Brede School Gouda

Kom jij morgen ook naar het Super Cool Kidsfeest?

Het Super Cool Kidsfeest keert terug naar de Markt in Gouda op woensdagmiddag 22 mei voor zijn vijfde editie. Dit gratis evenement is een feestelijk evenement voor alle kinderen in Gouda. Van 13u00 tot 17u00 kunnen kinderen genieten van een scala aan leuke activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek, cultuur, natuur en techniek. Het feest wordt mogelijk gemaakt door verschillende Goudse organisaties die belangeloos activiteiten organiseren.

Pleinen

De dag wordt om 14u30 feestelijk geopend door burgemeester Pieter Verhoeve, samen met de wethouders en het kindercollege. Het Super Cool Kidsfeest wordt gehouden in een rookvrije omgeving, zoals voorgaande edities, op verzoek van het kindercollege. Elk plein een eigen thema vol met activiteiten.

Het evenement is opgedeeld in zes pleinen, elk met een uniek thema en activiteiten die zijn bedacht door de kinderwethouders. Op het Podiumplein kunnen kinderen genieten van schminken, optredens en zelfs een Open Podium om hun talenten te tonen. Het Beweegplein biedt een opblaasbare stormbaan en diverse sportactiviteiten. Op het Voel-je-goed-plein kunnen kinderen genieten van een silent disco en culturele ervaringen. Hier kunnen kinderen zich ook terugtrekken in prikkelarme 'snoozeltentjes'. Het Cultuurplein biedt creatieve workshops zoals het versieren van kaarsen en het maken van Staphorsterstiptassen.

Nieuw is de spelletjes-ruil-kast. Hier kunnen kinderen hun spellen ruilen voor een ander spel uit de kast. Op het Natuurplein kunnen kinderen de natuur ontdekken en deelnemen aan activiteiten zoals het verven van potjes en het planten van groenten. Het Techniekplein tenslotte biedt activiteiten zoals het bouwen in 3D en het maken van flippo's.

Kinderen die hun eigen waterflesjes meenemen kunnen deze zelf vullen met water bij de watermuur. 

Kinderkledingruilbeurs Dit jaar is er ook weer de Kinderkledingruilbeurs, waar kinderen kleding kunnen ruilen die ze niet meer passen. De beurs bevindt zich in de burgerhal van het stadhuis en loopt tot 16u30. Bekijk voor alle activiteiten en de spelregels van de kinderkledingruilbeurs de website van de Brede School Gouda

kinderen super cool kidsfeest.jpg

Organisatie Super Cool Kidsfeest

Het Super Cool Kidsfeest is een initiatief van het kindercollege 2017-2018, dat een jaarlijks feest wilde organiseren voor alle kinderen in Gouda. Het evenement wordt gecoördineerd door de Brede School Gouda en wordt mogelijk gemaakt door tal van organisaties, waaronder Bibliotheek Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, SPORT.GOUDA en vele anderen. Het Super Cool Kidsfeest wordt financieel mede mogelijk gemaakt door GoudaPot, SBG, Genootschap Graaf Floris de Vijfde, Ondernemersfonds Gouda.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 19:16

Global Goals Dashboard maakt inzichtelijk hoe Gouda ervoor staat

Hoeveel mensen in Gouda leven onder of rond het sociaal minimum? Hoe is de ontwikkeling van de woningvoorraad in onze stad? Hoe staat het met de gezondheid van Gouwenaars? Hoeveel CO2-uitstoot heeft Gouda afgelopen jaren bespaard? Is de kwaliteit van onze wateren verbeterd? De antwoorden op deze en nog veel meer vragen zijn te vinden op het nieuwe Global Goals Dashboard dat de gemeente Gouda deze week heeft gelanceerd.

Gemeente vandaag 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie vandaag 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Groen vandaag 18:52

Wandel mee met Groene Avondvierdaagse

Buurtgroen Gouda en Velt Groene Hart houden van 1 tot en met 4 juli voor de allereerste keer de Groene Avondvierdaagse! Je loopt vier avonden langs bekende en onbekende groene pareltjes in Gouda. Buurtgroen Gouda is onderdeel van Gouda Bruist.