Kans op overlast door zware onweersbuien

Het KNMI waarschuwt dat er dinsdagavond kans is op zware onweersbuien. Die trekken van het zuidwesten naar het noordoosten over het land.

Intensief

Door deze buien kan er plaatselijk sprake zijn van veel regen, intensief onweer, grote hagelstenen en zware windstoten. Door blikseminslag, wateroverlast, het omwaaien van voorwerpen en bomen en grote hagelstenen kan er schade en overlast ontstaan, meldt het KNMI.

Het wordt dinsdag een drukkend warme dag met maxima die rond de 25 graden zullen liggen. Eerst is er nog een wazig zonnetje, maar in de middag zal de bewolking toenemen en volgen er later dus regen- en onweersbuien.

Vooral voor buitenactiviteiten kunnen deze onweersbuien gevaarlijk zijn. Het weerinstituut geeft daarom code geel af. Voor Zuid-Holland is die waarschuwing van 17u00 tot 21u00 van kracht. De windstoten kunnen snelheden bereiken van 75 tot 100 kilometer per uur. De hagelstenen kunnen 2 tot 4 centimeter groot zijn en veel regen in korte tijd houdt in: 20 tot 40 millimeter.

Woensdag

In de nacht naar woensdag trekken de onweersbuien weg richting het oosten. Woensdag vallen er ook nog een paar buien, maar die zullen minder zwaar zijn. Het wordt dan een graad of 22.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Energie gisteren 19:00

Wellicht veld met zonnepanelen naast voetbalcomplex DONK

Vorig jaar zijn Goudse inwoners gevraagd op welke locaties zonnevelden gewenst zijn en waar niet. Daaruit is naar voren gekomen dat in Gouda voorlopig maar één zoeklocatie mogelijk is: naast het voetbalveld van Donk.

Archeologie gisteren 18:46

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.