Jong Oranje van Ingrid Veenhuis achtste op WJK MO.16 jaar

Op het WJK waterpolo is Jong Oranje als achtste geëindigd. Het team van bondscoach Ingrid Veenhuis (tevens trainer/coach van het Goudse GZC Donk) verloor in het Griekse Larissa met 6-8 van Kroatië. Tot het laatste kwart kon het duel nog alle kanten op. Nederland leidde weliswaar met 6-5, maar zag de Kroaten binnen een minuut langszij komen toen een strafworp achter keepster Renske Boxsem kwam.

Het spel golfde op en neer. De coach van Kroatië kreeg een rode kaart, maar bleef zijn team van de tribune aanwijzingen geven. De wil om weer tot scoren te komen was groot, maar schoten op doel troffen de lat of gingen over. De tegenstander was wel succesvol (6-7) toen Tess van der Meer een tijdstraf kreeg.

In de fase die volgde, gooide Jong Oranje er nogmaals een schepje bovenop. Boxsem keerde, tot grote vreugde van iedereen, twee minuten voor tijd een strafworp. In de laatste minuut moest ze echter capituleren van 5 meter nadat een Kroatische speelster, die in de tegenaanval lag, onreglementair was afgestopt.

Volgens Veenhuis hebben de speelsters ‘ontzettend hard gewerkt’. ,,De wil om te winnen heb ik elke wedstrijd gezien. Om je te kunnen meten met de wereldtop, zoals hier, moet je zelf op hoog niveau spelen. Op dat vlak kwamen we nog wat tekort.’’ Om het gat kleiner te maken zijn oefenstages nodig om internationale ervaring op te doen. ,,Er valt nog veel te leren. Vorig jaar werden we met de groep onder 15 jaar zevende op het EJK. Dit is weer een stap hoger. We weten waar we de komende tijd aan gaan werken.’’

Karakteristieken WJK

Kwartfinale

Donderdag 25 augustus

Hongarije-Nederland 10-7

Periodestanden 2-2, 1-2, 3-2, 4-1

Doelpunten Nederland: Amy Kleinlugtebeld (3x), Tess van der Meer, Iris Vreeling, Nynke Willemsen en Luna van Hoff (ieder 1x).

 

Poulefase 2 (Poule H):

Woensdag 24 augustus

Nederland – Italië 4-7

Periodestanden: 1-1, 0-3, 2-3, 1-0

Doelpunten Nederland: Iris Vreeling, Amy Kleinlugtebeld, Luna van Hoff en Esmee Ouwens

 

Dinsdag 23 augustus

Nederland-Zwitserland 24-0

Periodestanden: 5-0, 6-0, 5-0, 8-0

Doelpunten Nederland: Amy Kleinlugtebeld 6, Pien Gorter 6, Tatum van der Elst 3, Nynke Willemsen 3, Iris Vreeling 3, Kiara Heerink, Luna van Hoff en Esmee Ouwens.

 

Poulefase 1 (Poule D):

Maandag 22 augustus

Nederland – Israël 10-6

Periodestanden: 2-0, 2-1, 2-1, 4-4

Doelpunten Nederland: Pien Gorter 5, Amy Kleinlugtebeld 2, Lotte Schreurs, Tatum van der Elst en Tess van der Meer.

 

Zondag 21 augustus

Nederland – Zuid-Afrika 10-1

Periodestanden: 1-0, 3-0, 2-0, 4-1

Doelpunten Nederland: Pien Gorter 3, Nynke Willemsen 2, Luna van Hoff,  Lotte Schreurs, Merel Lindeman, Esmee Ouwens en Tess van der Meer.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.