Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Kleding stuk? Apparaat kapot? Ga naar Repair Café

Kleding stuk? Apparaat kapot? Repareer het samen met handige medewerkers in het Repaircafé. Elke eerste zaterdag van de maand van 10u00 tot 13u00 in Ontmoetings en Repair café van Centrum van Noord bij winkelcentrum Bloemendaal.

Repair Café

Elke eerste zaterdag van de maand is er het gezellige Repair Café. Iedereen is van harte welkom om tussen 10 en 13u00 met te repareren spullen naar Van Noord te komen. Tijdens de reparatie is er ook tijd voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Je vrijwillige bijdrage is voor het reparatiemateriaal. 

De handige (en aardige!) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:

  • huishoudelijke apparaten, denk aan koffiezetapparaten en broodroosters;
  • elektrisch gereedschap, computers, printers, telefoons, etc.
  • rollators, stepjes en fietsen;
  • klokken en uurwerken;
  • radio’s, versterkers en verlichting.

Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen, messen slijpen en jou helpen met vragen over je computer en tablet.

Tijdens de reparatie kun je altijd een praatje maken onder het genot van een (gratis) kopje koffie of thee. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. Van de opbrengst worden reparatiematerialen gekocht.


Meer nieuws

Advertorial Festival vandaag 12:44

Festival Gouda Maakt Toekomst zondag op Goudasfalt

Voor het festival Gouda Maakt Toekomst moet je (een plekje in) de agenda vrij houden. Op zondag 4 juni van 12u00 tot 19u00 is GOUDasfalt DE plek waar je Toekomstmakers ontmoet en geïnspireerd raakt om er zelf één te worden!

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.