Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Kleding stuk? Apparaat kapot? Kom naar Repair Café

Kleding stuk? Apparaat kapot? Repareer het samen met handige medewerkers in het Repaircafé. Elke eerste zaterdag van de maand van 10u00 tot 13u00 in Ontmoetings en Repair café van Centrum van Noord bij winkelcentrum Bloemendaal.

Repair Café

Elke eerste zaterdag van de maand is er het gezellige Repair Café. Iedereen is van harte welkom om tussen 10 en 13u00 met te repareren spullen naar Van Noord te komen. Tijdens de reparatie is er ook tijd voor een praatje en een (gratis) kopje koffie of thee. Je vrijwillige bijdrage is voor het reparatiemateriaal. 

De handige (en aardige!) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:

  • huishoudelijke apparaten, denk aan koffiezetapparaten en broodroosters;
  • elektrisch gereedschap, computers, printers, telefoons, etc.
  • rollators, stepjes en fietsen;
  • klokken en uurwerken;
  • radio’s, versterkers en verlichting.

Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen, messen slijpen en jou helpen met vragen over je computer en tablet.

Tijdens de reparatie kun je altijd een praatje maken onder het genot van een (gratis) kopje koffie of thee. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. Van de opbrengst worden reparatiematerialen gekocht.


Meer nieuws

Advertorial Feest vandaag 12:49

Organisatie Koningsnacht en Koningsdag in handen van De Theaterbakkerij

De Theaterbakkerij neemt dit jaar de organisatie van Koningsnacht en Koningsdag op de Markt van Gouda op zich. Zo maakte Ruud Bakker zaterdagmiddag bekend in de spelershome van Jodan Boys waar De Theaterbakkerij het buffet bij de wedstrijd Jodan Boys-Woudenberg sponsorde en De Theaterbakkerij de plannen voor 2024 presenteerde.

Advertorial Oekraïne vandaag 12:41

Zelensky Hier: voorstelling over leven van Zelensky in De Goudse Schouwburg

Op dinsdag 5 maart komt Zelensky Hier naar De Goudse Schouwburg. Een vaudeville voorstelling met serieuze ondertoon van De Theatertroep i.s.m. De Spelersfederatie, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen over het leven van de Oekraïense president Volodomyr Zelensky.

Algemeen vandaag 12:32

Bloemen voor Alexei Navalny bij oorlogsmonument bij Stadhuis op Markt

De Russische oppositieleider Alexei Navalny wordt ook herdacht in Gouda. De afgelopen dagen zijn er bloemen voor Navalny neergelegd bij het oorlogsmonument bij het Stadhuis op de Markt. Ook staan er een foto van Navalny en bordjes met de teksten: Ik ben niet bang. Wees ook niet bang. En Alexei, bedankt voor alles!

Sport en recreatie vandaag 12:07

Deze sporters staan nu op Wall of Fame

In Sportcentrum De Mammoet was zaterdagavond de feestelijke onthulling van de nieuwe naambordjes op de Wall of Fame. Op de Wall of Fame werden de namen van sporters toegevoegd, die de afgelopen twee jaar een Goudse Sportpenning hebben ontvangen voor een bijzondere sportprestatie. 

Advertorial Koor vandaag 11:29

Toonkunst Gouda voert Johannes Passion op in Sint Janskerk

300 jaar na de eerste uitvoering in 1724 voert Toonkunst Gouda in de SintJanskerk de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit, een oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus naar het Evangelie volgens Johannes. De uitvoering vindt plaats op vrijdag 15 maart.