Maak Gouda Duurzaam
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Kom naar Regenton Kijkdag in Water- en Grassenbuurt

Ons klimaat verandert. Perioden van heftige regenval wisselen af met perioden van langdurige droogte. Een van de dingen die je kunt doen, is het plaatsen van een regenton. Hiermee van je water op tijdens natte perioden en kun je het opgevangen water gebruiken in droge perioden. De bewonersvereniging Watergras houdt daarom samen met gemeente Gouda net als in 2022 een regenton kijkdag. Dit keer op zaterdag 15 april, van 11 tot 15u00.

Voor de aankoop van een regenton kunnen bewoners korting krijgen van een aantal leveranciers en een vergoeding van de gemeente Gouda. Een regenton kost dan bijvoorbeeld €70 in plaats van € 120.

De kijkdag is op zaterdag 15 april van 11u00 - 15u00. Bewoners kunnen dan informatie krijgen en een aantal tonnen bekijken op het grasveld ter hoogte van Raaigras 1. Het is ook mogelijk om een regenton even mee te nemen naar de eigen tuin om te zien of deze past.

Bewoners uit andere wijken zijn ook van harte welkom!

Wil jij ook een regentonactie organiseren?

De gemeente Gouda hoopt dat andere buurten ook een regenton kijkdag willen organiseren. Tijdens zo’n kijkochtend of –middag brengt de gemeente de regentonnen naar je buurt en haalt deze na afloop weer op. Wil je ook een regentonochtend of -middag organiseren voor jouw buurt? Mail dan naar gemeente@gouda.nl

Meer weten?

Kijk op de site van de Bewonersvereniging www.watergrasgouda.nl of mail naar regentongouda@gmail.com.

Kijk voor de vergoeding van de gemeente op gouda.nl/regenton.


Meer nieuws

Muziek gisteren 19:00

Goudse Esmee Joanna en Adje maken EK-liedje We zijn erbij

De Goudse Esmee van Oostende, oftewel Esmee Joanna, is een zangeres, performer, presentatrice, social-influencer en content-creator. Ze doet dus van alles. Ze heeft nu met de bekende Adje een EK-liedje gemaakt met 'Wij zijn erbij' (op Ich bin wie du). Dit voor het Europees Kampioenschap dat vanaf 14 juni in Duitsland wordt gespeeld.

Gemeente gisteren 18:58

Gouda maakt einde aan lange BKR-registratie na schuldentraject

Om inwoners te helpen hun leven sneller op te pakken na een schuldhulpregeling kort de gemeente Gouda de BKR-registratie fors in. De registratie blijft niet langer 5 jaar staan, maar slechts 6 maanden. “We willen dat mensen sneller perspectief krijgen en weer volwaardig mee kunnen doen in de samenleving”, licht wethouder Armoedebestrijding Jan Kees Oppelaar toe.

Advertorial Sport en recreatie gisteren 18:58

Beweegmakelaars SPORT•GOUDA op vaste tijden te vinden in wijken

SPORT•GOUDA wil ervoor zorgen dat alle inwoners van Gouda gaan (én blijven) bewegen. Niet iedereen vindt het echter even gemakkelijk om een keuze te maken in het uitgebreide sport- en beweeglandschap dat Gouda biedt. Ook kan de financiële situatie een drempel opwerpen om te gaan sporten of lid te worden van een sportvereniging. Bij al dit soort vragen zijn de beweegmakelaars van SPORT•GOUDA de aangewezen personen om hulp te bieden.

Advertorial Maak Gouda Duurzaam gisteren 18:49

Bijeenkomst voor energie- en groenprojecten/werkgroepen

Ben je bezig met een project over duurzaamheid of wil je graag meehelpen met een duurzaam project? Kom dan op 20 juni vanaf 19u30 naar de inspiratiebijeenkomst in het Huis van de Stad. 

Slavernij gisteren 14:57

Gouda viert Keti Koti op 30 juni en 1 juli

Gouda herdenkt op 30 juni het trans-Atlantisch slavernijverleden. En op 1 juli vieren we met elkaar de afschaffing van de slavernij. Tijdens de herdenking staan we stil bij het Nederlandse slavernijverleden. De viering van Keti Koti bestaat uit een cultureel programma. Burgemeester Pieter Verhoeve presenteert dan de vervolgstappen van de gemeente, naar aanleiding van de stadsgesprekken en de verkenning “Het koloniaal en slavernijverleden van Gouda”.

Geschiedenis gisteren 12:30

NTC-bunker in PWA-Kazerne zaterdag weer open voor publiek

De voormalige bunker van het Nationaal Territoriaal Commando – NTC aan de Groen van Prinsterersingel 44 wordt nogmaals voor publiek opengesteld. De bunker is zaterdag 15 juni van 10 tot 16u00 open voor het Gouds-publiek en uiteraard ook voor andere belangstellenden. Bij de eerste openstelling op 1 juni zijn er 553 bezoekers rondgeleid