleef een plaag voor de Montfoortse verdediging. Met mooie acties liet hij zijn tegenstander vaak de hielen zien, net als Hoogenboom aan de andere kant. Wils kon na een kwartier spelen zijn tweede doelpunt maken, maar bij de eerste paal schoot hij naast. Achterin hielden onze mannen de boel pot dicht. Daan Kreukniet die na lange tijd weer eens aan de aftrap mocht verschijnen speelde een hele puike partij. Met veel gif liet hij merken: ‘bij Jodan Boys is niks te halen!’

Wat een kansen

Montfoort SV ’19 probeerde het in de tweede helft nog wel door opportunistischer te gaan spelen. Met hoge ballen probeerde ze de Goudse defensie in het nauw te brengen. De verdediging werd er gelukkig niet warm of koud van. Aan de andere kant verzuimde Jodan Boys het duel te beslissen. Akanioui en de ingevallen Milan Harteloh hadden de kans om het tweede doelpunt binnen te schieten. Gelukkig was daar Hoogenboom die in de drieëntachtigste minuut de bevrijdende 2-0 binnenschoot. Hij werd vrijgespeeld door wederom Musaui. In de zestienmeter bleef Hoogenboom uiterst cool, met een kap speelde hij zichzelf vrij en schoof hij de bal onhoudbaar achter Vianen.

Goed antwoord

Bij dit doelpunt bleef het. Roald Heerkens moest er in blessuretijd nog wel af. Als een echte gladiator verliet hij met een bebloed hoofd en shirt het veld nadat hij met een ander hoofd in botsing was gekomen. Gelukkig viel de schade mee. Na flink wat blessuretijd floot scheidsrechter Wassink voor het einde. Jodan Boys gaf in deze wedstrijd een goed antwoord op de nederlaag in Bussum. Door deze overwinning hoeft Jodan Boys niet meer naar onderen te kijken en blijft het in de bovenste groep meedraaien. Volgende week reist de ploeg af naar Leusden waar ze het opnemen tegen Roda’46.

Top zaterdag!

Zo rond de klok van kwart voor vijf kwam ook het goede nieuws dat de dames in Zwolle van de koploper hadden gewonnen. Wat een prestatie. Daarnaast wist O23-1 ook te winnen. In eigen huis werd Forum Sport verslagen. De drie ploegen die op donderdagavond na de training blijven hangen voor een hapje en een drankje kunnen uitkijken naar een mooie avond aankomende donderdag. Drie keer winst betekent feest. Nou dat wordt het dan aankomende donderdag!


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.