Klokkenspel Sint Janskerk nog altijd van slag

Wellicht heeft iemand het al gemerkt. Maar het carillon van de Sint Janskerk vertoont al enige weken kuren en is van slag. Zo geven de kerkklokken van de kerk de hele en halve uren niet of niet goed aan. "De uurslag doet het weer en met de halfuurslag zijn we nog mee bezig", zo bericht een medewerker van de kerk.

De gemeente Gouda, eigenaar van de kerkklok, is ervan op de hoogte en werkt aan een oplossing. "Het klokkenspel is uitgezet voor Gouda bij Kaarslicht. Het klokkenspel is daarna wel weer aangezet, maar wij hebben verschillende signalen vernomen dat het nu niet optimaal zou werken. er is een monteur langs geweest om het te onderzoeken", aldus een woordvoerder van de gemeente Gouda.

Volgens een medewerker van de kerk gaat het om een kapotte motor van de halfslag en om een kapotte draad van de heelslag. "De halfslag is al enige tijd uit de running. De heelslag sinds kort. De voorslag werkt overigens nog wel..."

Volgens de medewerker is het euvel niet zo snel opgelost. "De onderhoudsfirma houdt de oude apparatuur aan de praat, omdat de gemeente terughoudend is met het aanbrengen van nieuwe systemen. Dit omdat alles onderdeel is van beschermd rijksmonument..." 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:00

Like Me geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Gouda houdt in samenwerking met theatergroep PlayBack op 18 april de theatervoorstelling en informatiemarkt Like Me bij KC De Ontdekkingsreizigers in Westergouwe. De voorstelling geeft je inzicht in de belevingswereld van je puber en hun strijd om erbij te horen.

Museum vandaag 08:00

Lievelingspop van 9-jarige Edith, vermoord in WOII, komt in Museum Gouda

De pop van de joodse Edith Roseij Beek (1934-1943) wordt onderdeel van de collectie van Museum Gouda. Het Goudse meisje zat in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken, maar tevergeefs: als 9-jarige werd ze in Auschwitz vermoord. Haar lievelingspop liet ze achter op haar onderduikadres.

Advertorial Exposities gisteren 09:17

Expositie Anton Martineau nu te zien in Kunstuitleen Gouda

Een aantal kunstwerken van beeldend kunstenaar Anton Martineau (1926-2017) is in de maand april te bezichtigen in Kunstuitleen Gouda. Het thema ‘Dans’ loopt als een rode draad door zijn oeuvre; met name de gepassioneerde tango had zijn voorkeur.