Hans van Dijk

Kom jij zo meteen de 1700-locomotief uitzwaaien op Station Gouda?

NS International en de SNE houden vandaag, op zondag 19 november, een afscheid van de locomotiefserie 1700. Op deze dag wordt met een stam DB-IC-rijtuigen met een 1700 op kop een bijzondere rit gehouden. De trein rijdt rond 17u30 langs Station Gouda.

Deze rit is volgeboekt. Om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen laten meegenieten van het publieksevenement wordt op deze plaats van tijd tot tijd meer informatie verstrekt over het verloop van de rit. 
 
De route die is ingelegd wordt Amersfoort Centraal – Zwolle – Deventer – Arnhem – ’s Hertogenbosch – Breda – Dordrecht – Rotterdam Stadion. In Zwolle en Deventer wordt gestopt voor het instappen van reizigers uit Noord- en Oost-Nederland. In Rotterdam Stadion worden diverse 1600-, 1700- en 1800’en fotografeerbaar opgesteld.
 
Daarna voert de rit via Rotterdam en Delft naar Den Haag HS. De Binckhorstboog brengt ons op de route naar Gouda en Utrecht waar na kopmaken de rit eindigt in Amersfoort Centraal. Hier vindt het officiële afscheid van de locomotieven plaats. Onderweg worden enkele fotostops georganiseerd.

Felicitaties voor Diederik Mook
Rond het afscheid van de 1700 is een wedstrijd georganiseerd. Wie maakt het mooiste eerbetoon aan deze locserie? De compilatie is te vinden op het Instagramaccount van de NVBS en op de Facebook-pagina (ook zonder account). Veel kijkplezier!

Samenkomst locs 1600, 1700, 1800 in Rotterdam Stadion toegankelijk voor iedereen
In station Rotterdam Stadion worden enkele locs fotografeerbaar achter elkaar opgesteld. Ook de excursietrein maakt tijdens zijn stop deel uit van het decor. Het afscheid van de serie 1700 is een publieksevenement, waarvan we zoveel mogelijk mensen willen laten meegenieten. 

Dienstregelingen
De dienstregelingen van de overbrengingsritten ten behoeve van de excursie vind je hier.

De dienstregeling van de overbrenging van drie 1700’en naar en van Rotterdam Stadion vind je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Zorg vandaag 17:28

Verlichte tractoren brengen kerstgroet aan bewoners zorgcentra

Een stoet verlichte tractoren reed vrijdagavond vanuit Stolwijk naar Gouda en weer terug. In Gouda werd een bezoek gebracht aan de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij en in Stolwijk aan de bewoners van woonzorgcomplex Wilgenhoven. De initiatiefnemers wilden op deze wijze een kerstgroet aan de bewoners van beide huizen overbrengen.

Calamiteiten vandaag 17:19

Berk valt op dak museumhavencafé IJsselhuis

Een berk bij het Museumhavencafe IJsselhuis is vanacht door de hevige wind afgebroken en vervolgens op het dak terecht gekomen van het voormalige schipperswachtlokaal. Het IJsselhuis liep daarbij flinke schade op, maar kon zondag wel gewoon open.

Voetbal vandaag 16:22

DONK kent weer twee gezichten

Dat bijna een uur uitstekend voetbal spelen en een 3-0 voorsprong nemen geen garantie is voor een eenvoudige zege, werd in de strijd tussen de nummer twee, DONK, en het laaggeplaatste CSW maar weer eens bewezen. De thuisploeg freewheelde ogenschijnlijk eenvoudig naar een ruime voorsprong, maar kwam uiteindelijk billenknijpend nog goed weg met “slechts” een 3-2 overwinning.

Ongeval vandaag 16:07

Auto op z'n kop in water Burgemeester van Reenensingel

Een automobilist raakte zondagmiddag rond 12u20 door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de Burgemeester van Reenensingel en belandde vervolgens met zijn voertuig op z'n kop in het naastgelegen water. De automobilist en een bijrijder zijn er vandoor gegaan en hebben zich nog niet gemeld.

Advertorial gospel vandaag 11:00

Concerten negende editie Black Gospel Night bijna uitverkocht

De feestdagen staan bijna voor de deur. Nog 14 dagen en dan is het zover! Eigenwijze Evenementen B.V., een toonaangevende evenementenorganisatie uit Reeuwijk, kondigt met trots aan dat de 9e editie Black Gospel Night bijna is uitverkocht. Niet verwonderlijk: Black Gospel Night in Gouda brengt vreugde en inspiratie in het hart van de feestdagen.

Voetbal vandaag 10:08

Jodan Boys met zege de feestdagen in

Jodan Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van 2023 goed afgesloten. In eigen huis was de ploeg van Erik van Zoest een maatje te groot voor Argon. De Gouwenaars hadden grote delen van de wedstrijd een veldoverwicht, maar hielden Argon lange tijd in de wedstrijd. Uiteindelijk won Jodan Boys toch met duidelijke cijfers: 5-2.