Maak Gouda Duurzaam
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Kom naar Regenton Kijkdag in Water- en Grassenbuurt

Ons klimaat verandert. Perioden van heftige regenval wisselen af met perioden van langdurige droogte. Een van de dingen die je kunt doen, is het plaatsen van een regenton. Hiermee van je water op tijdens natte perioden en kun je het opgevangen water gebruiken in droge perioden. De bewonersvereniging Watergras houdt daarom samen met gemeente Gouda net als in 2022 een regenton kijkdag. Dit keer op zaterdag 15 april, van 11 tot 15u00.

Voor de aankoop van een regenton kunnen bewoners korting krijgen van een aantal leveranciers en een vergoeding van de gemeente Gouda. Een regenton kost dan bijvoorbeeld €70 in plaats van € 120.

De kijkdag is op zaterdag 15 april van 11u00 - 15u00. Bewoners kunnen dan informatie krijgen en een aantal tonnen bekijken op het grasveld ter hoogte van Raaigras 1. Het is ook mogelijk om een regenton even mee te nemen naar de eigen tuin om te zien of deze past.

Bewoners uit andere wijken zijn ook van harte welkom!

Wil jij ook een regentonactie organiseren?

De gemeente Gouda hoopt dat andere buurten ook een regenton kijkdag willen organiseren. Tijdens zo’n kijkochtend of –middag brengt de gemeente de regentonnen naar je buurt en haalt deze na afloop weer op. Wil je ook een regentonochtend of -middag organiseren voor jouw buurt? Mail dan naar gemeente@gouda.nl

Meer weten?

Kijk op de site van de Bewonersvereniging www.watergrasgouda.nl of mail naar regentongouda@gmail.com.

Kijk voor de vergoeding van de gemeente op gouda.nl/regenton.


Meer nieuws

Exposities vandaag 14:23

Expositie Freedom Seekers van Jet ter Halle

Wat is vrijheid voor jou? Voor documentaire fotograaf Jet ter Halle was dit je voeten volgen zonder iets te willen of te moeten. In Parijs veranderde haar perspectief door Aslam, Courage, Oscar en Vlad. Zij kwamen alleen te staan, verkeerde in angst voor hun leven en ontvluchtte hun land om zich vrij te kunnen uiten ongeacht hun seksuele oriëntatie. De documentaire ‘Freedom Seekers’ is te bewonderen samen met een fotocollectie van Ter Halle haar reizen. Te zien in Stadskant, Stationsplein 8.

Waterpolo vandaag 12:53

Landskampioen GZC Donk wint eenvoudig van PSV

De Eredivisie Heren is van start gegaan. Op zaterdag won GZC Donk zoals verwacht vrij eenvoudig. De regerend  landskampioen uit Gouda stuurde PSV met 18-12 huiswaarts.

Bankzaken vandaag 11:34

ING-bank leeg gehaald

De laatste bank in de binnenstad van Gouda, waar we nog gewoon geldzaken kunnen doen aan de balie en geld kunnen opnemen en pinnen, sloot onlangs de deuren. Na de Rabobank, ABN Amro, SNS Bank ging ook de ING Bank in de Wijdstraat 1 dicht. Dat gebeurde per 31 augustus. De ING-bank wordt nu leeg gehaald.