Gemeente Gouda, Astrid den Haan

Kick-off E-waste Race bij Goudse basisscholen

Meerdere basisscholen uit Gouda doen mee met de E-waste Race van ⁦‪@Cyclus_NV⁩. De leerlingen zamelen vier  weken lang klein elektronisch afval (e-waste) in. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan en Linda Boot (directeur Cyclus) waren bij de kick-off op basisschool 't Carillon.

Basisscholen strijden tegen elektronisch afval! 

Meerdere basisscholen uit de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Gouda doen van 26 september tot en met 20 oktober mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off bijeenkomst. Bij de  kick-off bijeenkomst sloot wethouder Klijmij aan.

Klijmij: "Lever je oude apparaten apart in! Repareer als het kan, maar met apart inleveren kan 95% hergebruikt worden. Dat hoeft niet over de wereld gesleept te worden of onder slechte omstandigheden uit de grond gehaald. Beter voor iedereen dus."

De leerlingen van de deelnemende basisscholen gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen 
worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie. 

Elektronisch afval

Woon jij in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kun je tussen 26 september en 20 oktober gemakkelijk en gratis je elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet je door jouw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl.

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan een oude of kapotte kabel.  Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste. 

Je kunt helpen!

Wanneer je jouw klein elektronisch afval apart inlevert, zorg je ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu  terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het je  gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij je thuis komen ophalen.

De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel 
verzorgd schoolreisje. Dus bied jouw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor 
jouw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvang je kortingscodes voor mooie duurzame producten. 
Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden 
van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR). 

De E-waste Race in de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk en Gouda is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de gemeenten, Cyclus en de E-waste Race. 

Deelnemende basisscholen 

Deelnemende basisscholen in de gemeente Gouda zijn: 
- Goejanverwelleschool 
- De Ontdekkingsreizigers 
- De Ridderslag 
- ’t Carillon 
- Plaswijckschool 
- De Cirkel 

Wethouder Michel Klijmij-Van der Laan en Linda Boot, directeur van Cylus, waren bij de kick-off op basisschool 't Carillon.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.