Jongen (17) krijgt bekeuring voor bekladden Regenboogzebrapad

Twee jongens hebben vrijdagavond het Regenboogzebrapad op de Fluwelensingel, nabij de Tiendewegbrug beklad. Een van hen, een 17-jarige jongen uit Den Haag, heeft een bekeuring gekregen voor vandalisme, zegt een woordvoerster van de politie.

Zwart

Jonge vandalen hebben vrijdagavond geprobeerd het Regenboogzebrapad of Diversiteitspad op de Fluwelensingel zwart te schilderen. 

De politie werd getipt door passanten en ging meteen op de jongeren af. Agenten grepen in en spraken de jongeren aan op de Tiendewegbrug.

Reactie Regenboog Alliantie Gouda

"Trieste actie!", zo reageert Heike Brandes, voorzitter van Regenboog Alliantie Gouda. "Het blijft altijd pijnlijk wanneer zoiets gebeurt, voelt toch als een persoonlijke actie tegen ons als gemeenschap, en dat is het waarschijnlijk ook."

"Je vraagt je toch af wat mensen toch bezielt om met een emmer zwarte verf op pad te gaan op vrijdagavond. Ik kan leukere dingen bedenken om het weekend mee te beginnen. Fijn dat er mensen zo alert waren en de politie hebben ingeschakeld. Ik heb begrepen dat een van de jongens is beboet. Ik hoop dat er ook een beetje besef is gekomen van wat zo’n actie doet met mensen. De afgelopen dagen overigens ook veel bemoedigende reacties gezien van mensen die zich hiertegen uitspreken. Dat is fijn!", aldus Brandes.

Gedachten

Wat de achterliggende gedachten van de jongens zijn bij deze daad, weet de politie niet.

Of het Regenboogzebrapad schade heeft opgelopen en overgeschilderd moet worden, is ook nog niet duidelijk.

Frontfoto is een archieffoto.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Festival gisteren 20:00

Voordelige earlybird combinatiepakketten Festival De Verwondering

In de hele Goudse binnenstad barst in het weekend van 19 tot en met 21 september De Verwondering weer los. De voorstellingen van The Ashton Company, Chagall en in de historische Agnietenkapel zijn in de verkoop gegaan met voordelige earlybird combinatiepakketten. 

Muziek gisteren 10:00

Songs about Fish and Ships zingen rond bij IJsselhuis Museumhavencafe

Het IJsselhuis Museumhavencafe bij het Binnenhavenmuseum is op zondag 16 juni van 15u00 tot 18u00 het toneel van Shantycafé's Songs about Fish and Ships. Met live optreden van de shantykoren Pekel en Gouds Getij. Het doel van deze middag is samen zingen over de zee, zeevaarders, vissersvrouwen, vis en drank.

Verkiezing gisteren 09:00

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester op woensdag 19 juni

Op woensdagochtend 19 juni is de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. Sara Crielaard, Hugo Gorter, Diyae El Mesnani, Rens Mikkers, Jinthe Seppenwoolde en Bavly Shenouda presenteren zich die ochtend aan het publiek en de jury in de raadzaal. Aan het eind van deze ochtend kiest de jury de nieuwe kinderburgemeester van Gouda. De andere vijf kandidaten worden een jaar lang kinderwethouder van Gouda.

Gemeente gisteren 08:00

Winterdijktunnel opgeknapt met graffiti-kunst van scholieren

De Winterdijktunnel heeft een opknapbeurt gehad. De tunnel is gerestaureerd en de tegels zijn vervangen door een graffitikunstwerk. Dit kunstwerk is gerealiseerd door vier scholieren van het Driestar College, onder begeleiding van twee graffiti-artiesten. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan was deze week bij de Winterdijktunnel aanwezig om de scholieren, de graffiti-artiesten en aannemer Batec namens het college van B&W te bedanken voor hun mooie werk. 

Muziek 14 jun. 2024 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.