Gemeente Gouda, Astrid den Haan

Kerstboom uit Kongsberg wordt vrijdag feestelijk binnengehaald

Op vrijdag 8 december komt de grote spar, geschonken door onze zusterstad Kongsberg, vanuit Noorwegen aan in Gouda. Net als vorig jaar wordt de boom weer feestelijk binnengehaald.    

Om 12u15 loopt het Kindercollege samen met de groepen 5 t/m 8 van basisschool het Groene Eiland en de Celebration-band van Gouda’s Harmonie de Pionier over de Kleiweg naar de Markt. Firma Nederhoff vervoert de boom achter de stoet aan naar de plaats van bestemming waar hij uitgepakt wordt door de kinderen. Om 13u00  staat er warme chocolademelk klaar.

Voor de 68ste keer op rij schenkt zusterstad Kongsberg een prachtige grote kerstboom uit Noorwegen. De boom is op 15 november gekapt en is inmiddels in de haven van Rotterdam aangekomen. De kerstboom komt op vrijdag 8 december in Gouda aan.

boom kerstboom intocht vrachtwagen markt.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Voedselbank vandaag 11:54

Stubbe Logistiek komende vijf jaar donateur van Goudse Voedselbank

Bij de Goudse Voedselbank was men al heel blij met de forse donatie die Stubbe Logistiek eerder deed om de aankoop van een nieuwe elektrische bestelbus mogelijk te maken. Nog blijer werd men met de toezegging dat Stubbe Logistiek zich ook voor de komende vier jaar met eenzelfde bedrag als donateur gaat verbinden aan de Goudse Voedselbank.

Archeologie vandaag 11:44

Provincie maakt twee ton vrij om burgers te betrekken bij archeologie

De Provincie Zuid-Holland opent ook dit jaar de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. Er is een budget van 200.000 euro beschikbaar voor activiteiten gericht op het bereiken en betrekken van burgers bij archeologie in Zuid-Holland. Vanaf vandaag, maandag 15 juli, kunnen aanvragen worden ingediend.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 10:01

Sportzomer SPORT•GOUDA heeft Olympisch tintje

Deze zomer houdt SPORT•GOUDA tal van sportieve activiteiten met een Olympisch tintje. Iedereen, van jong tot oud, kan meedoen en genieten van sport- en spel door heel Gouda. Sportzomer met SPORT•GOUDA: Sportieve activiteiten met een Olympisch tintje.