Maak Gouda Duurzaam
Advertorial Maak Gouda Duurzaam

Kom naar Regenton Kijkdag in Water- en Grassenbuurt

Ons klimaat verandert. Perioden van heftige regenval wisselen af met perioden van langdurige droogte. Een van de dingen die je kunt doen, is het plaatsen van een regenton. Hiermee van je water op tijdens natte perioden en kun je het opgevangen water gebruiken in droge perioden. De bewonersvereniging Watergras houdt daarom samen met gemeente Gouda net als in 2022 een regenton kijkdag. Dit keer op zaterdag 15 april, van 11 tot 15u00.

Voor de aankoop van een regenton kunnen bewoners korting krijgen van een aantal leveranciers en een vergoeding van de gemeente Gouda. Een regenton kost dan bijvoorbeeld €70 in plaats van € 120.

De kijkdag is op zaterdag 15 april van 11u00 - 15u00. Bewoners kunnen dan informatie krijgen en een aantal tonnen bekijken op het grasveld ter hoogte van Raaigras 1. Het is ook mogelijk om een regenton even mee te nemen naar de eigen tuin om te zien of deze past.

Bewoners uit andere wijken zijn ook van harte welkom!

Wil jij ook een regentonactie organiseren?

De gemeente Gouda hoopt dat andere buurten ook een regenton kijkdag willen organiseren. Tijdens zo’n kijkochtend of –middag brengt de gemeente de regentonnen naar je buurt en haalt deze na afloop weer op. Wil je ook een regentonochtend of -middag organiseren voor jouw buurt? Mail dan naar gemeente@gouda.nl

Meer weten?

Kijk op de site van de Bewonersvereniging www.watergrasgouda.nl of mail naar regentongouda@gmail.com.

Kijk voor de vergoeding van de gemeente op gouda.nl/regenton.


Meer nieuws

Gemeente vandaag 12:06

Gouda wil grote gratis inpandige fietsenstalling met voorzieningen in binnenstad

De gemeente Gouda trekt een miljoen uit voor overdekte fietsenstalling met 750 rekken mét voorzieningen, zoals een toegankelijk openbaar toilet. De beoogde plek is het rijtje panden aan de Nieuwe Markt waarin eerst een reisbureau, een speelgoedwinkel en een kledingzaak zaten. Gouda wil de gratis bewaakte inpandige fietsenstalling Nieuwe Markt per 1 januari 2024 openstellen.

Voetbal vandaag 11:36

Romeo El Bouazatti nieuwe trainer SV Gouda

Ondanks een getekend contract bij SV Gouda besloot trainer Tim den Haan recentelijk toch het komend seizoen bij VV Alblasserdam aan de slag te gaan. Het zeer verraste bestuur van SV Gouda moest op zoek naar een andere trainer en vond hem deze week - al vrij snel - in de persoon van Romeo El Bouazatti.

Weer in Gouda vandaag 11:20

Zonnig, droog en vrij warm weekend!

Zaterdag blijft er met een oost-noordoostenwind droge en vrij warme lucht het Groene Hartgebied instromen. De zon schijnt de gehele dag uitbundig en de maximumtemperatuur loopt op naar 23 graden Celsius in de Goudse regio. In het waterrijke Reeuwijkse plassengebied is het een fractie koeler met circa 21 graden Celsius. De oost-noordoostenwind is overwegend matig van kracht, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Opinie vandaag 11:10

Uniek monument wordt hersteld!

Al jarenlang zet ik me in voor het opknappen van historische panden in de binnenstad van Gemeente Gouda. Nu stond enige tijd het Tapijthuis uit de 16e eeuw (!!) te koop, nadat de bekende kunstenaar Menno Meijer was overleden. Met enkele andere Gouwenaars zijn we vervolgens een burgerinitiatief gestart om aandacht voor dit unieke pand te vragen. Het pand is nu verkocht en wordt door de nieuwe eigenaar helemaal opgeknapt zodat we over een paar jaar weer een prachtig historisch pand rijker zijn en de binnenstad nog mooier wordt!

Geschiedenis gisteren 11:52

Werk mee aan het kunstwerk voor Keti Koti

Keti Koti, de afschaffing van de slavernij, wordt op 1 juli gevierd. Ook in Gouda. Speciaal voor de viering van Keti Koti richt museum Gouda een expositie in. Het museum heeft Miriam Piña gevraagd om voor deze gelegenheid een kunstwerk te maken.