Jodan Boys, Jolanda Lehmann

Jodan Boys ziet het seizoen als een nachtkaars uitgaan

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin gewonnen moest worden gaven de Gouwenaars in de eerste helft niet thuis, waardoor de ploeg van Erik van Zoest tegen een 1-3 achterstand aankeek. Deze slechte vijfenveertig minuten kwam Jodan Boys in de tweede helft niet meer te boven, al wist de ploeg nog wel een keer te scoren. Door dit verlies ziet het er naar uit dat Jodan Boys in de grijze middenmoot eindigt. 

Druk naar voren

Van de heenwedstrijd wist Jodan Boys dat DVVA een erg goede ploeg heeft. De tweede plek op de ranglijst gaf geen vertekend beeld. Jodan Boys moest scherp aan de wedstrijd beginnen wilde het de ploeg van Wilfred den Breejen moeilijk maken.

Jodan Boys begon nog best wel goed aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten gaf Jodan Boys veel druk naar voren en hadden de Amsterdammers het even lastig. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam DVVA beter in het spel. DVVA zette vol druk op de verdediging van Jodan Boys en in balbezit voetbalde ze er dikwijls via goede combinaties onderuit.

Schitterende lob

Desondanks kwam Jodan Boys na ruim een kwartier spelen op 1-0. Adil Akanioui (zie frontfoto) zag de keeper van DVVA te ver voor zijn doel staan. Van ruim vijfendertig meter lobde Adil de bal met een timmermans oog over de doelman en de bal viel in het net. Werkelijk een schitterend doelpunt. Jodan Boys had de gewenste voorsprong. Helaas konden de Gouwenaars er niet lang van genieten. Na vier minuten was het alweer gelijk. Na slecht uitverdedigen werd de bal ingeleverd bij DVVA. Die wisten er wel raad mee en scoorde de gelijkmaker.

Ruime achterstand

Tien minuten later kwamen de Amsterdammers zelfs op 1-2 toen een corner niet goed werd verdedigd en de bal bij de tweede paal kon worden binnen gewerkt. Eigenlijk was de stand geen eens tegen verhoudingen in. DVVA won veel tweede ballen en was het meest dreigend. Op slag van rust werd het nog erger toen een speler van randje zestien zonder te worden verdedigd de bal in het hoekje kon schuiven.

Veerkracht

Jodan Boys wisselde in de rust. Ezra Hoogenboom bleef in de kleedkamer achter voor hem in de plaats kwam Quincy Tavares. De tweede helft was nog geen twee minuten bezig toen Mike Verhagen op hele mooie wijze de 2-3 op het scorebord schoot. Een vrije trap van ruim twintig meter werd met precisie de winkelhaak in geschoten.

Dit was wat Jodan Boys nodig had. Er was nog lang te spelen en met de wind in de rug was het misschien mogelijk de wedstrijd te doen kantelen. Jodan Boys speelde in de tweede helft met het hart en wist met name in het eerste kwartier na rust DVVA terug te dringen. Zonder tot echt grote kansen te komen trouwens.

Verlies

Hoe hard Jodan Boys ook werkte in de tweede helft. DVVA bleef gevaarlijk in de omschakeling en Jodan Boys wist niet meer te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 nederlaag voor de thuisploeg.

Voorafgaand aan het seizoen had Jodan Boys echt gehoopt om de prijzen te kunnen spelen. Vier wedstrijden voor het einde mag Jodan Boys eigenlijk concluderen dat die doelstelling niet is behaald. De top vier lijkt uit het zicht.

Jodan Boys zal zich in de laatste vier wedstrijden nog van zijn beste kant willen laten zien. Volgende week in Huizen zal Jodan Boys tegen de nummer één Zuidvogels zich willen revancheren voor de nederlaag van zaterdag.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.