Jodan Boys, Dick Gijsbertsen

Kan Jodan Boys aanhaken en bijblijven?

In een paar secondes zag de sportwereld er afgelopen zaterdag weer heel anders uit voor Jodan Boys. Een slap gelijkspel tegen Woudenberg werd voorkomen en de volle buit werd op sportpark Oosterwei gehouden. De uitslagen op de andere velden zorgden ervoor dat de wedstrijd van zaterdag tegen BFC echt ergens om gaat.

Leep

Zaterdag zal Jodan Boys dan wel bij de les moeten zijn. In de heenwedstrijd in Gouda werd het een mooi onderling treffen, waarbij Jodan Boys na een goede wedstrijd met lege handen stond. BFC wist uiterst leep de drie punten mee te nemen naar Bussum.

Jodan Boys speelde één van de betere wedstrijden van het seizoen. Na een vroege achterstand kwam Jodan Boys beter in de wedstrijd. Ezra Hoogenboom schoot Jodan Boys naast BFC. Het was wachten op nog een Gouds doelpunt. Dat doelpunt kwam er niet, sterker nog het viel aan de andere kant. De aanval van BFC is zeer gevaarlijk, dat heeft Jodan Boys geweten. Jostein Ohm en Olivier Blaauw waren beide trefzeker.

In de thuiswedstrijd trok neef Faas Graveland van BFC aan het langste eind. Kan Luuk Graveland van Jodan Boys zaterdag juichen?

BFC presteert bijzonder goed als promovendus

BFC presteert buitengewoon goed dit seizoen. De ploeg van Roy Versluis pakte zelfs de eerste periode. We kunnen wel zeggen dat BFC de revelatie was van de eerste seizoenshelft. BFC verloor pas voor de eerste keer op 3 februari. In Langbroek was SVL destijds te sterk. We zien sowieso al dat BFC na de winterstop iets meer moeite heeft om constant te presteren. Neemt niet weg dat de Bussumse formatie thuis nog ongeslagen is. BFC zal zich zaterdag willen revancheren voor de nederlaag tegen Roda’46 van zaterdag jl. Jodan Boys mag de borst weer natmaken.

Aanhaken en bijblijven

Jodan Boys heeft al een aantal maal dit seizoen de kans gehad om aan te haken in de bovenste regionen. Meestal gaf de ploeg van Erik van Zoest juist op die momenten niet thuis. Denk aan de wedstrijden tegen Montfoort, Zuidvogels en DVVA. Aan de andere kant mogen we concluderen dat de top van deze competitie heel erg aan elkaar gewaagd is. Elke zaterdag is het weer spannend wat de uitslagen zijn.

Maar goed, Jodan Boys zal zaterdag moeten laten zien dat het tot aan de laatste wedstrijd ergens voor wil spelen. Afgelopen zaterdag werd richting het einde van de wedstrijd duidelijk dat Jodan Boys wel over een vechtersmentaliteit beschikt. Als ze die instelling zaterdag kunnen combineren met goed voetbal, dan kan de ploeg van Erik van Zoest het BFC zaterdag knap lastig maken.

Toch nog! In de laatste seconden werd het afgelopen week 2-1 tegen Woudenberg.

Alle steun nodig

"Het was mooi om te zien hoeveel supporters er zaterdag met een brede glimlach het sportcomplex verlieten. Hun ploeg had toch maar weer gewonnen. Eén ding is duidelijk zonder die supporters was het zeker 1-1 gebleven. Jullie zijn nou net het extra steuntje in de rug. Zorg ervoor dat jullie er zaterdag ook weer bij zijn in Bussum. Met elkaar achter de club!", zo roept Maarten Westerduin van Jodan Boys een ieder op.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 10:33

Docent Mark Hagenaars laat leerlingen Gouds Geschiedenis Examen maken

Deze weken worden de centrale examens voor het voortgezet onderwijs afgewerkt. Dit betekent een hoop blokken, samenvattingen maken en oefenexamens doen. Docent geschiedenis Mark Hagenaars van CSG De Goudse Waarden liet zijn vwo-leerlingen in aanloop naar de examentijd zélf examenvragen bedenken.

Advertorial Evenementen vandaag 10:08

Grootste editie ooit van IJssel- en Josephmarkt op tweede Pinksterdag

Bereid je voor op de grootste en meest bruisende editie ooit van de jaarlijkse IJssel- en  Josephmarkt, gehouden op tweede Pinksterdag. De organisatie kondigt aan dat ze dit jaar een recordaantal inschrijvingen heeft ontvangen van  enthousiaste buurtbewoners die hun tweedehands spullen komen verkopen tijdens dit populaire evenement.

Waterpolo vandaag 09:49

Nipte zege waterpoloërs GZC Donk in halve finales play-offs tegen UZSC

De waterpoloërs van GZC Donk hebben vrijdagavond een moeilijke en nipte zege geboekt op USZC. In het Groenhovenbad werd het uiteindelijk 13-12 voor de ploeg van Ingmar Veenhuis, na de periodestanden 2-5, 8-8 en  9-11. Zaterdagavond, aanvang 21u00, speelt GZC Donk de terugwedstrijd in zwembad De Krommerijn in Utrecht.  

Evenementen vandaag 09:02

Openstellingen van voormalige NTC-bunker van PWA-kazerne

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt tweemaal voor publiek opengesteld. Op zaterdag 1 juni en zaterdag 15 juni tussen 10u00 en 16u00 is de NTC-bunker open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden.

Afval milieu schoonmaak vandaag 09:00

Arno van Haasterecht wordt directeur Cyclus

De aandeelhouders van Cyclus hebben Arno van Haasterecht benoemd tot directeur van Cyclus. Van Haasterecht (1978) zal per 15 juli 2024 de dagelijkse leiding van het afvalbeheerbedrijf op zich nemen én samen met de medewerkers en andere stakeholders verder bouwen aan de organisatie.