Jong Oranje van Ingrid Veenhuis achtste op WJK MO.16 jaar

Op het WJK waterpolo is Jong Oranje als achtste geëindigd. Het team van bondscoach Ingrid Veenhuis (tevens trainer/coach van het Goudse GZC Donk) verloor in het Griekse Larissa met 6-8 van Kroatië. Tot het laatste kwart kon het duel nog alle kanten op. Nederland leidde weliswaar met 6-5, maar zag de Kroaten binnen een minuut langszij komen toen een strafworp achter keepster Renske Boxsem kwam.

Het spel golfde op en neer. De coach van Kroatië kreeg een rode kaart, maar bleef zijn team van de tribune aanwijzingen geven. De wil om weer tot scoren te komen was groot, maar schoten op doel troffen de lat of gingen over. De tegenstander was wel succesvol (6-7) toen Tess van der Meer een tijdstraf kreeg.

In de fase die volgde, gooide Jong Oranje er nogmaals een schepje bovenop. Boxsem keerde, tot grote vreugde van iedereen, twee minuten voor tijd een strafworp. In de laatste minuut moest ze echter capituleren van 5 meter nadat een Kroatische speelster, die in de tegenaanval lag, onreglementair was afgestopt.

Volgens Veenhuis hebben de speelsters ‘ontzettend hard gewerkt’. ,,De wil om te winnen heb ik elke wedstrijd gezien. Om je te kunnen meten met de wereldtop, zoals hier, moet je zelf op hoog niveau spelen. Op dat vlak kwamen we nog wat tekort.’’ Om het gat kleiner te maken zijn oefenstages nodig om internationale ervaring op te doen. ,,Er valt nog veel te leren. Vorig jaar werden we met de groep onder 15 jaar zevende op het EJK. Dit is weer een stap hoger. We weten waar we de komende tijd aan gaan werken.’’

Karakteristieken WJK

Kwartfinale

Donderdag 25 augustus

Hongarije-Nederland 10-7

Periodestanden 2-2, 1-2, 3-2, 4-1

Doelpunten Nederland: Amy Kleinlugtebeld (3x), Tess van der Meer, Iris Vreeling, Nynke Willemsen en Luna van Hoff (ieder 1x).

 

Poulefase 2 (Poule H):

Woensdag 24 augustus

Nederland – Italië 4-7

Periodestanden: 1-1, 0-3, 2-3, 1-0

Doelpunten Nederland: Iris Vreeling, Amy Kleinlugtebeld, Luna van Hoff en Esmee Ouwens

 

Dinsdag 23 augustus

Nederland-Zwitserland 24-0

Periodestanden: 5-0, 6-0, 5-0, 8-0

Doelpunten Nederland: Amy Kleinlugtebeld 6, Pien Gorter 6, Tatum van der Elst 3, Nynke Willemsen 3, Iris Vreeling 3, Kiara Heerink, Luna van Hoff en Esmee Ouwens.

 

Poulefase 1 (Poule D):

Maandag 22 augustus

Nederland – Israël 10-6

Periodestanden: 2-0, 2-1, 2-1, 4-4

Doelpunten Nederland: Pien Gorter 5, Amy Kleinlugtebeld 2, Lotte Schreurs, Tatum van der Elst en Tess van der Meer.

 

Zondag 21 augustus

Nederland – Zuid-Afrika 10-1

Periodestanden: 1-0, 3-0, 2-0, 4-1

Doelpunten Nederland: Pien Gorter 3, Nynke Willemsen 2, Luna van Hoff,  Lotte Schreurs, Merel Lindeman, Esmee Ouwens en Tess van der Meer.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kerk vandaag 08:00

Sinterklaasliedjes in de Sint Janskerk

Slagwerker Dick Le Mair en stadsorganist Gerben Budding brengen zaterdagmiddag 3 december in de Sint Janskerk een programma rond Sinterklaas. Aanvang is 16u00. Naast een improvisatie over Sinterklaasliedjes klinken er ‘onbestaanbare meesterwerken’ rond het feest van de heilige Nicolaas en composities van Le Mair.

Gemeente vandaag 08:00

Thuiswerkende ambtenaren kosten Gouda 900.000 euro

Er wordt sinds corona meer thuisgewerkt en dat blijkt flink geld te kunnen kosten. Waar de ambtenaren eerst op een vaste PC in het Huis van de Stad werkte, zijn nu laptops nodig. Zo moet de gemeente Gouda de komende jaren een bedrag van 900.000 euro investeren. Dit om laptops, dockingstations, beeldschermen, toetsenborden, muizen en andere benodigdheden aan te kunnen schaffen.

Advertorial Winkels vandaag 07:30

Wintershoppen op GoStores Gouda

De feestdagen staan voor de deur. Het is tijd om je huis weer gezellig te maken en de kerst in huis te halen. Kom wintershoppen bij GoStores Gouda en laat je inspireren. 

Sport vandaag 06:00

Voetbalwedstrijden zaterdag vervroegd vanwege Oranje

Evenals voorgaande keren dat het Nederlands Elftal op WK's en EK's in actie kwam op tijdstippen dat normaliter amateurvoetbalwedstrijden op het programma staan, worden komende zaterdag vrijwel alle voetbalduels vervroegd naar het begin van de middag. Zodoende kan iedereen thuis of in de kantine naar Nederland - Verenigde Staten kijken om 16u00 nadat eerst zelf gevoetbald is.

Advertorial Winkels vandaag 05:00

Expert Gouda: de 5 beste TV's voor het WK voetbal

Het WK-voetbal staat voor de deur en onze Oranjeleeuwen zijn er klaar voor! Is jouw tv er ook klaar voor? Het Nederlands team zal je support immers hard nodig hebben. Voor iedereen die op zoek is naar de perfecte tv voor het WK, heeft Expert Gouda 5 tv's uitgelicht en samengesteld in een lijstje.

Advertorial Horeca gisteren 20:00

Volle agenda in feestmaand bij Swing Gouda

Omdat we eindelijk weer de feestdagen samen kunnen vieren, kun je deze decembermaand éxtra genieten van een volle agenda bij Swing Gouda. Van een Christmas Dinnershow tot Kaarsjesavond én van Het Grote Kerstbal tot de NYE Party! Bekijk hieronder wat er, naast de feestelijke weekenden, voor jullie bij Swing Gouda op de planning staat!  Extra info, tickets én reserveren kun je vinden op www.swinggouda.nl/events!